Άρθρο του δημ. συμβούλου, Αριστείδη Χατζησαββίδη

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης

Αγαπητοί συμπολίτες-ιτισες
Το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” με υποψήφια Δήμαρχο την Δέσποινα Θωμαΐδου, κέρδισε καθαρά την δεύτερη Κυριακή, προς έκπληξη πολλών και εκλέχτηκε Δήμαρχος συσπειρώνοντας ευρύτερες δυνάμεις του τόπου μας.

Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τεκμηριωμένα.

  1. Η τεράστια αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες οφείλεται στην απογοήτευση, απαξίωση του κεντρικού και τοπικού πολιτικού συστήματος. Διέξοδο σε αυτή την κατάσταση βρήκαν οι συμπολίτες μας, που ψήφισαν το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της αναγνωρίσιμης Δέσποινας Θωμαΐδου, που συσπείρωσε κοντά της, έμπειρους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, μας κατέταξε τιμητικά στη δεύτερη θέση και μας έδωσε τη δυνατότητα της δεύτερης Κυριακής.
  2. Η αναντιστοιχία ψήφων ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (28,59% ) και Γκότση 20,67% φανερώνει την άρνηση στήριξης του, από ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και την άνοδο της ανεξάρτητης παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ στο δεύτερο γύρο.
  3. Η αναγνωρίσιμη Δέσποινα στην πορεία του χρόνου κατέκτησε την εικόνα της ευαίσθητης προσιτής γυναίκας, που συσπείρωσε έμπειρους συνεργάτες, βοήθησε πάρα πολλούς ανθρώπους, είναι κοντά τους, τους ακούει και ελπίζουν- επενδύουν στους ανεξάρτητους.
  4. Η μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές της Κυβερνητικής παράταξης, που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να μιλήσει για προοδευτικές συμμαχίες.
  5. Η ετερόκλητη Κυβερνητική συμμαχία ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΝΔ που ξεκίνησε από το 2010, κατόπιν εξωτερικών υποδείξεων, όπου με τις αποφάσεις τους, μείωσαν κατά 40% τα εισοδήματα και σε χιλιάδες εργαζόμενους τα μηδένισαν (ανεργία). Εκφραστής αυτής της πολιτικής ο τότε διευθύνον σύμβουλος του δια Βίου Μάθησης κ. Μανούρης προκάλεσε τους προοδευτικούς συμπολίτες μας, με την παρουσία των Βορίδιδων προεκλογικά στην πόλη μας και απέκλεισε ψηφοφόρους για την δεύτερη Κυριακή.
  6. Ο επονομαζόμενος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ με την καθιέρωση της απλής αναλογικής επιβάλει συνεργασίες για να διοικηθεί ένας δήμος. Εξαιρούνται οι δήμοι που κατέκτησαν εκλογική αυτοδυναμία. Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Ο λαός δεν είναι καλός όταν σου δίνει υψηλά ποσοστά και πρόβατα όταν σου αφαιρεί αυτά τα ποσοστά. Γιατί αλήθεια ο ηττημένος δεν κατάφερε να έχει ούτε ένα σύμμαχο την δεύτερη Κυριακή; Γιατί δεν συνεχάρη την εκλεγμένη δήμαρχο κ Δέσποινα Θωμαΐδου; Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός; Με πιο δικαίωμα υποκαθιστά την δημοκρατική ετυμηγορία του λαού και ‘ΧΑΡΊΖΕΙ” τη νίκη; Ποιος είναι αυτός ο νέος πολιτικός που αντιγράφει επακριβώς παλιές καταδικασμένες πρακτικές; Πόση αλαζονεία; Τα φαινόμενα αυτά απαξίωσαν τους πολιτικούς και την πολιτική.
  7. Η εγωκεντρική πολυδιάσπαση δυνάμεων στην κεντρική και στη τοπική πολιτική σκηνή καταδικάστηκε από τους ψηφοφόρους, ενώ η συσπείρωση δυνάμεων εμπνέει όπως η δική μας.
  8. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει αυτή η πολυσυλλεκτική στήριξη της ανεξάρτητης παράταξης μας, είναι η προγραμματική συμφωνία για την επίλυση των προβλημάτων, που όλες αυτές οι δυνάμεις θα προωθήσουν, με καθημερινή δουλειά, με επικοινωνία, με συνεννόηση με λαϊκή συμμετοχή, με διαφάνεια με αξιοποίηση της τεχνολογίας και κυρίως του έμψυχου ανθρώπινου δυναμικού. Η πρόκληση μεγάλη και η ευθύνη να πετύχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

Νέα Ιωνία 5/6/2019

Αριστείδης Χατζησαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ