ΔΑΣ ΟΤΑ: Στάση εργασίας στις 24 Ιούνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε μια σειρά πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αποτελούσαν διακαεί πόθο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σκοπός και στόχος τους ήταν να τσακίσουν όσα δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν απομείνει στους εργαζόμενους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Στους δήμους κυβέρνηση και δήμαρχοι επιδιώκουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο το κόστος εργασίας μέσα από διάφορα μέτρα όπως για παράδειγμα την τηλεργασία, που όπως δήλωσε και ο υπουργός εσωτερικών το συγκεκριμένο μέτρο ήρθε για να μείνει όπως και η εκ’ περιτροπής εργασία.

Θέλουν να τσακίσουν ακόμα περισσότερο όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει, όπως το ωράριο, την πενθήμερη εργασία, την απασχόληση σε αλλότρια καθήκοντα, την μόνιμη και την σταθερή  δουλειά με την ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις  κ.λπ.

Ο κλάδος παρά τα δήθεν χειροκροτήματα και τις «φιλοφρονήσεις» κυβερνητικών παραγόντων συνεχίζει να πρωτοπορεί στα εργατικά ατυχήματα.  Η εντατικοποίηση της εργασίας ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο έχει χτυπήσει κόκκινο λόγο της έλλειψης προσωπικού. Τα οχήματα εξακολουθούν στους περισσότερους δήμους να είναι παλιά και κακοσυντηρημένα. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ακόμα δεν έχουν δοθεί, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα αλλά και ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Ενώ Γιατροί Εργασίας και οι Τεχνικοί Ασφαλείας σε πολλούς δήμους δεν υπάρχουν, αλλά και εκεί που υπάρχουν οι απόψεις τους είναι γνωμοδοτικές και όχι αποφασιστικές.

Ταυτόχρονα βρισκόμαστε και εν’ αναμονή (τέλος Ιουνίου) του πορίσματος της επιτροπής των «σοφών» για την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με άμεση επίπτωση την απένταξη ειδικοτήτων από το καθεστώς των ΒΑΕ, προκειμένου όπως έχουν συμφωνήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ να εναρμονιστούμε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με οργάνωση, αγώνα και αντεπίθεση. Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια και στους σχεδιασμούς τους και στη πολιτική τους.

Η πείρα που αποκτήσαμε και από αυτή τη περίοδο είναι πλούσια και αυτό το γνωρίζουν καλά και η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι για αυτό και μας ζητάνε «να βάλουμε πλάτη», «ότι είμαστε όλοι από την ίδια όχθη» και άλλα τέτοια.

Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι χωρίς εμάς τους εργαζόμενους γρανάζι δεν γυρνά, χωρίς εμάς καμία υπηρεσία και κανένα απορριμματοφόρο δεν μπορεί να δουλέψει. Τώρα ήρθε η στιγμή να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, να αμφισβητήσουμε το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που αποδείχθηκε ότι μόνο προς όφελος του λαού δεν είναι.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων.  Καλούμε όλα τα σωματεία  του κλάδου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης.

Την Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23 του Ιούνη σε όλους τους δήμους να γίνουν γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις προκειμένου να ενημερώσουμε, να κουβεντιάσουμε με τους συναδέλφους.

Την Τετάρτη 24 του Ιούνη συμμετέχουμε στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 07:00 πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.

                                                                                                                                   ΑΘΗΝΑ 21/6/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ