Απέχει η “Ιωνία Νέα Άποψη-21ος αιώνας” από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ανακοίνωση της παράταξης «ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ»

Η Παράταξη μας «ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ» κατά τη σημερινή συζήτηση του προυπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, αποφάσισε να απόσχει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αλλά και τη συναλλαγή των υπολοίπων παρατάξεων ώστε να είναι αποκλεισμένη και να μην συμμετέχει με κανένα Δημοτικό Σύμβουλο – μέλος στην 9μελή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία εκ του νόμου έχει αρμοδιότητα και ευθύνη επί όλων των άκρως σημαντικών αρμοδιοτήτων οικονομικού ενδιαφέροντος.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, με νομοθετική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έως σήμερα, στη παράταξη μας που εκπροσωπεί το 8,72% των δημοτών,

ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΨΗΦΊΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΑΠΟΨΗ επί των πάσης φύσεως θεμάτων οικονομικής διαχείρησης του Δήμου μας.

Ως παράταξη δεν έχουμε σκοπό να καλούμαστε να παίρνουμε θέση μόνο για τις κοπές δέντρων, για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια, για την «επέτειο» του Γρηγορόπουλου, ή άλλα παρόμοια, που ως «θεματολογίες» υπερτερούν σχεδόν πάντα στα τακτικά Δημοτικά Συμβούλια, αφού τα σημαντικά θέματα περνούν από την Οικονομική Επιτροπή στην οποία όμως εμείς είμαστε αποκλεισμένοι.

Ατυχώς με βάση τον ισχύοντα εκτρωματικό νόμο, ασχέτως έκβασης της τελικής ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο προυπολογισμός του Δήμου ούτως ή άλλως θα περάσει, οπότε η συζήτηση που θα γίνει, αλλά και η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει είναι άνευ ουσιώδους σημασίας.

Κατόπιν όλων αυτών και εις ένδειξη διαμαρτυρίας, δηλώνουμε ότι απέχουμε από τη σημερινή συζήτηση του Προυπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here