Απαλλαγή από τα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών αποφάσισε ο Δήμος Ηρακλείου

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Στ. Καραγιώργη 2, Ηράκλειο Αττικής, 14121
2132000102-106
pressirakleio@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαλλαγή από τα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών για όλους τους γονείς αποφάσισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Νίκος Μπάμπαλος: «Την ώρα της κρίσης παίρνουμε μέτρα για να ελαφρύνουμε τις οικογένειες της πόλης»

Την πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων για όλες τις οικογένειες της πόλης των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για το διάστημα που οι σταθμοί έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων προφύλαξης από την εξάπλωση του κορονοϊού, αποφάσισε ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας.

Μετά από σχετικές οδηγίες του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, το ΔΣ του ΟΠΑΚΜ αποφάσισε οι γονείς να μην πληρώσουν για τους μήνες Μάρτιο (από την ημέρα που με κρατική εντολή εφαρμόστηκε η αναστολή λειτουργίας των παιδικών σταθμών) και Απρίλιο ενώ, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα καθοριστεί η πολιτική για το επόμενο διάστημα. Εάν κάποιος έχει ήδη καταβάλει τροφεία για αυτή την περίοδο, το ανάλογο ποσό θα συμψηφιστεί με μελλοντικές χρεώσεις.

«Προτεραιότητά μας αυτές τις ημέρες είναι να θωρακίσουμε τη Δημόσια Υγεία, να προστατεύσουμε την πόλη. Παράλληλα, όμως, πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα ελαφρύνουν τις οικογένειες του Δήμου. Αποφασίσαμε την απαλλαγή από τα τροφεία των γονέων που έχουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για το διάστημα από την στιγμή που σταμάτησαν να λειτουργούν έως και τέλος Απριλίου. Ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθορίσουμε τις επόμενες αποφάσεις μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ό,τι είναι σωστό για τους συμπολίτες μας», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ