Απείχε η δημοτική αρχή από το ψήφισμα καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας για την αποχή της δημοτικής αρχής από το ψήφισμα καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού

Δεν προκάλεσε καμιά εντύπωση η απόφαση της δημοτικής αρχής να απέχει από το ψήφισμα καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομικής βίας και καταστολής εναντίον της συμβολικής αγωνιστικής κινητοποίησης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η δημοτική αρχή μάς έχει συνηθίσει, άλλωστε, στην υποταγή στις κυβερνητικές επιταγές και στην “αλλεργία” της σε κάθε είδους αγωνιστική διεκδίκηση.

Η δήμαρχος, Δ. Θωμαΐδου, αναμασώντας το κυβερνητικό αφήγημα περί ιδιαίτερων συνθηκών, επέλεξε να “βγάλει λάδι” τον κυβερνητικό αυταρχισμό, συγκαλύπτοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Όλα αυτά, τη στιγμή που παραμονές του εορτασμού του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση, με μια κατάπτυστη απόφαση -για πρώτη φορά μετά τη Χούντα (!!!)- απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων σε όλη την Ελλάδα!

Να ενημερώσουμε, όμως, τη δημοτική αρχή ότι: 

  • Ακριβώς επειδή είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες που βιώνουμε, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι απαραίτητο όσο ποτέ η διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας στην υγεία και τη ζωή, τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. 
  • Ακριβώς επειδή είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες που βιώνουμε, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα εργατικά σωματεία επέλεξαν ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου να μην είναι μια πορεία δεκάδων χιλιάδων που κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία, αλλά συμβολικές εκδηλώσεις με ελεγχόμενη μαζικότητα και μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών.
  • Ακριβώς επειδή είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες που βιώνουμε, η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για τις ασφυκτικές συνθήκες συγχρωτισμού που προκάλεσε στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό και το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας κατέρρευσε μπροστά στις εικόνες από τη μια των διαδηλωτών με μάσκες και με αποστάσεις και από την άλλη των συνωστισμένων δυνάμεων καταστολής, χωρίς μάσκες και μη τηρώντας κανένα μέτρο, να καταστέλλουν απρόκλητα!

Παρά το όργιο καταστολής της κυβέρνησης, όμως, το μήνυμα του Πολυτεχνείου ακούστηκε και ήταν εκκωφαντικό: Ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα, όσοι αντιδρούν στα ξεπερασμένα εμφυλιοπολεμικά αντικομμουνιστικά σύνδρομα και το όργιο καταστολής της κυβέρνησης, όσοι αγανακτούν με την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουμε, να ενταχθούν στο οργανωμένο κίνημα, στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, να διεκδικήσουν να παρθούν μέτρα ΤΩΡΑ! Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου!

20/11/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ