“Απαιτούμε να δοθούν tablets σε μαθητές”, γράφει ο Χρήστος Κανλής

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΟYΝ TABLETS ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Με αφορμή την απόκτηση tablets για την τηλεκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, από το Δήμο Βύρωνα και πριν λίγο καιρό από το Δήμο Χαλανδρίου.

Έχουμε κάνει επανειλημμένα πρόταση για αντίστοιχη αγορά μέσα στις τοποθετήσεις μας, στο Δ.Σ. της Νέας Ιωνίας, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας παίρνει από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη των αναγκών λόγω covid από τους δήμους της Βόρειας Αθήνας.

Πέραν όμως από την ειδική χρηματοδότηση, οι προτεραιότητες ενός Δήμου και άρα η κατανομή των πόρων του, πρέπει να διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των ειδικών συνθηκών κάθε περιόδου.

Στη Νέα Ιωνία δεν έγινε καμία προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού εκτός από τα απολύτως προβλεπόμενα.

Μάλιστα διαπιστώνεται αρχικά φοβία και στη συνέχεια άρνηση, απέναντι σε προτάσεις διαχείρισης των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι η πρόταση χρηματοδότησης των πολιτιστικών συλλόγων από τα χρήματα των καταργημένων Ιωνικών Ημερών 2019-2020 που απορρίφθηκε σιωπηλά.

Ο Δήμος είναι φορέας αυτοδιοίκησης και πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας κυρίως σε ζητήματα που αποτυγχάνει να καλύψει ή δεν μπορεί να καλύψει η Πολιτεία.

Ως δημοτική παράταξη θεωρούμε υποχρέωση για το Δήμο να αγοράσει tablets για την τηλεκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για πρόσβαση σε αυτήν.

Δυστυχώς, αυτό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει προβλέψει  αντίστοιχο κονδύλι στον προϋπολογισμό του νέου έτους που ψηφίζεται την ερχόμενη  Παρασκευή 11/12.

Χρήστος Κανλής

Μαθηματικός, Master in Logic and Algorithms UOA, NTUA
Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Αττικής, “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”
Τηλ.: 6981458578
Mail1: ckanlis@hotmail.com
Mail2: ckanlis@yahoo.com
Mail3: chriskanlis1978@gmail.com
Mail4: chriskanlismath@gmail.com
Facebook: Χρήστος Κανλής
Instagram: kanlis_chris

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ