Απαντητική επιστολή του Π. Μανούρη στον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λ. Χριστοδούλου

Παναγιώτης Μανούρης, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη

Μαθήματα δεοντολογίας και Δημόσιας Διοίκησης είθισται να δίνουν είτε οι επί σειρά ετών εκλεγμένοι από τη λαϊκή βούληση, είτε όσοι εντρύφησαν λόγω σπουδών στο αντικείμενο.

Παρακαλώ να θυμάστε πως ανήκω και στις δύο κατηγορίες, οπότε γνωρίζω καλά σε ποιο όργανο απευθύνομαι, γιατί και πως.

Λυπάμαι όμως που -χάνοντας την ψυχραιμία σας- ξεχάσατε εσείς ότι απευθύνεστε στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου. 

Όταν ο ψηφισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρος ενός Νομικού Προσώπου καλείται να απαντήσει στον εκλεγμένο εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, καλό είναι να θυμάται ότι τελεί υπό τον  έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου .

Ως Παράταξη λοιπόν, έχουμε κάθε δικαίωμα να απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου και στο Δημοτικό Συμβούλιο και εσείς έχετε ακέραιη την υποχρέωση να δίνετε τις απαραίτητες εξηγήσεις στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκείνος θα μας τις διαβιβάσει αρμοδίως.

Το αν το θέμα θα απασχολήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι δικό σας ζήτημα.

Κάνετε θεσμικό λάθος επίσης όταν γράφετε: “Μέχρι εκεί“. Ο έλεγχος ενός Νομικού Προσώπου, κύριε Χριστοδούλου, είναι ζήτημα τεράστιας σημασίας για τις λειτουργίες των θεσμών και το “μέχρι εκεί”  δεν νοείται καν στις σύγχρονες Δημοκρατίες. 

Επί της ουσίας λοιπόν: Σας είπαμε απλά ότι δεν είναι η ώρα να κάνετε καταστροφές ηλεκτρονικών υπολογιστών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. μέσα στον Αύγουστο. Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες ερωτήσεις και οφείλετε να δώσετε συγκεκριμένες εξηγήσεις, πριν καταστρέψετε οτιδήποτε, και επ’ αυτού σας εφιστούμε την προσοχή.

Θα σας υπενθυμίσω για τελευταία φορά ότι θεσμικά δεν θα απευθύνεστε στην Παράταξη, στον Επικεφαλής της και στους εκλεγμένους από τους πολίτες της πόλης μας Δημοτικούς μας Συμβούλους.

Κάθε απάντησή σας θα διαβιβάζεται μόνο μέσω του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ελπίζουμε έστω και τώρα να αντιληφθείτε  την ευθύνη  της θέσης που σας ανατέθηκε και που ο προκάτοχός σας, με τεράστια προσωπική ιστορία, τίμησε στο ακέραιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συμπεριφορά σας άλλαξε δείχνοντας αμετροέπεια λόγων και έργων, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.  Δεν θέλω να πιστέψω ότι καταλήξατε ένα απλό παραπολιτικό  εργαλείο στα χέρια της κ. Δημάρχου η οποία συνηθίζει να δείχνει συστηματικά περιφρόνηση στους Θεσμούς.

Ο απευθείας διάλογος μεταξύ μας τελειώνει εδώ.

Θεσμικά καλείστε να εφαρμόσετε αυστηρά όσα προβλέπονται εκ της θέσεώς σας.

Για την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Ο επικεφαλής

Παναγιώτης Μανούρης

*Δείτε εδώ την πρώτη επιστολή του επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτη Μανούρη προς τον πρόεδρο του ΚΕΜΙΠΟ (Κέντρο σπουδής και ανάδειξης Μικρασιατικού πολιτισμού) Ν.Ιωνίας και εδώ την απάντηση του προέδρου του κ. Λουκά Χριστοδούλου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ