Διαμαρτύρονται οι Συνταξιούχοι Νέας Ιωνίας για τις ελλείψεις στην Υγεία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση. Τα μέτρα της επιβολής του δεύτερου LOCKDOWN συνεχίζονται, πολλά ακούγονται για το πότε και πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Την ίδια ώρα τα προβλήματα των συνταξιούχων αλλά και όλου του λαού συνεχίζονται και πληθαίνουν, αφού η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις σε βάρος μας, παρά το ότι εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση να κινητοποιηθούμε όπως επιβάλλεται.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ρίχνει τις ευθύνες στο λαό, χωρίς να βλέπει τις δικές της ευθύνες.Φτάσαμε στο σημείο κάθε μέρα, παρά την καραντίνα, να έχουμε νέα ρεκόρ σε διασωληνωμένους – θανάτους και τα κρούσματα να μην υποχωρούν, γιατί η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες που τα γεννούν. Ακόμη δεν προσλαμβάνεται το απαιτούμενο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό, δεν επιτάσσονται μονάδες του ιδιωτικού τομέα της υγείας,δεν παίρνονται μέτρα προστασίας για τον συγχρωτισμό στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κυβέρνηση θεωρεί τους συνταξιούχους ως μη θιγόμενους από την οικονομική – υγειονομική κρίση και δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά ούτε και αυτά που νόμιμα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι. Την ίδια στιγμή πρόσφερε 120 εκατ. ευρώ στις αεροπορικές εταιρίες και 24 δις στους βιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι στον κρατικό προϋπολογισμό εν μέσω πανδημίας προβλέπεται, πέρα των άλλων, περικοπή 600 εκατομμυρίων για την υγεία, που είναι δικά μας χρήματα και έχουν επιβληθεί σε όλα τα λαϊκά στρώματα από την άγρια φορολογία. Την ίδια στιγμή αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, το σύστημα υγείας μετατρέπεται σε «σύστημα μιας νόσου».

Από την μεριά μας προσέχουμε, ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα. Την ίδια στιγμή απειθαρχούμε στις αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές  πολιτικές, διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν και τα πληρώσαμε για να ζήσουμε όπως απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Το σωματείο μας όλους τους τελευταίους μήνες μπορεί να προσάρμοσε τη λειτουργία του αλλά δεν έβαλε φίμωτρο! Έχει σταθερή επικοινωνία με τα μέλη του για να βλέπει αν είναι καλά στην υγεία τους, για να βοηθήσει αν χρειαστεί κάποιον συνάδελφο, για να ενημερώνει, για να τονώνει το ηθικό. Αντιπροσωπεία του σωματείου μας συμμετείχε στη μεγάλη συνταξιουχική συγκέντρωση στις 8 Οκτώβρη, συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στις 12 Νοέμβρη.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους πως λόγω των συνθηκών, δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική μας συνέλευση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Μπροστά στις γιορτές ευχόμαστε σε όλους και όλες χρόνια πολλά, καλή δύναμη και υγεία, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και να βγούμε γεροί και υγιείς ξανά στο προσκήνιο του αγώνα ενάντια στις αντεργατικές και αντισυνταξιουχικές πολιτικές.

Νέα Ιωνία, 22/12/2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθανασίου Νίκος                                                                               Σαραντοπούλου Ελένη

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΞ

ΜΕΛΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ – Α.Μ.:1029,

ΝΙΣΥΡΟΥ 20 – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – 142 34 – ΤΗΛ.:210 2776787

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here