Άρθρο του δημ. συμβούλου, κ. Χρήστου Κανλή

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ”

Ελλάδα, καλοκαίρι του 2019.

Μία περίοδος όπου εγκαθίσταται η Νέα Κυβέρνηση του τόπου μας και αλλάζει όλο το μοντέλο διακυβέρνησης.

Παρακολουθούμε την αλλαγή διακυβέρνησης όπου συνοδεύεται από νέα πρόσωπα με συγκεκριμένο πολιτικό παρελθόν και στίγμα (η νέα υφυπουργού Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία έκανε λόγο περί «ψυχικώς νοσούντων» αντιστασιακών της περιούδου της δικτατορίας, ο άλλοτε γενικός γραμματέα της Νεολαίας ΕΠΕΝ -του κόμματος δηλαδή του δικτάτορα- Μάκη Βορίδη της χούντας και θαυμαστής του Γεώργιου Παπαδόπουλου, ο νέος γενικός γραμματέα Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης και άλλοι..)

Μέσα σε αυτό το θερμό πολιτικό καλοκαίρι, ζήσαμε, σε δύο ημέρες δύο συμβολικά γεγονότα που μόνο τυχαία δεν μπορούν να θεωρηθούν καθώς όλες οι αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης εκτός απο τις συνέπειες που επιφέρουν σε βάθος χρόνου συντελούν και στην αλλαγή του πολιτικού μικροκλίματος μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Πρώτα την μεθόδευση απελευθέρωσης του αποδεδειγμένα (καταδικασμένου – και μη μεταμελημένου) δολοφόνου Κορκονέα και… σε τοπικό επίπεδο την κλήτευση στο αστυνομικό τμήμα της εφημερίδας ΙΟΝΙΑΝΕΤ για δημοσίευση πολιτικής ανακοίνωσης του ΚΚΕ Καλογρέζας – Αλσούπολης.

Δύο διαφορετικά γεγονότα και ενδεχομένως με διαφορετική βαρύτητα αλλά γεγονότα που διαμορφώνουν το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην κεντρική πολιτική σκηνή και στις τοπικές κοινωνίες.

Έiναι ξεκάθαρο πως οι όροι πολιτικής αντιπαράθεσης έχουν αλλάξει. Ποινικοποιείται ο πολιτικός λόγος και η εκφορά απόψεων ενώ ακραίες συμπεριφορές καταστολής “κανονικοποιούνται” σε συνέχεια του μοτίβου της “ασφάλειας”.

Μήπως, τελικά, αυτή η κανονικότητα βλάπτει…σοβαρά την υγεία … ;
Ψυχραιμία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΛΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ