Αρ. Χατζησαββίδης: Ο ευτελισμός των δημ. συμβούλων οφείλεται στον νόμο Κλεισθένη ή στους αιρετούς;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ή ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ;

Στην 9η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ξεκίνησε την Δευτέρα 12/4/2021 και μετά 3,5 ώρες διακόπηκε λόγω του θλιβερού γεγονότος, της πρόωρης απώλειας του υπερκινητικού, δραστήριου, άοκνου Βασίλη Μαγκαναδέλη, συνεχίστηκε την Πέμπτη 15/4 και ολοκληρώθηκε την βάρβαρη ώρα στις 03 30 το πρωί.

Τα τρία πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης που προσδιόρισε ο Πρόεδρος ήταν της Αντιπολίτευσης. Το πρώτο ήταν ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που συγκέντρωσε 5 ψήφους και τα άλλα δύο της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» χωρίς να γίνει ψηφοφορία για χρονοβόρες καφενειακού τύπου συζητήσεις. Το 4ο θέμα που αφορούσε 520 εργαζόμενους του Δήμου μας για τα έτη 2019-2020, για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, άρχισε να συζητιέται κατά τις 02 00 το πρωί και ήρθε για Τρίτη φορά. Η πρώτη *παράνομα* απορρίφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/12/2020, από την ετερόκλητη πλειοψηφία «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ» και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τούτη την* ΠΑΡΑΝΟΜΗ *απόφαση, έκανε* ΠΡΟΣΦΥΓΗ *η Δήμαρχος που δικαιώθηκε με *ΑΚΥΡΩ**ΣΗ της παράνομης Πράξης**.* Η δεύτερη φορά στη 2η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 25/1/2021 όπου παράνομα και αυθαίρετα, οι δήθεν φιλεργατικοί της ετερόκλητης συμμαχίας, αρνήθηκαν να βάλλουν σε ψηφοφορία το θέμα όταν το ξαναφέρανε με 233 υπογραφές οι δικαιούχοι εργαζόμενοι των Μ.Α.Π.

Η Τρίτη φορά είναι στην παρούσα συνεδρίαση που αναφέρομαι. ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ.

Α) Ο λαλίστατος πρώην Δήμαρχος κ. Γκότσης υπέρμαχος δήθεν του νόμου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και των εργατικών δικαίων, στα προηγούμενα θέματα ήταν παρών και στο συγκεκριμένο αποχώρησε, μαζί με τον κ Χατζηκωσταντίνου.

Β) Στην καταμέτρηση των ψήφων που αρχικά ο Πρόεδρος κατέγραψε, αποτέλεσμα 14 υπέρ και 12 κατά, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χριστοδούλου Βασίλης παρατήρησε προς τιμήν του, την απουσία ορισμένων και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, που αποκατέστησε την πραγματικότητα που ήταν 13 υπέρ και 8 κατά.

Γ) Η Λαϊκή Συσπείρωση που δηλώνει υποκριτικά υπέρμαχος των εργατικών συμφερόντων, πάλι επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμποδίσει την συζήτηση του θέματος. Υπ’ όψη όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ορκιστήκαμε να τηρούμε τους νόμους.

Κάποια «παπαγαλάκια» ανεβάζουν επιλεκτικά σημεία των δημοτικών συμβουλίων στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ παραβλέπουν επιδεικτικά τις αυθαίρετες παρεμβάσεις σε ομιλητές που τηρούν τον Κανονισμό, που αναπτύσσουν μεταξύ τους διάλογο, που παραβιάζουν τους χρόνους, που απειλούν, που ευκαιριακά συμπλέουν και συνεργάζονται, με αποτέλεσμα τα Δημοτικά Συμβούλια να διαρκούν ατέλειωτες ώρες ή να διακόπτονται για να συνεχίσουν άλλη μέρα, που μετατρέπουν αυτό το κορυφαίο όργανο σε καφενείο.

Ας απαντήσουν σε σας αγαπητοί συμπολίτες-ίτισες οι δήθεν αριστεροί υπερασπιστές της απλής αναλογικής, φταίει ο νόμος για τα χρονοβόρα αντιπαραγωγικά δημοτικά συμβούλια ή οι δήθεν εραστές της Αυτοδιοίκησης δημοτικοί σύμβουλοι που ζήτησαν την ψήφο σας, για να λύσουν τάχα τα προβλήματά σας;

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 18/4/2021

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ