Δελτίο τύπου της ΔΑΣ ΟΤΑ για το 47ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ

Οι μάσκες έπεσαν μπροστά στα μάτια όλων των συνέδρων!

Το 47ο ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και Τρίτη 9 και 10 Δεκέμβρη. Η ΔΑΣ – ΟΤΑ είχε προτείνει να είναι καταστατικό από την μέρα που προκηρύχθηκε, στις 26 Σεπτέμβρη. Με διάφορα προσχήματα και με μοιρασμένους ρόλους Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ αρνούνταν να το προκηρύξουν ως καταστατικό.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ με ξεκάθαρη δήλωσή της μπροστά σε 540 συνέδρους ανακοίνωσε ότι προκειμένου να ανοίξει το καταστατικό θα ψηφίσει την πρόταση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής με στόχο να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου οι συνάδελφοι που εργάζονται μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. – ΜΕΑ κ.λπ.), παρά το γεγονός ότι η θέση της παραμένει να είναι ότι πρέπει να ψηφίζουν όλοι οι συμβασιούχοι για την Ομοσπονδία.

Τότε η πρόταση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής … ως δια μαγείας “εξαφανίστηκε” (!) Ανακαλύφθηκαν προσχήματα του επιπέδου ότι το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, δηλαδή το ανώτερο όργανό της, δεν μπορεί να είναι καταστατικό, θυμήθηκαν το Γενικό Συμβούλιο της Κυριακής 8 Σεπτέμβρη που οι ίδιοι τορπίλισαν μαζί με το “συνεταιράκι” τους τη ΔΑΚΕ απαιτώντας να μη συζητηθεί καμία πρόταση στο Συνέδριο αν δεν είναι ομόφωνη! Με τις γνωστές τους πρακτικές,  δηλαδή προκλήσεις και προσπάθεια δημιουργίας στημένων επεισοδίων, επεδίωξαν να μη γίνει συνέδριο, να μην συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, να μην οργανωθεί ο αγώνας τους.

Δεν τους πέρασε! Με την υπεύθυνη στάση των εκλεγμένων συνέδρων της ΔΑΣ,  γελοιοποιήθηκαν στα μάτια όλων των συνέδρων. Απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι στόχος τους δεν είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων άλλα η διάσπασή τους, ώστε να να είναι ευάλωτοι στην εργασιακή ομηρία και τις διαθέσεις των Δημάρχων.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της μέχρι να γίνουν μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με πλήρη δικαιώματα, όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για ουσιαστική διεύρυνση του καταστατικού της, για την ενότητα όλων των εργαζομένων και την οργάνωση του κοινού αγώνα μας για εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, για την συνολική ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.   

 

Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2019

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ