ΔΑΣ ΟΤΑ Νέας Ιωνίας: Αντιδράσεις για τα ΜΑΠ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας με καταγγελίες για τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων του δήμου.

ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι:

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.!!!!

Το κάλεσμα για τις (11/11/2020) στο Γκαράζ από τους συναδέλφους Παπαδόπουλο Νίκο και Βαζούρα Αιμίλιο είναι παραταξιακό και όσα ακούστηκαν δεν αποτελούν θέσεις ή αποφάσεις του Δ.Σ του σωματείου μας, αλλά απόψεις των παρατάξεων ΑΣΚ και Συσπειρώσεων που συνεργάζονται.

Η πρόταση της ΔΑΣ να συνεδριάσει το Δ.Σ του Σωματείου και να αποφασίσει τι θα προτείνει στους εργαζόμενους, (παίρνοντας αυτό την ευθύνη που έχει απέναντι τους) σχετικά με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να πάρουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε χρήμα ή να την απορρίψουν, όχι μόνο δεν έγινε δεκτή, αλλά υποκαθιστώντας το σωματείο εμφανίζονται να το εκπροσωπούν.

Συνάδελφοι,

Δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους και τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής τις οποίες και θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να υιοθετήσετε βγάζοντας οι ίδιοι την ουρά τους απέξω, για να φορτώσουν σε σας τις ευθύνες, αν αύριο μείνετε χωρίς ΜΑΠ εξ αιτίας των χειρισμών της Δημοτικής Αρχής που οδήγησαν σε μακρόχρονες δικαστικές περιπέτειες και σε μπλοκάρισμα και αδιέξοδο την διαδικασία προμήθειας των ΜΑΠ.

Καίγονται να σας βάλουν να αποφασίσετε για να σας λένε αύριο:Εσείς αποφασίσατε να μην έχετε ΜΑΠ.

Θέλουν να προλάβουν να σας τα δώσουν σε χρήμα, πριν τους κοινοποιηθεί η απόφαση της προσφυγής, που έχει κάνει ο Ανάδοχος της προμήθειας των ΜΑΠ 2017-2018 τον οποίο κήρυξαν έκπτωτο και αυτός προσέφυγε στην Ανώτατη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΑΠΠ) κατά των όρων του διαγωνισμού (Αρ,πρωτ. 21978/17-9-2020) για τα ΜΑΠ των ετών 2019-2020 με αποτέλεσμα να σταματήσει η διαδικασία εξέλιξης του Διαγωνισμού, επειδή αν προχωρούσε κινδύνευε να ακυρωθεί και να αρχίσουν νέες περιπέτειες για τη Δημοτική Αρχή αν η ΑΑΠΠ έκανε δεκτή την προσφυγή του.

Έτσι με εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών στην Ο.Ε της 2/10/2020 δόθηκε παράταση 2 μηνών, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για την εν λόγω προμήθεια, αντί της 5η Οκτωβρίου 2020 την 4η Δεκεμβρίου 2020 ώστε: Να έχει εκδοθεί η απόφαση της ΑΑΠΠ, και να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης του διαγωνισμού αφού δεν θα έχει ξεκινήσει. Έτσι με βάσει το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου να ξέρουν, αν είναι υπέρ του Δήμου για να τον συνεχίσουν ή αν είναι κατά να τον σταματήσουν.

Το ερώτημα που πρέπει να βάλει ο καθένας στον εαυτό του είναι:

  • Τι άλλαξε και δεν περιμένουν να τους κοινοποιηθεί η γνωμοδότηση της ΑΑΠΠ και αποφασίζουν να ματαιώσουν το διαγωνισμό με τη δικαιολογία ότι καθίσταται αδύνατη η ολοκλήρωση του μέσα στο έτος. Όταν αποφάσισαν την δίμηνη παράτασή του δεν το γνώριζαν αυτό;
  • Ποιος τους εμποδίζει να τον συνεχίσουν αν η απόφαση είναι θετική για το Δήμο αμέσως μετά τις 4/12/2020 που οι προσφορές των υποψήφιων θα έχουν ολοκληρωθεί;
  • Μήπως γνωρίζουν ότι η απόφαση έχει εκδοθεί και είναι αρνητική, οπότε ο διαγωνισμός δεν μπορεί να συνεχιστεί και για να γλυτώσουν το ανάθεμα, προτείνουν να δώσουν σε χρήμα τα έτη 2019-2020 λέγοντας για να ρίξουν στάχτη στα μάτια ότι θα προκηρύξουν διαγωνισμό για τα ΜΑΠ του 2021.
  • Μπορούν να μας πούν, η Δημοτική Αρχή και οι Συνάδελφοι Συνδικαλιστές της ΑΣΚ και των συσπειρώσεων, γιατί δεν προχωράει ο Διαγωνισμός χωρίς διαπραγμάτευση των ετών 2017-2018 που έγινε για να πάρουν άμεσα τα ΜΑΠ οι εργαζόμενοι. Όταν εδώ και δύο μήνες έχει επιλεγεί ο Μειοδότης ο οποίος δεν έχει αρχίσει να παραδίδει.
  • Γνωρίζεται συνάδελφοι ότι ακόμη και αν προκηρυχθεί διαγωνισμός για τα ΜΑΠ του 2021 ότι για να τα πάρετε θα χρειαστούν το λιγότερο από 6 μήνες.
  • Μήπως όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν για να αντιληφθούμε ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8/11/2020 μετά την τεκμηριωμένη εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα ΜΑΠ, και παίρνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει απόφαση του Σωματείου όπως ισχυρίστηκε ψευδώς ο κ. Χατζησσαβίδης αποφάσισε:

1ον Το θέμα της ματαίωσης του διαγωνισμού των ΜΑΠ 2019-2020 και της καταβολή τους σε χρήμα που θα συζητούσε την Τρίτη 10/11/2020 η Ο.Ε να μεταφερθεί στην επόμενη Ο.Ε την Τρίτη 17/11/2020.

2ον Η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα ΜΑΠ που εισήχθη σαν έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8/11/2020 να μεταφερθεί μαζί και με άλλα έκτακτα θέματα για να συζητηθεί την Πέμπτη 11/11/2020. Στην εισήγησή της η Λαϊκή συσπείρωση κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις.

  1. Η πρόταση για χορήγηση των ΜΑΠ σε χρήμα να αποσυρθεί και να μην έρθει στην Οικονομική Επιτροπή.
  2. Δεν υπάρχει καμιά καθυστέρηση να περιμένουμε λίγες μέρες για να εκδοθεί η απόφαση της προδικαστικής προσφυγής στην ΑΕΠΠ (4 Δεκεμβρίου 2020) και εν συνεχεία ανάλογα και με την απόφαση να προχωρήσουμε.
  3. Το θέμα της προμήθειας των ΜΑΠ αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης της ΑΑΠΠ να έρθει σαν έκτακτο στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσει αυτό την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να πάρουν σύντομα οι εργαζόμενοι τα ΜΑΠ.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Οι παρατάξεις ΑΣΚ και Συσπειρώσεις αν και είχαν τη δυνατότητα με την πλειοψηφία που διαθέτουν στο Δ.Σ του Σωματείου, να έρθουν σε σας με απόφαση, να πάρετε τα ΜΑΠ σε χρήμα δεν το έκαναν. Φοβούνται να δεσμευτούν με καταγραμμένες της απόψεις τους στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου, γιατί ξέρουν ότι αύριο θα είσαστε χωρίς ΜΑΠ γιατί θέλουν να σας αιφνιδιάσουν για να σας αποσπάσουν μία απόφαση, χωρίς να προλάβετε να σκεφτείτε τι κρύβει και πόσο οδυνηρή μπορεί να αποβεί. Προσπαθούν να σας παγιδέψουν Σας καλούμε να μην βιαστείτε να πάρετε καμία απόφαση που αύριο θα μετανιώσετε. Αυτό που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται τις τεράστιες ανάγκες κάθε εργατικής οικογένειας που την έχει τσακίσει η Κυβερνητική πολιτική αντικαθιστώντας την πάλη για αύξηση των μισθών με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας για να μας βουλώσουν το στόμα. Τα ΜΑΠ όμως δεν είναι εισόδημα ούτε επίδομα που αύριο μπορεί να το κόψουν, αλλά μέσα προστασίας της ζωής μας που κατακτήσαμε και απαιτούμε να δίνονται στην ώρα τους και να δοθούν όλα τώρα.

Συνάδελφοι επιμένουμε ότι τα ΜΑΠ είναι μέσα προστασίας στην εργασία μας πρέπει να δίνονται ως είδος και να μην αποτιμούνται σε χρήμα. Η πυκνότητα των εργατικών ατυχημάτων σε όλους τους δήμους και των δικό μας, πρέπει να μας κάνουν αρνητικούς σε λογικές που μετατρέπουν τα ΜΑΠ σε επίδομα. Δεν είναι μισθός ούτε επίδομα, δένονται όπως το νύχι με κρέας για την ασφάλεια κατά την εργασία μας.

Αυτό το θέμα δεν αφορά μια μικρή μερίδα συναδέλφων που παρακολούθησαν μια παραταξιακή συγκέντρωση αλλά το σύνολο των εργαζομένων που δικαιούνται τα ΜΑΠ. Και είναι τόσο σημαντικό και κρίσιμο για την ασφάλεια μας που μόνο μέσα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης που θα παραβρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι μπορεί να αποφασιστεί.

Η ΔΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΑΣΚ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

11/Νοέμβρη/2020

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here