Αρκετή κίνηση στην Λαϊκή αγορά της Νέας Ιωνίας

Πέμπτη μεσημέρι και η εφημερίδα μας περιηγήθηκε την λαϊκή αγορά του κέντρου της Ν. Ιωνίας στην οδό Κ. Βάρναλη. Παρατηρήσαμε αρκετό κόσμο μέσης ηλικίας και άνω να κάνει τις αγορές του οι περισσότεροι – ες χωρίς προστατευτικά μέσα, το ίδιο και οι πωλητές. Βέβαια σε καμία περίπτωση η προσέλευση δεν ήταν αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο λόγω του καλού καιρού μπορούμε να πούμε ότι οι πάγκοι δούλευαν.

Μιλώντας με συμπολίτες

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε με συμπολίτες που έκαναν τα ψώνια τους οι οποίοι μας είπαν:

κ. Καλλιόπη (55), έρχομαι σ’ αυτή την λαϊκή κάθε Πέμπτη και έχω τους πάγκους που ψωνίζω. Δεν αγόρασα σήμερα πολλά πράγματα, αλλά μόνο τα απαραίτητα. Φοβάμαι, αλλά τι να κάνω;

κ. Αργυρώ (48), είμαι προβληματισμένη, εγώ φοράω μάσκα ,αλλά κάτι κο….γεροι βήχουν και περνούν δίπλα σου. Θα το σκεφτώ να ξανάλθω.

κ. Μάκης (64), άκου να σου πω, εγώ πέρασα γρίπη και την έβγαλα καθαρή και πέθαναν τόσοι, τι να κάνουμε, να κλειστούμε μέσα μπας και μας πετύχει εκεί ο χάρος;

κ. Αντώνης (61), άκου αδελφέ, τα λεφτά είναι λίγα και στο super market δεν μπορώ να περιμένω. Εδώ με τη μασκούλα μου κοιτάω, προσέχω να μη πηγαίνω πολύ κοντά, να πάρω τα απαραίτητα για την οικογένεια.

κ. Αναστασία (75), αγόρι μου κοίτα πως καταντήσαμε, με 4 κατοστάρικα σύνταξη να προσπαθώ να τη βγάλω. Αν είναι να με βρει στην ηλικία που είμαι…

κ. Χρυσούλα (39), γνωρίζω τους κινδύνους, αλλά δεν φοράω μάσκα, έχω ακούσει ότι πρέπει να την φοράς μόνο αν έχεις συμπτώματα, αλλιώς δεν προσφέρει κάτι. Κάνω τα εβδομαδιαία ψώνια μου για την οικογένεια και προσέχω όσο μπορώ, δεν θα τρελαθώ κιόλας.

κ. Πηνελόπη (82), άκου να δεις παιδί μου εμείς οι ηλικιωμένοι πρέπει να προσέχουμε γιατί κινδυνεύουμε. Φοβάμαι πολύ, αλλά ο άντρας μου είναι κατάκοιτος κι αν δεν βγω εγώ να πάρω μερικά πραγματάκια δεν θα έχουμε να φάμε. Μάσκα δεν βρίσκω να αγοράσω.

κ. Πέρσα (34), ο άντρας μου δουλεύει ντελιβεράς και κάθε μέρα κινδυνεύει, εγώ να μείνω σπίτι; Τα παιδιά μας κλεισμένα κοντεύουν να τρελαθούν, αν μείνω κι εγώ συνέχεια σπίτι θα τσακωνόμαστε συνέχεια, θέλω να πάρω λίγο αέρα.

Ρωτήσαμε και κάποιους πωλητές της λαϊκής αγοράς

κ. Μάνος (42), να σας πω, το μεροκάματο πρέπει να βγει, προσέχω να είμαι σε απόσταση και να πλένω τακτικά τα χέρια μου με απολυμαντικό.

κ. Επαμεινώντας (49), άντε μωρέ να μας κλείσουν κι εμάς να ησυχάσουμε, τα φέρνουμε που τα φέρνουμε δύσκολα ας πεινάσουμε, τι θέλετε να γίνει;

κ. Παναγιώτης (58), θα σου πω αδελφέ, αυτό είναι σχέδιο και έχει πολλές προεκτάσεις, θυμήσου το. Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι ηλικιωμένοι και νοικοκυρές, αν μας τους κλείσουν τελείως μέσα τη βάψαμε. Εδώ ο καθένας έρχεται με δική του ευθύνη, πως δηλαδή πάνε στην εκκλησία;

Η βόλτα μας στην λαϊκή της Ν.Ιωνίας συνεχίστηκε πάντα με προσοχή. Διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος ακόμα κυκλοφορεί, αρκετοί φοβούνται και λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, άλλοι τα αγνοούν και οι εξελίξεις τρέχουν ,ας ελπίσουμε για το καλό μας.

Αλέξης Θαλασσινός

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ