Διαμαρτυρία γονέων του 6ου δημοτικού για τη μη παροχή σχολικών γευμάτων

Φωτό: www.alfavita.gr
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Γονείς Μαθητών του 6ουΔημ. Σχολείου Νέας Ιωνίας    
 
ΠΡΟΣ  1. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας του υπουργείου Παιδείας
2. ΟΠΕΚΑ (φορέας διαχείρισης και υλοποίησης προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»)
3. Εταιρεία «Γευσήνους» (ανάδοχος εταιρεία του προγράμματος)  
Κοινοπ.1. Διευθυντή 6ου Δημ. Σχολείου κ. Νικόλαο Πετρόπουλο
2. Δήμο Ν. Ιωνίας, Τμήμα Παιδείας
3. Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας  

Ν. Ιωνία 06-10-2020

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2020

Με το παρόν κείμενό μας, γονείς από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι σε αντίθεση με την ενημέρωση που δόθηκε στις οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», τελικά τη Δευτέρα 28/9 δεν δόθηκαν σχολικά γεύματα στα παιδιά, με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο προγραμματισμός όλων των οικογενειών και το κυριότερο τα παιδιά που πηγαίνουν στο Ολοήμερο να μείνουν όλη μέρα νηστικά, μέχρι τις 4 το απόγευμα που σχολάνε!

Συγκεκριμένα, ενώ είχε δοθεί γραπτή ενημέρωση (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) στο διευθυντή του σχολείου μας από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ξεκινά τη Δευτέρα 28/9 και ο διευθυντής με τη σειρά του ενημέρωσε όπως έπρεπε τους γονείς, τελικά τα σχολικά γεύματα δεν ήρθαν ποτέ την πρώτη μέρα του προγράμματος!

Προκαλεί μάλιστα ακόμα μεγαλύτερα εντύπωση το γεγονός ότι η εταιρεία «Γευσήνους» που έχει αναλάβει το σχετικό πρόγραμμα στην περιοχή μας, δεν ειδοποίησε ποτέ, ούτε καν την ίδια μέρα, ότι δεν πρόκειται να στείλει φαγητά στα σχολεία. Μόνο αφού ο διευθυντής του σχολείου μας, βλέποντας ότι περνάει η ώρα και τα φαγητά δεν έχουν εμφανιστεί, αναζήτησε τηλεφωνικά την εταιρεία, του απάντησαν ότι τελικά υπήρξε κάποιο διαδικαστικό κώλυμα και δεν εστάλησαν οι σχετικές λίστες από τον ΟΠΕΚΑ, οπότε δεν θα έστελναν τα γεύματα των παιδιών στα σχολεία.

Ακολούθησαν τηλέφωνα, e-mail και διαδικτυακές αναρτήσεις από την πλευρά του σχολείου προς τους γονείς, μήπως και μπορέσουν την τελευταία στιγμή να βρουν κάποια λύση για το φαγητό των παιδιών τους. Οπως είναι κατανοητό, οι περισσότεροι γονείς βρίσκονταν στην εργασία τους και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μείνουν νηστικά.

Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα, το ίδιο πρόβλημα υπήρξε σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Νέας Ιωνίας και όχι μόνο, μιλάμε επομένως για μερικές χιλιάδες παιδιά.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός με σοβαρή ευθύνη των εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας του υπουργείου Παιδείας, του ΟΠΕΚΑ και της εταιρείας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ενώ τα σχολικά γεύματα ξεκίνησαν τελικά την επόμενη μέρα, πέρασε ήδη μια βδομάδα και δεν έχει δοθεί καμία επίσημη και γραπτή ενημέρωση στους γονείς από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της εταιρείας (όπως θα έπρεπε αυτονόητα να γίνει), ζητάμε να μας δοθούν αναλυτικές απαντήσεις:

  • Γιατί δόθηκε γραπτή ενημέρωση προς τα σχολεία η οποία τελικά δεν ίσχυε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση; Πώς γίνεται να μην έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος και να δίνεται μια τέτοια ενημέρωση στους γονείς;
  • Τι ενέργειες έκανε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου όταν τελικά ενημερώθηκε για το γεγονός, προκειμένου να μη μείνουν νηστικά παιδιά; Εξάντλησε όλα τα περιθώρια; Πχ. κινήθηκε για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των σχολικών κυλικείων ή τα αποθέματα τροφίμων δημοτικών υπηρεσιών, παιδικών σταθμών κτλ.;
  • Ποιες δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός, σε μια χρονιά μάλιστα που λόγω και των συνθηκών της πανδημίας απαιτείται πλήρης αξιοπιστία και αυστηρός έλεγχος στην τήρηση όλων των πρωτοκόλλων για τα σχολικά γεύματα;

Αναμένουμε απαντήσεις και τις σχετικές διαβεβαιώσεις, καθώς με τέτοια ζητήματα δεν παίζουμε!

Γονείς από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ