Δελτίο τύπου της δημ. παράταξης “Εκτός Σχεδίου” για την κινητοποίηση στο ΟΤ 445 στον Περισσό

Δελτίο τύπου της Εκτός Σχεδίου για την κινητοποίηση στην τελετή για την έναρξη εργασιών στο οικόπεδο ΟΤ 445 στον Περισσό, 8-5-19

Η τελετή για την τοποθέτηση του «θεμέλιου λίθου» για την οικοδόμηση του «Ιωνικού Κέντρου» στο οικόπεδο ΟΤ445, απέναντι από το σταθμό ΗΣΑΠ στον Περισσό, που έγινε την Τετάρτη 8/5, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο συνολικό σχέδιο για την περιοχή στο τρίγωνο Προμπονά, Φιλαδέλφεια, Περισσός, το οποίο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από κυβερνήσεις, εκκλησία, επιχειρηματίες.

Ένα σχέδιο επίθεσης στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και προώθησης της εμπορευματοποίησης τους, με πολύ συγκεκριμένες αρνητικές επιπτώσεις στην πόλη μας και στο επίπεδο ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Ένα σχέδιο μακριά και έξω από τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των εργαζομένων, των νέων.

Το «θεμέλιο λίθο» έβαλαν όλοι μαζί, η ηγεσία της εκκλησίας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου και οι δήμαρχοι Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Γκότσης και Βασιλόπουλος εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, τοπικοί υποψήφιοι δήμαρχοι εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών, επιχειρηματίες κ.α.

Όλοι μαζί αυτοί που τα τελευταία χρόνια έθεσαν το «θεμέλιο λίθο» και «οικοδομούν» τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση των νέων, την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων χώρων, την εμπορευματοποίηση της ζωής μας.

Από τη μια μεριά αυτοί, από την άλλοι όλοι εμείς, κάτοικοι της περιοχής, εργαζόμενοι, νέοι και οι ανάγκες μας.

Τραγικό γεγονός αποτελεί η παρουσία εκπροσώπου του ΚΚΕ στη χθεσινή τελετή και οι θερμές ευχαριστίες !!! που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ προς το ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για «τη συνεργασία και τη συναντίληψη» όπως αυτολεξεί είπε.

Η χθεσινή διαμαρτυρία που κάναμε ως Εκτός Σχεδίου την ώρα της τελετής θεωρούμε ότι ήταν η ελάχιστη αυτονόητη κίνηση, ως συλλογικότητα που θέλει να συμβάλει με πράξεις και όχι απλά με λόγια και ανακοινώσεις, στον αγώνα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Απευθύνουμε κάλεσμα συντονισμού και συλλογικής δράσης σε όσους θέλουν οι δημόσιοι χώροι να ανήκουν στους κατοίκους της περιοχής και όχι σε ιδιωτικά συμφέροντα. Να συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα μέχρι το ΟΤ445 να αποδοθεί σε αυτούς που πραγματικά ανήκει: στους κατοίκους και τις ανάγκες τους.

www.ektossxediou.blogspop.com, ektossxediou@gmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ