Διαδικτυακή εκδήλωση για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό από Συλλόγους Εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 184    

Ν. Ιωνία 23/2/2021  

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο, τη ΔΟΕ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 19.00

Σχετικά με τις νέες ημερομηνίες παραίτησης των εκπαιδευτικών!

Με μια αιφνιδιαστική τροπολογία, στον τελευταίο νόμο για τον τρόπο πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έρχεται ν’ αλλάξει τον χρόνο παραίτησης των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών πρακτικά μεταφέρονται από το 1ο 10ημερο του Απριλίου (παρ. 2, αρ. 33 του ν. 4386/2016), στο 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Μάλιστα για αυτή την σχολική χρονιά οι παραιτήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, αλλάζει όλο τον προγραμματισμό εκατοντάδων εκπαιδευτικών, προσθέτοντας άλλο ένα βάρος στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη αφού το Υπουργείο τους δίνει ένα πολύ μικρό περιθώριο για να αποφασίσουν αν θα παραιτηθούν ή όχι, 2 μήνες πιο νωρίς.

Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο αναγκάζει τους συναδέλφους να απευθύνονται σε ιδιώτες πληρώνοντας μάλιστα υπέρογκα ποσά για να μάθουν τι ισχύει με τις δαιδαλώδεις διατάξεις του ασφαλιστικού, το οποίο έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα τόσο από αυτήν (νόμος Βρούτση) όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση (νόμος Κατρούγκαλου).  

ΤΟ ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» για να βοηθήσει τους συναδέλφους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και προβληματίζονται για τον χρόνο υποβολής της παραίτησης τους από την υπηρεσία διοργανώνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 19.00 μαζί με τον Σύλλογο Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» διαδικτυακή εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/88028043499? και θα μεταδίδεται στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCFiLvV9aKNtVyaYzdvp1PtQ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                                 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ