Αρχιερατικός Εσπερινός & Εορτή Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρχιερατικός Εσπερινός Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Ν. Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, παρουσία του ιερού κλήρου, των  αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών υποδέχθηκε την Ιερά θαυματουργό Εικόνα Παναγίας Ρίζα του Ιεσσαί εκ  Μικράς Ασίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στο έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου το απόγευμα, όπου καθημερινά το πρωί θα τελείται Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εορτή Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα τη εορτής, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και συνιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ., εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων, ανάμεσά τους μέλη του συλλόγου Ποντίων Ν. Ιωνίας “Σινώπη”, που παρέστησαν τιμητικά επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, αλλά και επί τη μνήμη της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης, που είναι η προστάτιδα του Συλλόγου, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της εορτής, πλήθος πιστών συνέρρεε ευλαβικά για να προσκυνήσει την ιερά θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Ρίζα του Ιεσσαί εκ Μικράς Ασίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας το νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Καλαβρύτων  κ. Ιερώνυμο, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία του στην εορτή.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευγενή  πρόσκληση, αναφέρθηκε στο βίο των Αγ. Αναργύρων και στα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τον ενάρετο άνθρωπο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση επ’ ευκαιρία της 100ετούς επετείου από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τίμησε τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της ΜΤΧΕ κ. Δημήτριο Νεραντζή,  απονέμοντάς του την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ήτοι το παράσημο του Πολιούχου αυτής Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου το απόγευμα, όπου καθημερινά το πρωί θα τελείται Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ