Αριστείδης Χατζησαββίδης: Με αφορμή την ανακοίνωση της “Ενότητας”

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί Ιωνιώτες και Ιωνιώτησες

Το θράσος περισσεύει σε αυτούς που καταδίκασαν οι πολίτες της Νέας Ιωνίας να εκπροσωπούν την αντιπολίτευση στο Δήμο μας. Επικαλούνται την τυπολατρία οι ηθικοί αυτουργοί των σκανδάλων στο δήμο μας (Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, Ιωνικός Σύνδεσμος κ.α που θα αποκαλυφθούν σύντομα), αποσιωπούν την αδράνεια και αδιαφορία τους, στα πλαίσια της συγκάλυψης. Εννέα χρόνια οι ηθικοί αυτουργοί δεν έκαναν απολογισμούς στις σχολικές επιτροπές. Αδιόρθωτοι και μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 2016, συνέχισαν απτόητοι την ίδια πολιτική, χωρίς να υπολογίζουν Εκθέσεις Ελεγκτών Δημόσιας διοίκησης, χωρίς να απαντούν στην κριτική που γινότανε από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Όμως είχαν δημοκρατική εκπροσώπηση για το φαίνεσθε, που την έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Σήμερα το μέγα θέμα δεν είναι η ηγετική ομάδα της δήθεν ΕΝΟΤΗΤΑΣ που έφτασε την πόλη μας σε αυτό το σημείο. Το θέμα είναι γιατί επιτρέπουν οι όποιες υγιής δυνάμεις υπάρχουν στην συγκεκριμένη παράταξη που όλοι γνωρίζουμε πως ξεκίνησε και που κατάντησε, γιατί ανέχονται ακόμη να την καθοδηγούν οι ηθικοί αυτουργοί των οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων.

Η απλή αναλογική δεν ψηφίστηκε για να εκβιάζουν κάποιοι για θέσεις ή για να συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ψηφίστηκε για να προσφέρουν δημιουργικά στους συμπολίτες μας και στη τόπο μας, ανιδιοτελώς και με διαφάνεια όσοι την πιστεύουν. Ποιος αλήθεια γνωρίζει από την συγκεκριμένη παράταξη της ΕΝΌΤΗΤΑΣ το συμφωνητικό που υπέγραψε ο κ. Γκότσης για το κτήριο της Καρολίδου που μετεγκαταστάθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία; Πως εξασφαλίστηκε η διαφάνεια; Που αναρτήθηκε για τους λόγους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ που υποκριτικά επικαλείται η ανακοίνωση; Γιατί δεν αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας;

Η ηγετική ομάδα αυτής της παράταξης σας θυμίζουμε ότι δεν ψήφισε στο πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί περιφρόνησαν τον ΚΛΕΙΣΘΈΝΗ που καθιέρωσε την απλή αναλογική και προσδιόριζε με σαφήνεια ότι ο πρόεδρος βγαίνει από την παράταξη του Δημάρχου; Σε ποιον απολογήθηκαν για τούτο; Ο τοπικός και κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση; Έτσι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοθετικό του έργο;

Αγαπητοί συνδημότες στα τρία δημοτικά συμβούλια που γίνανε μέχρι σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες μιας λειτουργίας που δεν στηρίζεται σε αρχές, σε κανόνες, σε νόμους, αλλά σε ευκαιριακές, προσωπικές, αντιπολιτευτικές συμμαχίες που επιδιώκουν να εμποδίσουν την λήψη αποφάσεων.

Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία προσαρμογής στα έδρανα της αντιπολίτευσης όσων πίστευαν πως θα είναι δημοτική αρχή. Είναι καιρός να προσαρμοστούν και να ασκήσουν τον ρόλο που τους ανέθεσε με την ψήφο του ο Ιωνιώτικος Λαός, για να συμβάλλουν με τεκμηριωμένο έλεγχο, στη δημιουργική αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου.

Η Νέα Ιωνία ήταν είναι και θα είναι προοδευτική. Θα μπει και σε παραγωγική αναπτυξιακή τροχιά όταν αποπέμψει από όλες τις παρατάξεις, τους καιροσκόπους και τυχοδιώκτες της πολιτικής.

Αριστείδης Χατζησαββίδης
Άμισθος Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Νέα Ιωνία 3/11/2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ