“Να μην μπουν τα παιδιά μας σε κοντέινερ”, της Χρ. Παπαηλιοπούλου

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μπουν τα παιδιά της πόλης μας σε κοντέινερ

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, τρία κοντέινερ φύτρωσαν για τα παιδιά της Νέας Ιωνίας.

Και προκύπτουν θέματα όπως:                          

1] Η παραχώρηση αύλειου χώρου του 2ου παιδικού σταθμού για να μπουν 2 κοντέινερ χωρίς απόφαση διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΒΡΕΦΟ. Ποιος πήρε αυτή την απόφαση και πόσο νόμιμη είναι; Ξέρουν ότι βάζουν σε κίνδυνο τον παιδικό σταθμό στο θέμα αδειοδότησής του; Πληροί τους όρους αύλειου χώρου 4,5 τ.μ. για κάθε παιδί που λέει το Π.Δ.; Σε έναν επικείμενο έλεγχο του ΕΣΠΑ πως θα δικαιολογήσουν την έχτρα δομή που δεν ανήκει στο ΚΕΒΡΕΦΟ που για αυτό επιδοτείται; Και το βασικότερο κυρίες μου μιας και είναι άρωμα γυναικάς όπως λέτε, ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στερείτε τα παιδιά να παίζουν στην αυλή, αφού θα την περιορίσετε; Έτσι φτιάχνετε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς; Το ηλεκτρ. ρεύμα που θα χρεωθεί, στο ΚΕΒΡΕΦΟ; Ή θα πάρετε καινούργιο ρολόι, άρα κάνατε ολική παραχώρηση;                                           

2] Στο 7ο νηπιαγωγείο ξηλώσατε την μια κούνια από ότι πληροφορήθηκα. Επειδή πήγαινε το παιδί μου εκεί η αυλή είναι μικρή, 4 τμήματα άρα 100 περίπου παιδιά που θα παίζουν, που και η κάθε τάξη μόνη της να βγαίνει, δεν χωρούν. 

3] Υγειονομικά, πόσο σωστό είναι να μπουν κοντέινερ; Και μην πείτε όλη η Ελλάδα έχει. 42 τ.μ. όλος κι όλος ο χώρος, 30 μόνο τ.μ. για ωφέλιμο χώρο γιατί θα έχει και την τουαλέτα και μέσα στην πανδημία, που όταν τράβας καζανάκι είναι σαν να φτερνίζονται 10 άτομα, άρα εξαερισμός μηδέν, ζέστη το καλοκαίρι κρύο το χειμώνα,  οι φωτογραφίες δείχνουν δυστυχώς την ανεπάρκειά σας.

ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΤΕ.

ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Υ.Γ. δεν πειράζει που δεν έχω πρόσβαση μέσω τηλεδιάσκεψης να παρακολουθήσω το δημοτικό συμβούλιο γιατί πάλι αλλάξανε το πρόγραμμα. Να φροντίσει ο πρόεδρος του ΔΣ να διευκολύνει όσους και όσες επιθυμούν να παρακολουθήσουν το δημ. συμβούλιο.

Χριστίνα Παπαηλιοπούλου
Ενεργή ανεξάρτητη πολίτης  

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ