ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Νέας Ιωνίας: Καμία μείωση μισθού – καμία περικοπή επιδόματος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Καμία μείωση μισθού! Καμία περικοπή επιδόματος!

Οι περικοπές είναι εδώ! Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε, τώρα, να ανακοινώσει ότι κόβεται το επίδομα Βαρέας και Ανθυγιεινής Εργασίας στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας που το λάμβαναν τόσα χρόνια λόγω των ανθυγιεινών συνθηκών.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Όπως το έδιναν τόσα χρόνια, έτσι να συνεχίσουν να το δίνουν και τώρα. 

Αυτοί που μας λέγανε ήρωες που δώσαμε τη μάχη με την πανδημία, τώρα μας στέλνουν το λογαριασμό της! Το έργο το έχουμε ξαναδεί, έχει το τίτλο καπιταλιστική κρίση. Έχουμε πείρα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τα μνημόνια. Σε λίγες μέρες άλλωστε πρόκειται να βγει το πόρισμα για το επίδομα της Βαριάς και Ανθυγειινής Εργασίας. Την κατάληξη την γνωρίζουμε όλοι.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου μας. Και σε αυτή τη μάχη διάλεξαν πλευρά με την Δημοτική Αρχή.

Αν κάτι ανέδειξε η πανδημία είναι ότι η δύναμη, η παραγωγή, η ίδια ζωή βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Αυτοί και μόνο αυτοί με τη γνώση τους και την δουλειά τους κράτησαν την καθαριότητα, τις κοινωνικές δομές, τη λειτουργία των Δήμων, δίνοντας τη μάχη της προστασίας της ζωής. Αυτοί έδωσαν τη μάχη στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις.

Σήμερα ο μόνος δρόμος που έχουμε για ένα ανθρώπινο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας είναι αυτός του αγώνα για την διεκδίκηση όλων όσων έχουμε ανάγκη σήμερα για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Ολες και όλοι στο Συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων την Πέμπτη 11 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα.

Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στις 6:30 στη παλιά βουλή.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά! Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία!

Διεκδικούμε:

  • Καμία μείωση μισθού, καμία περικοπή επιδόματος.
  • Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις στις ΠΝΠ.
  • Καμιά μείωση μισθού. Να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

Νέα Ιωνία, 10/6/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ