Δελτίο τύπου της “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”, με αφορμή το τελευταίο Δ.Σ.

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την κατάργηση του ΟΠΑΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 23η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου συζητήθηκε στην ημερήσια διάταξη κοινό αίτημα των τριών δημοτικών παρατάξεων: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ.

Πρέπει να γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως το συγκεκριμένο αίτημα ήταν προϊόν, προβληματισμού των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας.

Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας και η Δήμαρχος αποδεικνύονται με τραγικό τρόπο ανεπαρκείς για τη διοίκηση του Δήμου. Καθημερινά οι πολίτες της Νέας Ιωνίας γινόμαστε μάρτυρες αυθαίρετων ενεργειών και φοβικών αντιδράσεων που προσβάλλουν την λειτουργία των θεσμών και αναπόφευκτα επηρεάζουν την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Η λειτουργία των σχολείων επαφίεται στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς την παρουσία της δημοτικής αρχής που ρόλο έχει να επεμβαίνει και να δίνει άμεσες λύσεις στην τοπική κοινωνία. Καμία διάθεση για εντονότερη και ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου στα σχολεία ώστε να βοηθήσει στην υγειονομική θωράκιση όπως παροχή διαγνωστικών test και επιπλέον μασκών.

Το μηδενικό έργο που παρουσιάζει η δημοτική αρχή εστιάζεται στα επικοινωνιακά “ψίχουλα” του Περιφερειάρχη επιβεβαιώνοντας την σύνδεση της με τον κυβερνητικό πολιτικό χώρο.

Στη βάση αυτών των διαπιστώσεων που έχουν απασχολήσει όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης της Νέας Ιωνίας  κατατέθηκε ένα κείμενο με αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα που αφορούν την πόλη μας και τα καθημερινά, σοβαρά προβλήματα των δημοτών.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δημοτικές παρατάξεις με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και διακριτές πολιτικές θέσεις υποχρεώνονται να βρουν σημεία επαφής στο έλλειμμα δημοκρατίας και στις πρακτικές της πιο δυσλειτουργικής δημοτικής αρχής της μεταπολίτευσης που έχει γνωρίσει η πόλη μας.

Διαφορές μεταξύ των παρατάξεων καταγράφονται και στις προσεγγίσεις στα θέματα της κεντρικής πολιτικής και κάθε παράταξη αλλά και κάθε σύμβουλος κρίνονται για αυτές.

Από τον κυβερνητικό πολιτικό χώρο έχουν αναφορές και οι υπόλοιπες δύο παρατάξεις γεγονός που μας δημιουργεί πολιτικές αποστάσεις οι οποίες γίνονται φανερές στις τοποθετήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και στον προγραμματικό μας σχεδιασμό.

Παρόλα αυτά η διασφάλιση της λειτουργίας των θεσμών και η υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου απέναντι σε μία δημοτική αρχή και μια δήμαρχο που εμφανίζεται μόνο σε προπαγανδιστικές φωτογραφήσεις και η οποία  στα διαδικτυακά Δημοτικά Συμβούλια διαβάζει, κρυμμένη, λόγους των συμβούλων της, είναι θέμα που πρέπει να απασχολεί πέρα από το Δημοτικό συμβούλιο και το σύνολο των δημοτών της Νέας Ιωνίας.

για την Παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε ακόμα: Δημιουργία Αλληλεγγύη: «Πυρ ομαδόν» στο Δημ. Συμβούλιο κατά της Δημοτικής Αρχής

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ