Αντιρατσιστική δράση πραγματοποίησε η «ΕΝΟΤΗΤΑ», με συμμετοχή παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας

Μία ανθρωπιστικού και αντιρατσιστικού χαρακτήρα δράση, με τίτλο: «Ζούμε μαζί – Ζούμε αρμονικά», που διοργάνωσε η νεολαία της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» σε συνεργασία με την «Αλληλεγγύη για Όλους», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (9/12), στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, απέναντι από το Κ.Ε.Π. του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η δράση, στην οποία έδωσε το παρόν πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της «Ενότητας», συμπεριελάμβανε αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5, με τη συμμετοχή παιδιών από την Πακιστανική Κοινότητα της Νέας Ιωνίας, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για τα παιδιά του σχολείου της συγκεκριμένης κοινότητας. Τα μικρά παιδιά συνοδευόμενα από τις μητέρες τους, ιδιαίτερα χαρούμενα γεύτηκαν τα γλυκίσματα που τους πρόσφεραν οι Νεολαίοι της «Ενότητας», έπαιξαν, γέλασαν και στο τέλος μικροί και μεγάλοι ομολογούσαν ότι βίωσαν μια διαφορετική εμπειρία, της αποδοχής, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης ανθρώπων από διαφορετικές χώρες. (Σημ.:η Πακιστανική κοινότητα στη Ν.Ιωνία υπολογίζεται ότι αριθμεί πάνω από 9000 άτομα, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ζουν ειρηνικά στην πόλη μας και εργάζονται κυρίως σε βιοτεχνίες, συνεργεία, εστιατόρια, κλπ., ενώ διαθέτουν και κάποιες επιχειρήσεις.).

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Μιλώντας στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Χρήστος Κανλής, δήλωσε πως: «Είναι μία προσπάθεια μιας εξωστρεφούς δράσης ειδικά για το κομμάτι της Νέας Ιωνίας που έχει παράδοση στο να υποδέχεται και να φιλοξενεί πρόσφυγες από όλον τον κόσμο. Γιατί και εμείς, εξάλλου, πρόσφυγες είμαστε, όπως και εγώ προσωπικά προέρχομαι από προσφυγική οικογένεια. Ύστερα από αυτόν τον ντόρο που δημιουργήθηκε πρόσφατα με τις απαράδεκτες ενέργειες διαφόρων «περίεργων» συνανθρώπων μας, όπως τα άτομα που ψήνανε σουβλάκια με χοιρινό κρέας μπροστά από καταυλισμούς προσφύγων στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων, προβαίνοντας επίτηδες σε αυτή την κακοπροαίρετη πράξη για να τονίσουν τη «διαφοροποίησή» τους, θεωρήσαμε σκόπιμο να διοργανώσουμε αυτή τη δράση, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες μελλοντικά. Βλέπετε, εμείς, από την πλευρά μας κινούμαστε εντελώς στο αντίθετο πλαίσιο. Άλλωστε, στο παρελθόν, ως Δημοτική Αρχή, είχαμε φιλοξενήσει πρόσφυγες στον Δήμο μας, είχαμε διοργανώσει κοινό τουρνουά κρίκετ κ.τ.λ., και συνεχίζουμε ως δημοτική παράταξη και σήμερα να στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό οποιουδήποτε πρόσφυγα. Όντας άνθρωποι αυτής της κουλτούρας, προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στην πόλη και να αγκαλιάσουμε το νέο, το διαφορετικό στοιχείο, ώστε όλοι μαζί να ζούμε αρμονικά.» και ακόμη επισήμανε πως: «Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να αισθανθούν οι συνδημότες μας της πακιστανικής κοινότητας ότι είμαστε κοντά τους, ότι η Νέα Ιωνία τους αγκαλιάζει και ότι μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί, κάτι, βέβαια, που ήδη το έχουμε αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, καθώς δεν μας χωρίζει τίποτε.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ