Ανοικτό μάθημα τραγουδιού στον Σύλλογο Κρητών Νέας Ιωνίας

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Η φωνή του ανθρώπου είναι ίσως το πιο θαυμαστό, αλλά και πολύπλοκο συνάμα μουσικό όργανο. Πόσες φορές αλήθεια δεν έχουμε αναρωτηθεί αν τραγουδάμε καλά, ή αν θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε καλύτερα;

Η νέα αυτή διδακτική δράση έχει πολλαπλούς στόχους. Κατ’ αρχάς εμπεριέχει το μάθημα της ορθοφωνίας, που βοηθά τον καθένα να αρθρώνει σωστά τις λέξεις και τις φράσεις, κάτι πολύ σημαντικό για όσους χρησιμοποιούν τη φωνή τους ως εργαλείο στην καθημερινότητά τους και όχι μόνο. Δεύτερον, μέσω της φωνητικής διδάσκει τους συμμετέχοντες να πατούν σωστά στο μουσικό τόνο και βοηθά να αναπτύξουν τεχνικές τραγουδιού όπως οι σωστές αναπνοές. Τρίτον, παρά το γεγονός ότι η διδασκαλία των παραπάνω εστιάζει προσωπικά στον καθένα, στο τέλος όλοι μαζί σαν μία παρέα λειτουργούμε χορωδιακά και παράγουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Το κυριότερο στοιχείο ωστόσο, είναι ότι μέσω αυτής της νέας δραστηριότητας οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν μεταξύ τους δεσμούς, συμμετέχουν σε κοινωνικά δρώμενα και περνάνε πραγματικά πολύ όμορφα. Ο Νεκτάριος Χατζιδάκης είναι ένας καταρτισμένος τραγουδιστής και μουσικός, που έχει αναπτύξει τη συγκεκριμένη διδασκαλία με μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια δραστηριοτήτων άλλων φορέων και Συλλόγων. Το μάθημα σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το τραγούδι επαγγελματικά. Ωστόσο, αποτελεί ένα καλό εφαλτήριο και για αυτούς, στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν τις φωνητικές τους δεξιότητες.

Για το λόγο αυτό, καλούμε τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 18:30 στο πρώτο αυτό ΑΝΟΙΚΤΟ μάθημα γνωριμίας (με ελεύθερη συμμετοχή), ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον Νεκτάριο Χατζιδάκη και να ενημερωθούν για τη νέα αυτή δράση.

Σας ευχαριστούμε,
Εκ του ΔΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ