Απέχουν από τις “ηλεκτρονικές” εκλογές οι ΣΕΠΕ «Αμαρουσίου», «Γ. Σεφέρης» και «Ο Περικλής»

Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. «Αμαρουσίου», «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»  και « Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή σύσκεψη των Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. «Αμαρουσίου», «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» με θέμα την ακύρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας παρωδίας του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα εξής:

Παρά τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, δεκάδων ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. που εκφράζοντας την καθολική αντίθεση του κλάδου, συντεταγμένα, αιτήθηκαν στις Δ/νσεις την απόσυρση των υποψηφιοτήτων όλων των παρατάξεων από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στη διεξαγωγή των εκλογών στις 7/11 μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι οι μέρες που απομένουν μέχρι τις ψευτοεκλογές στις 7/11 είναι πραγματικά κρίσιμες. Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας παρέχοντας πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη, καλούν:

  • Τους συναδέλφους που έχουν οριστεί από τη Δ/νση  Π. Ε. Β΄ Αθήνας ως μέλη εφορευτικών επιτροπών να δηλώσουν τώρα τις παραιτήσεις τους.
  • Τους συναδέλφους να απέχουν από την ηλεκτρονική  ψηφοφορία. Ούτε  μία  ψήφος στην ηλεκτρονική ψευτοκάλπη!
  • Τους υποψήφιους που,  παρόλα τα προηγούμενα, ενδέχεται να ψηφιστούν από κάποιους που δε θα σεβαστούν την ομόθυμη απόφαση του κλάδου για αποχή, να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα, να το καταγγείλουν ως προϊόν νοθείας και υπόγειων διεργασιών και να δηλώσουν αμέσως την παραίτησή τους.
  • Όποιοι/οες δεχτούν τη θέση του (ψευτο)αιρετού θέτουν τον εαυτό τους εκτός σωματείων.
  • Τα Δ.Σ. των τριών Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  Β΄ Διεύθυνσης το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ώρα 09:00 το πρωί. 

Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές δε θα νομιμοποιηθούν από τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, όπως δεν τις νομιμοποιεί και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τη μυστικότητα και τη δια ζώσης ψηφοφορία. Το πραξικόπημα του υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

Τα Δ. Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. Β΄Αθήνας

4 Νοεμβρίου 2020


ΑΠΕΧΟΥΜΕ από το φιάσκο των ηλεκτρονικών «εκλογών»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Στηρίζουμε τις αποφάσεις των σωματείων για αποχή

Αγνοούμε τα fake «ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια»

Δεν «ανοίγουμε» και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου.

Δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα τέτοιων «εκλογών» ερήμην των εκπαιδευτικών.

Σ.Ε.Π.Ε. «Αμαρουσίου»  

Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

Σ.Ε.Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here