Διαμαρτυρία για τα έργα στην Αλατσατών, του Η. Πεσματζόγλου

Σήμερα Δευτέρα 27/7, λίγο πριν τις 11:00 περίπου το πρωί, το συνεργείο που πραγματοποιεί τις εργασίες για το δημόσιο αντιπλημμυρικό έργο της περιφέρειας, επί της οδού Αλατσατών, στο ύψος που βρίσκεται το κατάστημά μας, έκοψε τις σωλήνες παροχής ύδρευσης που τους “εμπόδιζαν” χωρίς καμία προσυνεννόηση ή προειδοποίηση, με αποτέλεσμα τα παρακείμενα στο σημείο εκείνο κτίρια, καταστήματα και οικίες, να μείνουν χωρίς υδροδότηση.

Μεταξύ των “τυχερών” είμασταν και εμείς που μείναμε χωρίς υδροδότηση και μόλις το αντιληφθήκαμε, όπως ήταν φυσικό ρωτήσαμε το συνεργείο για ποιον ακριβώς λόγο το έκαναν αυτό και γιατί δεν ενημέρωσαν προηγουμένως.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι έχουν ειδοποιήσει την ΕΥΔΑΠ και σε λίγη ώρα θα αποκατασταθεί η παροχή.

Στις 12:30, μιάμιση ώρα μετά, ρωτήσαμε ξανά το συνεργείο για το τι πρόκειται να κάνουν για το πρόβλημα αυτό που δημιουργήθηκε και λάβαμε μία απάντηση ισοπεδωτικού τύπου ότι πρόκειται για δημόσιο έργο και μπορούσαν να το κόψουν το νερό χωρίς να ασχοληθούν και καθόλου παραπάνω!

Δυστυχώς η αποκατάσταση δεν έγινε παρά μόνο μετά τις 15:00 περίπου το μεσημέρι, με το πέρας των δικών τους εργασιών και πιθανότατα από τους ίδιους και όχι από συνεργείο της ΕΥΔΑΠ.

Φυσικά και είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα έργο απαραίτητο, όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να σέβονται και την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και την καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι μετά την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού έρχονται να επωμιστούν, για μία ακόμη φορά τα προβλήματα, τους περιορισμούς και τις απώλειες που θα φέρει η πορεία της κατασκευής αυτής της υποδομής.

Όλοι, κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής έχουμε προσαρμοστεί σε μία ακόμη νέα δυσάρεστη και προβληματική κατάσταση, με την ελπίδα ότι θα είναι προσωρινή.

Πρέπει όμως αυτό να γίνει αντιληπτό και σεβαστό και από την εργοληπτική εταιρεία, την περιφέρεια και τον δήμο και η πορεία του έργου να γίνει με ανάλογη μέριμνα και όχι με αυτήν την ισοπεδωτική λογική.

Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον αντιδήμαρχο οικονομικών, κο Χατζησαββίδη Άρη, για την παρέμβασή του και την επικοινωνία του με την εργοληπτική εταιρεία ώστε να λυθεί το ζήτημα.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ