Απάντηση Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Βλασσά στην «Ενότητα» για τη λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης

Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας για τη Ν.Ιωνία»,

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κακόβουλα σπεύσατε να αναφέρετε ότι ο Δήμος δεν θα λειτουργήσει την κατασκήνωσή του για την εφετινή χρονιά. Αναφέρατε ότι από τον Ιανουάριο έπρεπε να είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη λειτουργία της κατασκήνωσης και σε πρόσφατη ανακοίνωσή σας λέτε ότι από το Φεβρουάριο η δημοτική αρχή έπρεπε να ζητήσει από το υπουργείο την έγκριση για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Ίσως πρέπει να αποφασίσετε και να μας πείτε τελικά ποιος μήνας ήταν ο καταλληλότερος για την έναρξη των διαδικασιών;!

Εγώ θέλω να σας ενημερώσω γι΄αυτά τα οποία πολύ έγκαιρα η Κοινωνική Υπηρεσία έχει πράξει έως σήμερα για τη λειτουργία της Κατασκήνωσης.

Στις αρχές Φεβρουαρίου και μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, ξεκίνησαν οι διαδικασίες των μελετών για τις προμήθειες της κατασκήνωσης και οι διαδικασίες που αφορούν σε εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού, ομαδαρχών κοινοταρχών, απόφαση δημάρχου για τον καθορισμό ημερομηνιών της κατασκήνωσης, καθώς και έγγραφο που αφορά στη μετακίνηση των γυμναστών που θα απασχοληθούν στη Δημοτική Κατασκήνωση. Οι αντίστοιχοι αριθμοί πρωτοκόλλου είναι στη διάθεσή σας.

Κατά το μήνα Μάρτιο συνεχίστηκαν οι μελέτες για τις προμήθειες της κατασκήνωσης, επιβεβαιώθηκαν οι κωδικοί πίστωσης στον προϋπολογισμό για τις διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού ορισμένου χρόνου και έγιναν ενέργειες για την κατ΄εξαίρεση εργασία τους. Οι αντίστοιχοι αριθμοί πρωτοκόλλου είναι στη διάθεσή σας.

Αρχές Απριλίου διαβιβάστηκε έγγραφο από τη Δήμαρχο προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Πολύ σύντομα το Υπουργείο Εσωτερικών μας κοινοποίησε έγγραφό του που απέστειλε στα Υπουργείο Εργασίας και Υγείας σχετικά με τη λειτουργία της κατασκήνωσης προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος προγραμματισμός ενεργειών. Ωστόσο, δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση. Επιπλέον, επικοινωνήσαμε με την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής που είναι αρμόδια για την έκδοση της άδειας λειτουργίας της κατασκήνωσης και καταθέσαμε την αντίστοιχη αίτηση της Δημάρχου. Στη διάρκεια του ίδιου μήνα ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα προς τις υπηρεσίες του Δήμου που είναι αρμόδιες για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και τον καθαρισμό της αντιπυρικής ζώνης της κατασκήνωσης.

Μετά από όλα αυτά που σας ανέφερα, πώς προκύπτει ότι ο δήμος δεν προτίθεται να λειτουργήσει την κατασκήνωση;

Όσον αφορά στην περικοπή των κωδικών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και συνάδελφος κ. Χατζησαββίδης σας έχει απαντήσει αναλόγως.

Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στάση υπευθυνότητας και συνέπειας απέναντι σε όλα τα έργα που την αφορούν και δεν θα άφηνε μετέωρο έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτόν της παιδικής κατασκήνωσης. Στις παρούσες συνθήκες κρίσης και παρά το ότι σήκωσε το τεράστιο βάρος της υποστήριξης των ευπαθών ομάδων, ωστόσο δεν άφησε σε καμία εκκρεμότητα κανένα θέμα αναφορικά με τη Δημοτική Κατασκήνωση. Οφείλετε να ανακαλέσετε όσα υποστηρίζετε από τη δημοτική αρχή αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με αίσθημα ευθύνης για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών της πόλης μας, κι αναμένοντας τις σχετικές εντολές και οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και Υγείας, εδώ θα είμαστε να τα επαναξιολογήσουμε.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΑΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ