DEBATES: Αθλητισμός & Σωματεία

Με ποιους τρόπους θα στηρίξετε τον Αθλητισμό & τα σωματεία της πόλης μας;…

Διαβάστε τις θέσεις πέντε δημοτικών παρατάξεων της Νέας Ιωνίας που ζητούν την ψήφο μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές…

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας Δήμου Νέας Ιωνίας (ΟΠΑΝ) ως κύριος φορέας του αθλητισμού στην πόλη μας, προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να βελτιώσει τις συνθήκες και τις εγκαταστάσεις του, σε συνεργασία πάντα με τα αθλητικά σωματεία.

Στο πρόγραμμά μας, που κυκλοφορεί ήδη, αναγράφονται όλες οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, για την στήριξη των σωματείων και του μαζικού αθλητισμού.

Προγραμματίζουμε για την επόμενη 4/ετία:
1) Την ανάπτυξη του Δημοτικού Σταδίου σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα περιλαμβάνει:
α) Την κατασκευή υποσταθμού για τις αυξημένες ανάγκες παροχής ρεύματος
β) Την περίφραξη του Σταδίου
γ) Την ανακατασκευή του ταρτάν
δ) Την κατασκευή σκεπάστρου γηπέδου μπάσκετ
ε) Την κατασκευή Κολυμβητηρίου και κλειστού Γυμναστηρίου με προδιαγραφές που θα επιτρέπουν την διεξαγωγή διεθνών αγώνων χαντμπολ, μπάσκετ και βόλεϊ.
Οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων
στ) Την αγορά οργάνων
ε) Τη δημιουργία οργανωμένου ιατρείου, σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς και με γιατρό σε ετοιμότητα.

2) Αναζητούμε τον κατάλληλο χώρο στην περιοχή της Αλσούπολης ή της Καλογρέζας, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου με γυμναστήριο ενδυνάμωσης, γυμναστικής, pilates, χώρο για παραδοσιακούς χορούς κ.ά.

3) Την εγκατάσταση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής και σε άλλους κατάλληλους χώρους του δήμου μας. Ήδη υπάρχει η πρώτη πιλοτική εγκατάσταση στα γηπεδάκια της οδού Δεμιρδεσίου.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του ρόλου του Αθλητισμού για τη σωματική και ψυχική μας υγεία και το ότι αποτελεί μια δημιουργική διέξοδο, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε τα προαναφερόμενα έργα υποδομής, αλλά και ο,τιδήποτε άλλο συμβάλλει στην πραγματοποίηση του στόχου μας.


H Nέα Ιωνία αγαπάει τον Αθλητισμό και το έχει αποδείξει!
Δεκάδες Σύλλογοι, Σωματεία και Ομάδες φέρνουν διαρκώς διακρίσεις στην πόλη, αντιστρόφως ανάλογες των υποδομών, που διαθέτει ο Δήμος μας για την προπόνηση και την προετοιμασία τους.

Για την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ο Αθλητισμός και οι υποδομές του είναι προτεραιότητα, ακριβώς επειδή ενδυναμώνουν δομικές αξίες της πόλης μας, όπως η ευγενής άμυλα, το πνεύμα συνεργασίας, η ανάγκη για κίνηση και τελικά η καλή υγεία σώματος και πνεύματος.

Μέλημα μας είναι να δώσουμε στη Νέα Ιωνία σύγχρονους χώρους άθλησης, που θα παροτρύνουν όλο και περισσότερους νέους και μη,  να αθληθούν, να μπουν σε κίνηση και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Το πρόγραμμα της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» για τον τομέα του Αθλητισμού μεταξύ άλλων προβλέπει:

 • Εκσυγχρονισμό με σύγχρονο βιοκλιματικό σχεδιασμό και επαναλειτουργία εγκαταλελειμμένων  αθλητικών εγκαταστάσεων. Δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους δημότες.
 • Ουσιαστική συντήρηση υφιστάμενων δομών με σκοπό την ασφαλή χρήση τους (τακτική περιοδική συντήρηση γηπέδων και όπου απαιτείται δημιουργία αποδυτήριων, τοποθέτηση χλοοτάπητα, φωτισμός, ράμπες ΑΜΕΑ)
 • Δημιουργία ανοιχτών υπαίθριων γυμναστηρίων με κατάλληλα όργανα άθλησης εξωτερικών χώρων σε διάφορα σημεία της πόλης
 • Κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου στο χώρο που σήμερα φιλοξενείται το αμαξοστάσιο του Δήμου, το οποίο θα έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για διεθνείς αγώνες.
 • Άμεση ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, που υπάρχει  στη συνοικία Ειρήνη
 • Σχεδιασμός και Δημοπράτηση δύο νέων Προπονητηρίων με σύγχρονες προδιαγραφές, εκ των οποίων το ένα θα γίνει στην περιοχή του Περισσού και το άλλο στη Νεάπολη.

Στόχος μας παράλληλα, είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια όλων των τοπικών Ομάδων, Σωματείων και Συλλόγων, ώστε η Νέα Ιωνία να δυναμώσει την Αθλητική της φήμη. Στα πλαίσια αυτά:

 • Διεκδικούμε τη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων
 • Συνεργαζόμαστε με αθλητικούς συλλόγους για την ολιστική ανάπτυξη του Αθλητισμού στην πόλη
 • Δημιουργούμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα ανάπτυξης αθλητικών χώρων με σύγχρονα 5x5 γήπεδα, με την επίβλεψη εξειδικευμένου sport manager.

Ο αθλητισμός είναι έκφραση ζωής και αφορά στο σύνολο των κατοίκων της πόλης μας. Η Παράταξή μας στηρίζει τις δράσεις των Αθλητικών Σωματείων, σχεδιάζει τις αποτελεσματικές πολιτικές μέσα από τη διαβούλευση μαζί τους στη βάση ενός ετήσιου χρονοπρογραμματισμού. Ειδικότερα  Ο αθλητισμός συνδέεται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας. Γι αυτό και εξειδικεύουμε με στοχευμένες δράσεις που αφορούν στη

 • Συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών του Δήμου μας.
 • Αναμόρφωση του κανονισμού χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε Σωματείου.
 • Ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού. Άρτιες υποδομές και κατάλληλος εξοπλισμός.
 • Υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων Αθλητισμού σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (Τρίτη Ηλικία, ΑΜΕΑ κλπ).

Για εμάς το ζήτημα του λαϊκού αθλητισμού και η πρόσβαση σε δομές που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού για άθληση ήταν πάντα στον πυρήνα της πολιτικής μας. Δυστυχώς στην πόλη μας λόγω της συνεχούς παραχώρησης ή μη διεκδίκησης χώρων αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου υπάρχουν σωματεία που δεν μπορούν να βρουν χώρο στριμώχνονται όλα τα τμήματα υποδομής σωματείων σε ένα γήπεδο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για προπόνηση  και να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα στην λειτουργία τους. Όσο δε για την πρόσβαση των κατοίκων σε αυτά σε ανθρώπους δηλαδή που δεν είναι μέλη κάποιου σωματείου και απλά θέλουν να αθληθούν είναι αδύνατη. Για αυτό το λόγο στόχος μας είναι η ανεύρεση δυνητικά ελεύθερων χώρων που θα πρέπει να δεσμευτούν από το δήμο π.χ. παλιά εργοστάσια στα οποία θα μπορούσαν να γίνουν κλειστά γυμναστήρια αλλά και κάποια γήπεδα 5 Χ 5, επίσης κάποια από τα γήπεδα μπάσκετ θα μπορούσαν να στεγαστούν  καθώς και θα διεκδικήσουμε τη δυνατότητα χρήσης του ΟΑΚΑ για κάποια σωματεία του δήμου μας όπως για παράδειγμα σωματεία στίβου σαν όμορος στο χώρο δήμος που είμαστε.  Επίσης θα σταθούμε δίπλα στα σωματεία του δήμου μας στο διεκδικήσουν χρήματα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  για την λειτουργία τους.


Θέλουμε λαϊκό αθλητισμό έξω από εμπορευματικά/ιδωτικο-οικονομικά κριτήρια. Σημαντικά πεδία είναι ο σχολικός αθλητισμός, τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, ο εργασιακός, ερασιτεχνικός, παιδικός αθλητισμός και ο σωματειακός αθλητισμός όταν αυτός δεν εμπορευματοποιείται και δεν γίνεται πιστό-κακό αντίγραφο του επαγγελματικού αθλητισμού. Ενίσχυσή τους από μια δημοτική αθλητική πολιτική που τα προτάσσει έναντι του πρωταθλητισμού και του επαγγελματικού αθλητισμού. Δημοτικές αθλητικές δομές (χώροι, υποδομές και λειτουργία προγραμμάτων και ομάδων για αθλήματα με δωρεάν συμμετοχή) που να μπορούν να παρέχουν δωρεάν αθλητικές υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο, στελεχωμένες με ειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό.

Ελεύθερη είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και δωρεάν δυνατότητα άθλησης και χρήσης υποδομών στους κατοίκους που δεν ανήκουν σε σωματεία. Προτεραιότητα στη χρήση των χώρων στις σχολικές, τις παιδικές, τις ελεύθερες ομάδες. Δυνατότητα στα σωματεία που αναπτύσσουν κοινωνική δράση και αντιστέκονται στην εμπορευματική λογική να χρησιμοποιούν δωρεάν τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του δήμου. Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στις γειτονιές που δεν υπάρχουν.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ