Διαμαρτύρεται η «Ενότητα» για τη μη λειτουργία φέτος της κατασκήνωσης του δήμου Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία 28/4/2020

Εκ των προτέρων … η Δημοτική αρχή προεξαρχούσης της Δημάρχου, αποφάσισε να ΜΗΝ λειτουργήσουν η Παιδική Κατασκήνωση και η Καλοκαιρινή Απασχόληση.

Χωρίς να υπάρχει καμία κατεύθυνση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τις όποιες αρχές υπεύθυνες για την πανδημία, η Δήμαρχος αλλά και οι αντιδήμαρχοι κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και παιδείας αποφάσισαν, με κατάφορα αντιδημοκρατικό τρόπο, να μην λειτουργήσει η Κατασκήνωση στο Αλεποχώρι. Μετά από 30 (τριάντα) ολόκληρα χρόνια ανελλειπούς λειτουργίας. Το ίδιο έκαναν και με την Καλοκαιρινή απασχόληση που λειτουργεί επίσης ανελλειπώς από το 2011.

Αυτό γίνεται φανερό από τα εξής

  1. Η δημοτική αρχή όφειλε από τον Φεβρουάριο( η πανδημία δεν είχε καν αρχίσει) να έχει ζητήσει από το υπουργείο την έγκριση για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ώστε τον Μάιο να δημοσιεύσει την προκήρυξη των θέσεων. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ μέχρι και σήμερα.
  2. Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση των απαραίτητων ετήσιων αδειών λειτουργίας από την περιφέρεια, δασαρχείο, πυροσβεστική κλπ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.
  3. Η δημοτική αρχή έπρεπε να έχει ετοιμάσει τις μελέτες και να έχει προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την συντήρηση, τα τρόφιμα, τα πούλμαν κλπ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ μέχρι σήμερα.
  4. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, την Δευτέρα 27/04/2020 στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι σχετικό, αλλά με αναμόρφωση του προϋπολογισμού μειώνει όλα τα σχετικά με την κατασκήνωση και την καλοκαιρινή απασχόληση, κονδύλια κάτω από το μισό.

Τονίζουμε ότι η δήμαρχος ιδιαίτερα φέτος που η οικονομική κρίση (εξαιτίας της πανδημίας )έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση τις οικογένειες και τα παιδιά τους ΟΦΕΙΛΕ να είναι έτοιμη παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης: όπως μείωση των παιδιών ανά περίοδο με ταυτόχρονη επέκταση του χρόνου λειτουργίας της Κατασκήνωσης και της Καλοκαιρινής Απασχόλησης (Ιούλιο και Αύγουστο μια και τα ΚΑΠΗ λόγω ευπάθειας σίγουρα δεν θα φιλοξενηθούν.

Εάν με κρατική εντολή απαγορευτούν οι κατασκηνώσεις φέτος (πράγμα απίθανο μιας και ανοίγουν τα σχολεία) ό Δήμος δεν είχε και δεν έχει να χάσει τίποτα.

Καλούμε την Δημοτική αρχή και την Δήμαρχο να συνετιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το κόστος αυτής της ανάλγητης και ανεύθυνης πολιτικής δεν θα το αναλάβουν μόνον αυτοί αλλά κυρίως τα παιδιά της πόλης και οι οικογένειές τους. Ιδιαίτερα στις συνθήκες κρίσης που διερχόμαστε.

Η Γραμματεία της Παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ