Δελτίο τύπου της ΚΕΕΡΦΑ για την κινητοποίση στη Μαλακάσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ζουν στο στρατόπεδο της Μαλακάσας πραγματοποίησαν, για ακόμα μία φορά, οι τοπικές επιτροπές ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Μαρουσιού, Χαλανδρίου και Βριλησσίων το Σάββατο 15/2 ενάντια στην προσπάθεια εφαρμογής των ρατσιστικών σχεδίων της κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση αλληλεγγύης έστειλε μήνυμα ότι πρόσφυγες και ντόπιοι, παλεύοντας μαζί, θα εμποδίσουν την κυβέρνηση να μετατρέψει τα στρατόπεδα σε κλειστά κέντρα κράτησης.

Η ΚΕΕΡΦΑ επισκέπτεται τακτικά το στρατόπεδο εδώ και χρόνια, και ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά, με μεγάλα κλιμάκια και εξορμήσεις σκηνή – σκηνή μέσα στο άθλιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όμως αυτή τη φορά πέντε (!) περιπολικά της ΕΛΑΣ του Χρυσοχοϊδη μας περίμεναν στην είσοδο, καθώς η συγκέντρωση αλληλεγγύης ήταν δημοσιοποιημένη, με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται ότι «δεν επιτρέπεται η είσοδος»!  Είναι ένα ακόμα δείγμα της ρατσιστικής αντιμετώπισης της κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες αλλά και στους αλληλέγγυους. Αν η κυβέρνηση της ΝΔ νομίζει ότι έτσι θα κρύψει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή θα φοβίσει τους πρόσφυγες και το κίνημα αλληλεγγύης είναι βαθιά νυχτωμένοι. Είναι πολύ μικροί για να τα βάλουν με την αλληλεγγύη του απλού κόσμου απέναντι στους πρόσφυγες.

Παρά τα εμπόδια που έβαλε η ΕΛΑΣ, οι πρόσφυγες ήρθαν στην είσοδο του στρατοπέδου ακούγοντας το σύνθημα «say it loud, say it clear, refugees are welcome here». Η πολύγλωσση εφημερίδα της ΚΕΕΡΦΑ μοιράστηκε μαζικά, με τη βοήθεια και των ίδιων των προσφύγων που έπαιρναν αντίτυπα και τα έδιναν και σε άλλους, ενώ ένας πρόσφυγας και μια προσφύγισσα από το Αφγανιστάν διάβασαν από τη ντουντούκα το κάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη, 3μμ στην Ομόνοια, στα φαρσί και ενημέρωσαν για οργανωμένο κατέβασμα σ’ αυτήν με πούλμαν.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ