DEBATES: Τεχνικά έργα

Ποια είναι τα σημαντικότερα έργα που θα πραγματοποιήσετε στην πόλη μας;

Διαβάστε τις θέσεις πέντε δημοτικών παρατάξεων της Νέας Ιωνίας που ζητούν την ψήφο μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές…

TEXNIKA EΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μας ρωτάνε τι κάναμε… απαντάμε!

Κατά την διάρκεια της θητείας μας 2011 – 2014 και της μετέπειτα θητείας μας 2015 – 2019, το κύριο μέλημά μας ήταν να θωρακίσουμε την πόλη με έργα υποδομής.

Απαλλοτριώσεις

  • Απαλλοτριώθηκε στα Ανθρακωρυχεία το Ο.Τ. Γ572 και Ο.Τ. Γ560 (ιδιοκτησία Αϊδίνη) με συνολικό ποσόν 1.569.750 ευρώ.
  • Απαλλοτριώθηκε η πλατεία Παπαφλέσσα στα Πευκάκια (Ο.Τ. 429), με συνολικό κόστος 1.449.702 ευρώ, χωρίς επιβάρυνση των παρόδιων δημοτών.

Αντιπλημμυρικά Έργα
Όπως την περίοδο 1982-1990, η Νέα Ιωνία θωρακίστηκε και όλος ο Δήμος απέκτησε Δίκτυο Ακαθάρτων (Αντιδήμαρχος αρχικά και Δήμαρχος στη συνέχεια ο Ηρακλής Γκότσης), έτσι και τώρα η πόλη θωρακίζεται με δίκτυο αγωγών ομβρίων.

  • Αγωγοί διάσπαρτοι σε όλη την πόλη, εργολαβία η οποία εκτελείται και έχει καλύψει το 60%, προϋπολογισμού 5.890.000 ευρώ.
  • Όμβρια Περισσού με προϋπολογισμό 6.888.000 ευρώ.
  • Μετατόπιση και ανακατασκευή αγωγού στην οδό Αλατσάτων. Το έργο εκτελείται και είναι προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Έργα χρηματοδοτούμενα από την περιφέρεια Αττικής

Αξιοποίηση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Γεωθερμία)
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ. Με το έργο παρέχεται θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης και ηλεκτρική ενέργεια σε 9 κτίρια: Νοσοκομείο Αγία Όλγα, Στέγη Ανηλίκων, 1ος Βρεφον. Σταθμός, 4ος & 7ος Βρεφον. Σταθμός, 14ο Νηπιαγωγείο, 6ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, Δημαρχείο. Πέραν του Γεωθερμικού συστήματος, εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά, ηλιακοί συλλέκτες, λαμπτήρες LED.

Ανάπλαση Οικοδομικού τετραγώνου 150 και κατασκευή υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.
Προχωρήσαμε στην εγκατάσταση του εργολάβου για την έναρξη των εργασιών. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, αφενός θα μπορεί να γίνει σημαντική παρέμβαση στο πλέγμα των εμπορικών δρόμων στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, με την απομάκρυνση αρκετών αυτοκινήτων, το κυριότερο όμως ο Δήμος θα αποκτήσει μία πλατεία 5,5 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης και θα περιορίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Την διαχείριση του υπόγειου σταθμού θα την έχει ο Δήμος με ένα χαμηλό συμβολικό αντίτιμο.

Κατασκευή πεζογέφυρας
Παραπλεύρως της γέφυρας ΗΣΑΠ στην Αλ. Παναγούλη, προϋπολογισμού 649.750 ευρώ. Έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Οδοφωτισμός
Ο Δήμος ξεκίνησε να αντικαθιστά όλους τους λαμπτήρες οδοφωτισμού με νέους (LED). Ο προϋπολογισμός είναι 1.222.609 ευρώ, με δάνειο που θα εξοφληθεί από τη μείωση της κατανάλωσης. Όφελος ο καλύτερος φωτισμός και η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας (περισσότερες από 8.000 λάμπες και φωτιστικά).

Κατασκευή εξεδρών στο Δημοτικό Στάδιο
Το έργο έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί για χρήση στον ΟΠΑΝ και τα αθλητικά σωματεία. Προϋπολογισμός 3.064.612 ευρώ.

Παρεμβάσεις στη γειτονιά και στα σχολεία

  • Κατασκευάστηκε η πλατεία Φρυγίας στα Ανθρακωρυχεία.
  • Από όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου, αναπλάστηκαν και λειτουργούν στις εξής πλατείες: Τσαλδάρη, Μηλιώρη, Ελευθερίας, Μακελαράκη, Αναπήρων, Μητέρας, Αγγ. Σικελιανού, Ύδρας, Αγ. Αναστασίας, Πλατ. Υγείας, Παραδείσου, Παναιτωλίου και οι παιδικές χαρές στις πλατείες Αλσούπολης, Ειρηνοδικείου, Μικρασιατών, Αγ. Γεωργίου.
  • Αναπλάστηκε ριζικά ο πεζόδρομος της οδού Πίνδου με νέες πλακοστρώσεις, καθιστικές επιφάνειες, εμπλουτισμό φύτευσης.
  • Ασφαλτοστρώθηκαν 25 χλμ. Δρόμων από τα 125 χλμ. του δήμου.
  • Με τις εργολαβίες που ολοκληρώθηκαν και τις δύο νέες που είναι σε εξέλιξη, αντιμετωπίστηκαν:

– Εργασίες – επισκευές στα σχολικά συγκροτήματα (ελαιοχρωματισμοί, μονώσεις, ανακαίνιση W.C. κλπ., αντικεραυνική προστασία Ασφαλτοστρώσεις των αύλειων χώρων των σχολείων),

– Σύνδεση της πλειοψηφίας των σχολείων με φυσικό αέριο.

– Ο Δήμος μας προχώρησε στην λειτουργική αναβάθμιση τριών αθλητικών εγκαταστάσεων, με στόχο την απόδοση στο  κοινό σύγχρονων και κυρίως ασφαλών χώρων άθλησης (πλ. Αγ. Γεωργίου, πλ. Τσαλδάρη, πλ. Πάρσης στην οποία τοποθετήθηκαν κερκίδες).

– Ανακατασκευάζεται ο αθλητικός χώρος στην πλατεία Αλσούπολης και στο αθλητικό κέντρο της Ομορφοκκλησιάς που συστεγάζεται με το 4ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο. Πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων με τη δημιουργία τριών γηπέδων τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5×5 και μπήκαν κερκίδες.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ
1. Χρήσεις γης
Είναι εγκεκριμένες από το 1998, με ένα σωστό κεντρικό προσανατολισμό για εκείνη την εποχή, την αποτροπή της δημιουργίας Εμπορικών Επιχειρήσεων τύπου Mall και την ενδυνάμωση του αστικού χαρακτήρα στις γειτονιές. Σύμφωνα με τα νέα πολεοδομικά, οικολογικά και οικονομικά δεδομένα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να συνδυαστούν με κανονιστικές διατάξεις για την λειτουργία της πόλης.

Στην διαδικασία αυτή σημαντική είναι η συμβολή των  πολιτών οργανωμένα μέσα από συλλόγους ή ατομικά. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται δημόσια διαβούλευση και εν συνεχεία οριστικοποίηση και έγκριση των νέων χρήσεων γης. Η μελέτη ολοκληρώθηκε. Για την εκπόνησή της ενημερώθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις, αλλά ΚΑΜΙΑ δεν υπέβαλλε έστω και μια πρόταση ή παρατήρηση.

2. Κατασκευή κολυμβητηρίου με πισίνα 50 μ, εξέδρες και βοηθητική παιδική πισίνα.
Το έργο θα υλοποιηθεί εντός του Δημοτικού Σταδίου. Υπάρχει εξαγγελία της Περιφέρειας για ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019. Ο προϋπολογισμός είναι 9.500.000 ευρώ.

3. Κλειστό γυμναστήριο
Στο Δήμο λειτουργούν ήδη δυο (2) κλειστά γυμναστήρια. Το έργο ενός νέου κλειστού θα υλοποιηθεί εντός του χώρου του Δημοτικού Σταδίου. Στη μελέτη προβλέπεται και η δημιουργία υπόγειου parking για τις ανάγκες του Σταδίου. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί. Το έργο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

4. Αγωγός οδού Κρήνης
Ο αγωγός αυτός κατασκευάστηκε περίπου  το 1966, παρουσιάζει όμως πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλογρέζα. Έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια την εκ νέου μελέτη για τον αγωγό, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

5. Ολοκλήρωση παιδικών χαρών και πλατειών
Από όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου έχουν διαμορφωθεί και υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές 17. Στόχος μας είναι εντός της επόμενης διετίας να έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση αυτή με το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” που αφορά αγορά και τοποθέτηση οργάνων.

6. Απαλλοτρίωση του χώρου της παλιάς ΑΛΤΕΚ
Σκοπός να δημιουργηθεί μνημείο προς τιμήν των εκτελεσθέντων στην Κατοχή Ανθρακωρύχων στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

7. Ανακατασκευή του Βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου
Το έργο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου με προϋπολογισμό 2.122.082,20 ευρώ. Άμεσα προκηρύσσεται διαγωνισμός για την σύνταξη της μελέτης και εν συνεχεία η κατασκευή.

8. Κατασκευή της πλατείας Ανθρακωρύχων
Η πλατεία είναι στο τμήμα της Αλσούπολης. Απαλλοτριώθηκε με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο. Ο Δήμος είναι από το 2014 σε δικαστική διαμάχη με δύο (2) καταπατητές. Με την αποβολή των καταπατητών θα υλοποιηθεί η διαμόρφωση της πλατείας.

9. Πεζοδρομήσεις – οδοί ήπιας κυκλοφορίας – Ασφαλτοστρώσεις
Ο εργολάβος εγκαθίσταται τον Μάιο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου 18 μήνες. Η υλοποιήση πεζοδρομήσεων στο εμπορικό κέντρο της πόλης θα κάνει την αγορά της Νέας Ιωνίας πιο ελκυστική. Παράλληλα σε συνεργασία με τοπικού φορείς, θα δημιουργήσουμε και στις γειτονιές ένα δίκτυο πεζοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

10. Η προστασία του Κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 79, πλατεία Ανδριάνειου, από τον οικοδομικό συνεταιρισμό Φιλοθέης που διεκδικεί το χώρο.

11.  Επέκταση του δικτύου γεωθερμίας
Το υφιστάμενο δίκτυο θα επεκταθεί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου (εξέδρες), στο υπό κατασκευή κολυμβητήριο και μελλοντικά στο κλειστό γυμναστήριο και σε άλλα δημόσια κτήρια. Επιπλέον θα προβούμε στην εκμετάλλευση όλων των ειδών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

12. Επέκταση Φυσικού Αερίου
Ο Δήμος μας καλύπτεται από μεγάλο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου. Στόχος μας σε συνεργασία με την Δημόσια Εταιρεία Αερίου να ολοκληρωθεί το δίκτυο εκεί που λείπει και να αυξηθούν οι καταναλωτές χρήσης φυσικού αερίου.


Θέτοντας ως στόχο για την Νέα Ιωνία την πολύπλευρη ανάπτυξη μίας σύγχρονης πόλης, επιδιώκουμε μέσα από την υλοποίηση του προγράμματός μας να επιτύχουμε:

  • Την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των δημοτών.
  • Τη διευκόλυνση των επισκεπτών και χρηστών της Νέας Ιωνίας.
  • Την τόνωση της επιχειρηματικότητας.
  • Την ενίσχυση του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνικής μέριμνας.
  • Την ενδυνάμωση της ιστορικότητας των συνοικισμών μας.
  • Την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή οι κυριότεροι άξονες των έργων και παρεμβάσεων του προγράμματός μας, περιλαμβάνουν:

  • Οδική κυκλοφορία: Συντήρηση και αναβάθμιση οδικού δικτύου, ελεγχόμενη στάθμευση (δωρεάν για κατοίκους και ειδική μέριμνα για πελάτες καταστημάτων), θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ, επιτάχυνση κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ και υπέργειου χώρου πρασίνου στο ΟΤ150, αναδιοργάνωση δημοτικής συγκοινωνίας, σύγχρονη κυκλοφοριακή μελέτη, τμήματα ήπιας κυκλοφορίας, αναβάθμιση σήμανσης, τηλεματική, έξυπνα συστήματα μεταφορών κ.ά..
  • Κυκλοφορία πεζών και εναλλακτικά μέσα: Διαπλάτυνση και ανακατασκευή πεζοδρομίων, απόλυτος σεβασμός στην προσβασιμότητα ΑμεΑ, απελευθέρωση πεζοδρομίων από εμπόδια, πεζογέφυρες, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, «πράσινες» διαδρομές, παρεμβάσεις αστικής κινητικότητας κ.ά..
  • Συνθήκες διαβίωσης: Απελευθέρωση και αξιοποίηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, αστικά «τοπόσημα», βιοκλιματικές αναπλάσεις και «πράσινος» αστικός σχεδιασμός, χώροι πρασίνου, χώροι περιπάτου, ζώνες αναψυχής, ασφαλείς παιδικές χαρές, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων κ.ά..
  • Ιστορικότητα – πολιτισμός: Ανάδειξη υφιστάμενων μνημείων, προώθηση χαρακτηρισμού ως διατηρητέων μνημείων (π.χ. φουγάρα υφαντουργίας, προσφυγικές κατοικίες), ανακατασκευή θεάτρων κ.ά..
  • Διαχείρισης απορριμμάτων: Πράσινο σημείο, γωνιές ανακύκλωσης, Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, οικιακή κομποστοποίηση, βελτιστοποίηση συστήματος κάδων συλλογής, απομάκρυνση υφιστάμενου αμαξοστασίου, κ.ά..
  • Αθλητισμός: Εκσυγχρονισμός και επαναλειτουργία εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, ανοιχτά υπαίθρια γυμναστήρια, νέο κλειστό γυμναστήριο, ανακατασκευή υφιστάμενου κλειστού γυμναστηρίου, δύο νέα προπονητήρια, σύγχρονα γήπεδα 5×5, κ.ά..
  • Παιδεία – εκπαίδευση: Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Υποδομές διετούς προσχολικής εκπαίδευσης, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, μόνιμο συνεργείο συντήρησης σχολικών μονάδων κ.ά..

Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αρχικά φαίνεται πολύ φιλόδοξο, αλλά στην πραγματικότητα είναι απόλυτα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι όραμα, προσήλωση, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, συγκροτημένη διοίκηση και σύγχρονη διακυβέρνηση, χαρακτηριστικά που στο σύνολό τους συγκεντρώνει ο συνδυασμός «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτη Μανούρης.


Είμαστε περήφανοι για το Τεχνικό μας Πρόγραμμα, έργων ζωής για την πόλη μας.
Επιγραμματικά προτεραιότητες μας είναι

Ανάδειξη και αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών:
-το Αδριάνειο Υδραγωγείο,
-τον εγκαταλελειμμένο χώρο στου «Παλαιολόγου», στον Περισσό,
-το Παναιτώλιο, στην Αλσούπολη,
-το Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας»
-το Δημοτικό Θέατρο
-το Δημοτικό Στάδιο
-το Οικοδομικό Τετράγωνο 150.
-Ανακατασκευή πεζοδρομίων της πόλης μας. Πρόβλεψη ποδηλατοδρόμων και ειδικών σημείων πρόσβασης για τα άτομα με Αναπηρία. (Α.Μ.Ε.Α.)
-Κατασκευή πεζογέφυρας στην οδό Αλέκου Παναγούλη.
-Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Φιλόδημος II.
-Επαναπροσδιορισμός της πολιτικής του Δήμου στο θέμα των χρήσεων της γης για την κάλυψη των συγχρόνων αναγκών.
-Εκπόνηση και εφαρμογή κυκλοφοριακών μελετών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την τόνωση του Εμπορικού κόσμου.
-Αξιοποίηση και επανάχρηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του Δήμου με χρηματοδότηση από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα.
-Καλλωπισμός των εισόδων της πόλης μας.
-Διαμόρφωση των αύλειων χώρων των Ιερών ναών της πόλης


Ο σκοπός είναι η δημιουργία έργων που θα προσφέρουν ανακούφιση και διέξοδο στην καθημερινότητα των κατοίκων, από τις υπηρεσίες του δήμου, χωρίς την πρόσθετη επιβάρυνση των ίδιων. Η ανάπλαση πλατειών και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, ώστε να γίνουν πηγές πρασίνου και αναψυχής είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η εξεύρεση νέων ελεύθερων χώρων και κτηρίων για αξιοποίηση τους προς όφελος των δημοτών το ίδιο. Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει στη δημιουργία παιδικών σταθμών και στη συντήρηση των υπαρχόντων, όπως και των σχολείων.

  • Ανάπλαση του Ο.Τ. 150 με συμβολικό αντίτιμο για το παρκινγκ κατά το παράδειγμα του δήμου Πάτρας, χωρίς ταυτόχρονα να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του επίγειου χώρου(φουγάρο, πάρκο κλπ).
  • Ανάπλαση του δασικού κομματιού του Βέικου. Δεν φτάνει να μένει ο χαρακτηρισμός του ως δασικός. Πρέπει να γίνει ένας χώρος με τη μορφή δασικού πάρκου που θα είναι χώρους αναψυχής για τους κατοίκους και πνεύμονας πρασίνου
  • Αξιοποίηση του χώρου του «φουγάρου» στον Περισσό, που είναι από παλαιότερα χαρακτηρισμένος σαν σχολικός από τον ΟΣΚ. Ο χώρος αυτός μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία σχολείου ή βρεφονηπιακού σταθμού, αλλά και πάρκου.
  • Αξιοποίηση της περιοχής της Ελευθερούπολης με έρευνα για τα οικόπεδα και τα κτήρια που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον δήμο σε διάφορους τομείς(βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, πάρκα, πολυχώροι δημιουργίας, αθλητισμού και εκδηλώσεων, πάρκα κλπ)
  • Αντιπλημμυρικά έργα, αναβάθμιση στις ράμπες των πεζοδρομίων για τα ΑΜΕΑ πρέπει επίσης να γίνουν άμεσα. Κλειστά γυμναστήρια για να καλύπτονται οι ανάγκες των αθλητικών σωματείων.
  • Ανακατασκευή παιδικών χαρών που είναι σε άθλια κατάσταση καθώς και η ανακατασκευή πεζοδρομίων και των δρόμων που είναι πλέον επικίνδυνα.
  • Ακόμη πρέπει να γίνει μία μελέτη για τη λειτουργικότητα του κέντρου της πόλης(κίνηση, πρόσβαση, διαβάσεις ΑΜΕΑ).
  • Τέλος η δημιουργία εφαρμογών όπως το sencecity του δήμου Πατρών, για την άμεση παροχή πληροφοριών και ενημέρωση των προβλημάτων από τους δημότες στις υπηρεσίες του δήμου μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η Νέα Ιωνία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας συνοικίας που πάσχει από έλλειψη σοβαρών υποδομών προς όφελος των κατοίκων της. Αυτό είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που ενδιαφέρεται μόνο για ό,τι μπορεί να αποφέρει κέρδος και τα όποια έργα προκρίνονται, ακολουθούν αυτό το κριτήριο.

Δεδομένης της εξαιρετικά μεγάλης μείωσης της χρηματοδότησης από το κράτος, η οποία έχει πλέον παγιωθεί, παρατηρούμε ότι η επιλογή στις χρηματοδοτήσεις που δίνει το κράτος, οι κυβερνήσεις (η τωρινή και όλες οι προηγούμενες) και η ΕΕ για έργα γίνεται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, μέσω πληθώρας προγραμμάτων όπως είναι τα ΕΣΠΑ, σαφώς στοχευμένα σε τομείς που ενισχύεται το κεφάλαιο και εξυπηρετούνται επιχειρηματικά συμφέροντα, μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων. Πχ στην περιοχή μας, τέτοια προγράμματα είναι η αντικατάσταση φωτισμού (LED), το έργο της Γεωθερμίας κ.α. Αντίστοιχα, και τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, όπως στο ΟΤ 445 στον Περισσό (για την κατασκευή πολυχώρου της μητρόπολης με τις ψήφους των παρατάξεων της «Ενότητας»- Γκότση, της «Δημιουργίας Αλληλεγγύης»–Μανούρη και «Δύναμης Προοπτικής»- Θωμαϊδου, δείχνοντας και τις προτεραιότητες που υπάρχουν την ίδια στιγμή που εκατοντάδες παιδιά θα στοιβαχτούν σε κατασκευές προκάτ (όχι μόνο στο δήμο μας) ή το ΟΤ 150 στην Ελευθερούπολη (για την κατασκευή πολυώροφου υπόγειου γκαράζ με αντίτιμο και πιθανή εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη γύρω περιοχή), είτε εξυπηρετούν εξολοκλήρου ιδιωτικά σχέδια, είτε δεν είναι προς όφελος των κατοίκων.

Ως «Εκτός Σχεδίου», έχουμε μια «ανάποδη» λογική που στο κέντρο της έχει τις ανάγκες των πολλών. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, τα έργα που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Νέα Ιωνία-όπως και σε κάθε περιοχή- πρέπει να είναι έργα που έχουν άμεση σχέση με τις ανάγκες των κατοίκων της. Επιπλέον, από την μεριά μας τοποθετούμαστε πάντα με συγκεκριμένα κριτήρια σχετικά με το από πού προέρχεται η χρηματοδότηση του έργου, αν η υλοποίησή του θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και αν είναι τεχνικά άρτιο. Από αυτήν την άποψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι χρειαζόμαστε καινούργιους παιδικούς σταθμούς ώστε να μην μένουν εκατοντάδες παιδιά κάθε χρόνο εκτός, κτιριακές υποδομές, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε προκατασκευασμένες αίθουσες, νέους χώρους άθλησης ανοιχτούς για τους κατοίκους, ελεύθερους δημόσιους χώρους για την κοινωνικοποίηση και το μάζεμα των κατοίκων., χώρους πολιτισμού, ανοιχτούς σε όλους τους κατοίκους, έργα αντιπλημμυρικά για να μην πνίγονται οι κάτοικοι στα υπόγεια στον Περισσό και την Ελευθερούπολη,κ.α.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ