“Αποχαιρετισμός αλλά όχι παροπλισμός από το γονεϊκό κίνημα”, του Π. Τσεκούρα

 Η διάθεσή μου να μιλήσω σε ανθρώπους αγαπημένους, που έχουμε μοιραστεί τις ζωές μας, με έκαναν να δημοσιεύσω κάτι προσωπικό. Αποσύρομαι μετά από 14 χρόνια ενασχόλησης και συμμετοχής στο γονεϊκό κίνημα

Το τέλος μιας σχολικής χρονιάς, για τους άλλους. Για μένα, το τέλος ενός κύκλου που κλείνει υπακούοντας στη νομοτέλεια του χρόνου. Και κλείνει όπως το φανταζόμουνα στα όνειρά μου: με υγεία – πάνω από όλα -, ανάμεσα σε ανθρώπους που μας ενώνουν σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού, που χτίστηκαν γερά πάνω στον καθημερινό μας αγώνα να είμαστε χρήσιμοι στα παιδιά  μας όσο καλύτερα γίνεται! Τους θυμάμαι όλους και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί χάρη σε αυτούς το 14χρονο ταξίδι μου στο χώρο του γονεϊκού κινήματος είχε τόσες μοναδικά όμορφες στιγμές. Είχε, βεβαίως, και δυσκολίες: δύστροπους συναδέλφους, κακοπροαίρετους γονείς, κακούς λειτουργούς… Όλα αυτά, όμως, ξεπερνιούνται μπροστά στις χαρές που σου δίνει η νεανική αγνότητα, ο παιδικός αυθορμητισμός, το ζύμωμα με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των εφήβων… Να έχεις στα χέρια σου τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους, τις απογοητεύσεις τους, την ανάγκη τους να νιώσουν, να μάθουν, να χτίσουν πρότυπα, να κλάψουν, να γελάσουν, να ερωτευθούν, να αυτοεπιβεβαιωθούν….  

Δεν λύγισα στις μικρόψυχες και άδικες κριτικές γιατί με τις αρχές και τις αξίες μου, διαμόρφωσα τον δικό μου κώδικα αξιών. Δύναμή μου η γνώση, η πολύπλευρη ενημέρωση, η υπομονή, η δύναμη των επιχειρημάτων, ο δημοκρατικός διάλογος, και προπαντός η κοινή λογική. Μαζί σας βρισκόμουν σε καθημερινή επαφή , κατανοώντας τις αγωνίες σας, αλλά και τις δικαιολογημένες σας απαιτήσεις για καλύτερη υποστήριξη των παιδιών μας. Χτίστηκε ένα πεδίο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πολλές φορές μάλιστα αυτό αποτέλεσε για μένα ισχυρό εργαλείο στην διεκδίκηση των διαφόρων αιτημάτων.  

Με τιμήσατε με τους περισσότερους ψήφους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δίνοντας δύναμη για την συνέχεια. Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού του Νοσοκομείου Σωτηρίας, του 15ου Νηπιαγωγείου, του 11ου Δημοτικού Σχολείου επι 6ετία, μετά Πρόεδρος του 4ου Γυμνασίου και τελευταία Πρόεδρος του 3ου Λυκείου της Νέας Ιωνίας ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκα με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ν. Ιωνίας για έντεκα χρόνια περνώντας από Ταμίας (δυο χρόνια), Γραμματέας (τέσσερα χρόνια) και Πρόεδρος την τελευταία τριετία. Συνάμα παραμένω και αντιπρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοσωματικής Υγείας «ΊΡΙΔΑ» Δήμου Νέας Ιωνίας. 

O κάθε σύλλογος του σχολείου, κρίνεται επιτυχημένος, με την συμμετοχή σε επίλυση πολλών θεμάτων, αλλά και αναγκών που προέκυπταν στο σχολείο. Με αρκετές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, με αρκετές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, παλεύοντας με την καθημερινότητα, φέραμε εις πέρας χρονίζοντα προβλήματα για το κάθε σχολείο μας. 

Νιώσαμε χαρές αλλά και πίκρες. Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μου στην κοινή διαδρομή μας. Τυχόν αντιπαραθέσεις και μικροαντιδικίες τις θεωρώ ασήμαντες και ότι δεν έγιναν από πρόθεση ή σκοπιμότητα. Θέλω να πιστεύω ότι και μέσα απ’ αυτές απέκτησα μόνο φίλους και ότι όλοι μαζί βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στην ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του σχολείου μας. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους, μα όλους, τους συνεργάτες στα διοικητικά συμβούλια, τόσο στους συλλόγους γονέων και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Νέας Ιωνίας, όσο και τους γονιούς όλους που συνεργαστήκαμε, γιατί χωρίς την βοήθειά τους τίποτα δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί. 

Σας ευχαριστώ από καρδιάς Τριάνθη, Παναγιώτη, Γιάννα, Άντζελα, Χρήστο, Κική, Ιωάννα, Τάκη, Ανθή, Άντα, Γιάννη, Ελένη, Έλενα, Ειρήνη, Αγγελική, Μαρία, Αγλαΐα, Δημήτρη, τον αξέχαστο Μάρκο και όλους εσάς που με στηρίξατε τόσα χρόνια. 

Ευχαριστώ όλους τους διευθυντές και διευθύντριες των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων της Ν. Ιωνίας καθώς και τους αντιδημάρχους Παιδείας και το προσωπικό του τμήματος Παιδείας και όλες τις επιτροπές που αγωνιστήκαμε για το καλό των παιδιών μας. 

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τα παιδιά μας όλα αυτά τα χρόνια και πολεμούν με ανεμόμυλους. 

Με βαθιά συγκίνηση σας αποχαιρετώ και εύχομαι σε όλους σας κάθε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία. Σας διαβεβαιώνω ότι και έξω από την συμμετοχή μου στα σχολικά δρώμενα, θα νιώθω πάντα συνάδελφος γονιός και με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις όποιες δυνάμεις μου θα είμαι παρών, θα συνεχίζω να στηρίζω τον αγώνα μας χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και θα προσφέρω ενεργά μέσα στην κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. 

Με βαθιά εκτίμηση σε όλους σας  
Παναγιώτης Τσεκούρας 
Απλά Γονιός  

Σ.Σ. Ευχαριστώ την ΙΟΝΙΑΝΕΤ και ειδικά τον κ. Βασίλη Μαγκαναδέλλη που πάντα είχαμε στην διάθεσή μας βήμα για να εκφράζουμε τις απόψεις μας. 


Απ. ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr: Ο Παναγιώτης Τσεκούρας είναι ένας συμπολίτης που τίμησε το χώρο που υπηρέτησε, το γονεϊκό κίνημα, και με λυπεί προσωπικά η αποχώρησή του. Η πολύχρονη συνεργασία μας ήταν άψογη και τον ευχαριστώ γιαυτό. Ο Παναγιώτης προσέφερε πολλά και είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνει ενεργός ως συμπολίτης μαζί με όλους εμάς που επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην πρόοδο της πόλης μας. Πέρα από όλα τα άλλα ο Παναγιώτης δεν πτοήθηκε να καταθέτει τις απόψεις του, να συγκρουστεί αν χρειάζονταν, αλλά με έναν εξαιρετικά ευγενικό και στιβαρό λόγο. Παναγιώτη οι όμορφοι καιροί είναι μπροστά μας.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης
Εκδότης ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ