Δέσποινα Θωμαΐδου: έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ως Δήμος για τον Κορωναϊό

Το ζήτημα της πανδημίας του κορωναϊού και στη χώρα μας είναι λογικό να απασχολεί και να ανησυχεί όλον τον κόσμο, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται νέα κρούσματα και ανάλογα με τις εξελίξεις, οι οποίες είναι ραγδαίες, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Έτσι, συνεχίζοντας την καθημερινή προσπάθεια ενημέρωσής σας, μιλήσαμε με τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ρωτώντας την «πώς αντιμετωπίζει την πανδημία», «αν θεωρεί πως έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και στον Δήμο μας», «αν ανησυχεί για τα τρία κρούσματα κορωναϊού, που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» (ενός γιατρού, μίας νοσηλεύτριας και ενός διοικητικού υπαλλήλου)», και ακόμη της ζητήσαμε να απευθύνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα προς τον δοκιμαζόμενο Ιωνιώτικο λαό.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Δέσποινα Θωμαΐδου (Δήμαρχος Νέας Ιωνίας): «Κάνω ό,τι μου έχει ζητηθεί, ό,τι έχει έρθει με βάση το υπουργείο, τον Ε.Ο.Δ.Υ. και όλες τις απαραίτητες εγκυκλίους από την Περιφέρεια και από το υπουργείο Εσωτερικών. Έχουμε πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Και παρόλο που δεν είχαμε κρούσμα. Προσωπικά, το πρόβλημα που υπάρχει λόγω της έξαρσης του κορωναϊού το αντιμετωπίζω με μεγάλη ψυχραιμία, γιατί πρέπει να δουλέψω, να εργαστώ, γιατί δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να βοηθήσουμε. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Κάθε μέρα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Σκέφτομαι έναν σωρό κόσμο και θέλω να είμαι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Φυσικά, προσπαθώ να τηρήσω όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, για να δώσω το παράδειγμα και για τους άλλους που κάθονται δίπλα μου.

Έχουμε πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Και παρόλο που δεν είχαμε κρούσμα.

Αυτό που θέλω να πω στους δημότες μας είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, τη σύνεση, και, βέβαια, όπου χρειαστεί να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Δυστυχώς, μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που έχουνε προκύψει. Έχουμε δει και κάποιες άλλες συμπεριφορές, που θα πρέπει ο Ιωνιώτικος λαός να προσέξει πάρα πολύ. Γιατί μας έχουνε κάνει καταγγελίες ότι πάνε σε σπίτια και λένε ότι κάνουν απολυμάνσεις από τη Δημοτική Αρχή, ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η Δημοτική Αρχή δεν κάνει απολυμάνσεις σε ιδιωτικούς χώρους. Κάνει μόνο σε κοινόχρηστους και δημοτικά κτήρια. Και θα ήθελα να τους επιστήσω να προσέξουν. Ειδικά τις τελευταίες μέρες έχουν παρουσιαστεί τέτοια κρούσματα. Το έχουμε αναφέρει στην Αστυνομία. Και, βέβαια, θέλω να τους πω να είναι πολύ προσεκτικοί. Και να το τονίσω ότι εμείς δεν κάνουμε απολυμάνσεις σε ιδιωτικά κτήρια, παρά μόνον σε ό,τι αφορά τον Δήμο, τα δημοτικά κτήρια, τους κοινόχρηστους χώρους μας.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, που έχουν υπάρξει στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο, είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή. Ξέρω ότι έχουνε εξοπλιστεί και έχουνε οργανωθεί και έχουνε προετοιμαστεί σε περίπτωση που έχουμε και άλλα περιστατικά. Τα παρακολουθούνε τα περιστατικά. Βέβαια, από τη μια είναι ανησυχητικό, όμως, από την άλλη νομίζω ότι είναι και αντιμετωπίσιμο, απ’ ό,τι μου έχουνε πει.

Έχουνε κάνει καταγγελίες ότι πάνε σε σπίτια και λένε ότι κάνουν απολυμάνσεις από τη Δημοτική Αρχή, ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η Δημοτική Αρχή δεν κάνει απολυμάνσεις σε ιδιωτικούς χώρους.

Επίσης, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους πολίτες μας, τους δημότες μας. Να του πω ότι ο Δήμος είναι όλο το 24ωρο σε διαρκή επικοινωνία, όπου χρειαστεί να παράσχουμε βοήθεια αν χρειαστεί. Και με το Νοσοκομείο της «Αγίας Όλγας» και όπου χρειαστεί να βοηθήσουμε τις ανήμπορες οικογένειες. Από τη Δευτέρα (23/3) θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός: 15909, στον οποίο οι δημότες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Προς το παρόν αφορά στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, για τις οποίες θα επιδιώξουμε να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί στο σπίτι. Αν δούμε ότι υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα θα ενισχύσουμε τη γραμμή αυτή και θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε σχεδιάσει και αυτό. Παρά ταύτα είμαστε ψύχραιμοι. Ο λαός της Νέας Ιωνίας νομίζω ότι τηρεί τα μέτρα. Από εκεί και πέρα κάθε μέρα γίνεται και ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά στην αντιμετώπιση. Πιστεύω ότι το έχουνε δεχτεί. Εντάξει, προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και για ψυχολογικούς λόγους. Άλλοι παίρνουνε τηλέφωνο και θέλουνε βοήθεια και στήριξη. Έχουμε ανακοινώσει τα μέτρα που έχουμε πάρει. Και σας λέω πάλι ότι και προληπτικά μέτρα έχουμε κάνει, παρόλο που δεν είχαμε κρούσματα. Και δεν θέλουμε να έχουμε. Και προσπαθούμε να μην έχουμε. Δεν είναι στο χέρι μας, βέβαια. Το ξέρετε πολύ καλά. Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με δύναμη και πολλή-πολλή ψυχραιμία, για να προστατέψουμε τους δικούς μας.».

15909, ο πενταψήφιος αριθμός στον οποίο οι δημότες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

*Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ μίλησε με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, των οποίων οι δηλώσεις θα δημοσιεύονται τμηματικά.

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ