Αύριο το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 175   

Ν. Ιωνία 25/1/2021

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, τη ΔΟΕ

ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Πέμπτη 28/1/2021 στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

«Τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή,
γροθιά μου η γροθιά σου, δίπλα φίλε στάσου..» Μ. Μπρέχτ

ΟΧΙ στην Υπουργική Απόφαση για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις προσθήκες του ν. 4692/2020(Κεραμέως), προχώρησε στην έκδοση Υπουργικής Απόφαση που καθορίζει τις διαδικασίες για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου οι οποίες ξεκινούν μέσα στον Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκαλεί τον κόσμο της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

 • Για ποια αξιολόγηση όμως μιλάει η κυβέρνηση, τη στιγμή που έχει αφήσει εντελώς αβοήθητους τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν μπροστά από μια οθόνη να επικοινωνήσουν με τους μαθητές τους ή μέσα σε πολυπληθείς και ακατάλληλες αίθουσες να διαχειριστούν τα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και συναισθηματικά ζητήματα που η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει;
 • Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είχαν πρόθεση να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων και να βοηθήσουν στην «αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου» θα είχαν ακούσει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, των γονιών και των μαθητών και θα είχαν πάρει μέτρα για την ασφαλή και υγιεινή λειτουργία των σχολείων.
 • Αν τους ενδιέφερε η «στήριξη της παιδαγωγικής διαδικασία» θα είχαν προχωρήσει ήδη σε ουσιαστική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά που έχει δημιουργήσει η μακρόχρονη αναστολή λειτουργίας των σχολείων.
 • Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείου Παιδείας ενδιαφέρονταν επί της ουσίας για την «επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών» δεν θα κρατούσαν κλειστά για ένα χρόνο τα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα οι φοιτητές των Παιδαγωγικών και συνολικά των καθηγητικών Σχολών να χάνουν κρίσιμα μαθήματα, να μην μπορούν να κάνουν ούτε καν τις απαραίτητες πρακτικές στα σχολεία! Θα είχαν προχωρήσει σε ουσιαστικές διαδικασίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίες έχουν σταματήσει για πάνω από 10 χρόνια.

Γνωρίζουμε καλά ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι ένα καλύτερο, αναβαθμισμένο και πιο ποιοτικό σχολείο.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, 10 μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Τσακίζουν όλο και πιο πολύ τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, κάνουν λάστιχο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Την ίδια περίοδο, δεν παίρνουν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για να διασφαλίσουν την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ήδη τις πρώτες μέρες που άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, άρχισαν ξανά να κλείνουν τμήματα και σχολικές μονάδες!

Η λεγόμενη «αξιολόγηση» θα οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που η κυβέρνηση ισχυρίζεται! Το αποτέλεσμα θα είναι η μεγαλύτερη υποβάθμιση του σχολείου, η μεταφορά της ευθύνης για όλα τα προβλήματα στους ίδιους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, η ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση της εκπαίδευσης.

Οι εργαζόμενοι έχουμε και γνώση και μνήμη και κυρίως τεράστια δύναμη!
Ο αγώνας μας ακύρωσε στην πράξη και προηγούμενες απόπειρες εφαρμογής νόμων που είχαν αυτή τη λογική. Στο χέρι μας είναι και αυτοί οι σχεδιασμοί να μείνουν στα χαρτιά!!

 • Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας.
 • Συλλογικά μέσα από τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.
 • Σε συμμαχία με τους γονείς και τους μαθητές που βιώνουν τα αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
 • Προβάλλοντας το σύνολο των διεκδικήσεων μας για το σχολείο, για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 • Ανοίγουμε σε κάθε σύλλογο διδασκόντων τη συζήτηση για όλα τα ζητήματα, κάνουμε τη «δική μας αξιολόγηση» στην κυβερνητική πολιτική.
 • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, όπως ήδη έχει κάνει η Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ!
 • Με οδηγό την ελπιδοφόρα συσπείρωση των 77 Συλλόγων και ΕΛΜΕ απέναντι στην αξιολόγηση προετοιμάζουμε τη μαζική και δυναμική απάντηση του κλάδου!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

 • Για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή.
 • Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τον «κόφτη» στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.
 • Απέναντι στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Απόσυρση της Υ.Α. για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση του σχολείου

Οι εκπαιδευτικοί αξιολογούν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας:

Κάτω από τη βάση!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                       ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ