ΔΑΣ ΟΤΑ: Όλοι στον αγώνα

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Απέναντι στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο  που επιφέρει μεταξύ άλλων συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν ήδη στείλει το μήνυμα: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις ψήφους των παρατάξεων Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ αποφασίστηκε τη Δευτέρα Γενικές Συνελεύσεις και Τρίτη και Τετάρτη απεργία μόνο στη καθαριότητα τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο και την Πέμπτη 24ωρη με πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ συμφώνησαν τόσο με την ανάγκη των Γενικών Συνελεύσεων όσο και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης και στη πανελλαδική συγκέντρωση. Η πρόταση για απεργία Τρίτη και Τετάρτη μόνο σε 3 υπηρεσίες του κλάδου δεν μπορούσε να μας βρει σύμφωνους (με κάποιους να απεργούν και οι υπόλοιποι να εργάζονται) για αυτό και αντιπροτείναμε ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Όμως επειδή η μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι μπροστά καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα. Δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα των συναδέλφων. Την:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ  ΠΑΝΤΟΥ

ΤΡΙΤΗ 22/10-ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 Καθαριότητα-Ηλεκτρολόγοι-Πράσινο ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24/10 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Επιχειρούμε ο αγώνας μας να φτάσει σε κάθε σπίτι εργαζόμενου και λαϊκής οικογένειας με κινητοποιήσεις στα δημαρχεία, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς.

Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

                                                            ΑΘΗΝΑ 19-10-2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ