Διαμαρτυρία στη Βουλή από κατοίκους των νησιών

Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής – ΟΛΣΑ

Στις 18.00
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Διαμαρτυρία στον αυταρχισμό και την επιβολή

Συνάντηση μπροστά από την είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας!
Στήριξη στη Λέσβο, Χίο, Σάμο και τ΄άλλα νησιά!

Αγαπητοί συμπατριώτες και συνέλληνες πρέπει όλοι μαζί να καταδικάσουμε την αυταρχική και βίαιη επιβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση για τα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, ενάντια στις αποφάσεις Των δημοτικών συμβουλίων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων τους. Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με το νησί για συντονισμό ενεργειών σε όλα τα επίπεδα. Είχαμε μιλήσει για το θέμα μαζί τους πριν ένα 24ωρο περίπου. Έχουμε προσκαλέσει – προκαλέσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις από πριν την πρώτη συνάντηση στο Μαξίμου τον Ιανουάριο και αμέσως μετά που τα πράγματα ήταν “ζεστά”. Το ίδιο και μετά τις 13 Φεβρουάριου αμέσως μετά τη συγκέντρωση καλώντας και πάλι το ίδιο. Κάνουμε ότι μπορούμε όπως όλοι οι σύλλογοι των Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτή την ώρα μπορούμε να προσφέρουμε ΟΛΟΙ χρήσιμες υπηρεσίες με ανακοινώσεις, αναρτήσεις και ότι άλλο μπορεί ο καθένας πρόσφορο για να βοηθήσει στη διάδοση σε όλη την Ελλάδα γι΄αυτό που συντελείται στο νησί. Παράλληλα όσοι είναι στη Λέσβο, μπορούν να συνδράμουν πηγαίνοντας στο Μανταμάδο για κάθε βοήθεια σε προσωπικό, σε μάσκες,σε νερά κ.α απαραίτητα χρήσιμα πράγματα.

Αύριο, εφόσον δεν προλαβαίνουμε σήμερα με αποτελεσματικότητα, καλούμε σε συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή (στην είσοδο επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας) στις 18.00.

Την Παρασκευή υπάρχει ήδη μια προσυνεννόηση να γίνει συνάντηση συλλόγων των Λέσβιων των Αθηνών (είχε συζητηθεί να γίνει αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στους Μανταμαδιώτες), είτε στο σύλλογο Μανταμάδου, είτε στο σύλλογο Βρισαγωτών, είτε στο σύλλογο Αντισσαίων. Θα γίνει προσπάθεια κια για την παρουσία συλλόγων Χίου και Σάμου. Θα υπάρξει ενημέρωση και θα επικυρωθεί αύριο μετά τη Βουλή.

Παράλληλα αμέσως μετά καλούμε τους ανθρώπους που μπορούνε να μεταβούν στο νησί προς ενίσχυση των ντόπιων. Ζητάμε από την ναυτιλιακή εταιρεία φθηνά εισιτήρια για το λόγο αυτό και ζητάμε απ όλους τους συλλόγους Λέσβου, Χίου Σάμου να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τις εκδηλώσεις τους μέχρι νεωτέρας.
Πρώτα η ΟΛΣΑ, το χορό της, εκτός κι αν όπως είχαμε προβλέψει μετατραπεί σε μια λαϊκή συνέλευση διαμαρτυρίας γι΄αυτό το σκοπό.

Είμαστε σε επαφή με τους δημάρχους,Περιφερειάρχη, προέδρους συλλόγων των άλλων νησιών και των συλλόγων του δικού μας. Επίσης με τον δικηγόρο Λουκά Αποστολίδη και πριν λίγα λεπτά, ο οποίος καταθέτει το αίτημα προσωρινής διαταγής και αναστολής – ακύρωση αύριο Τετάρτη, κάτι που όμως θα εκδικαστεί σε ένα περίπου ένα μήνα (διότι δεν προβλέπεται δυστυχώς μάλλον να δοθεί προσωρινή διαταγή).

Επίσης όσοι έχετε προσβάσεις να κάνετε παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, μικρά ή μεγάλα.

Αυτό που χρειάζεται τώρα μέσα από τις αδυναμίες μας και τα όποια λάθη είναι ΤΩΡΑ ΟΜΟΨΥΧΙΑ και προτεραιότητα στον Αγώνα!

Κατάληψη της Μυτιλήνης δια της βίας!
Πεδίο μάχης η Προκυμαία μέχρι τις 4 τα χαράματα

Με χημικά και ξύλο σε μια επιχείρηση πρωτόγνωρης βίας από 10 διμοιρίες ΜΑΤ που αποβιβάστηκαν από το πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ» στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Πρωτοφανής βία στο λιμάνι της Μυτιλήνης εναντίον διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει το λιμάνι της Μυτιλήνης. Γνωρίζοντας ότι εκεί θα έφταναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιβάλουν τη δημιουργία στο νησί νέας υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή.

Το πλοίο «Πήγασος» έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 2,30 μετά τα μεσάνυχτα. Είχε αναχωρήσει στις 2,30 το μεσημέρι από το λιμάνι του Λαυρίου. Ψευδώς δηλώθηκε ότι είχε βλάβη προκειμένου να μην πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από Λαύριο για Αϊ Στράτη και Λήμνο, Καβάλα. Έξω από τη Μακρόνησο έσβησε το εκπεμπόμενο σήμα μετατρεπόμενο έτσι σε ένα πραγματικά «Πειρατικό» καράβι που έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την πόλη της Μυτιλήνης. Κανένας όμως δεν ήξερε τον προορισμό του εδώ στη Λέσβο.

Περίπου στις 4 το απόγευμα το «Ν» αποκάλυψε το δρομολόγιο του καραβιού συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό τα μέγιστα στην ενημέρωση αλλά και αναδεικνύοντας το ζήτημα που σύντομα μετατράπηκε σε πρώτου μεγέθους πολιτικό ζήτημα.

Στις 9 το βράδυ έγινε γνωστό ότι το πλοίο «Πήγασος» θα ερχόταν τελικά στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Πολίτες όμως συνέχιζαν αν παραμένουν στα λιμάνια του Σιγρίου αλλά και να περιφρουρούν τα λιμάνια Περάματος και Πέτρας.

Στις 11 άρχισε να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος που απέκλεισαν τις τρεις εισόδους του λιμανιού, στο Τελωνείο, το παλιό αρχαιολογικό μουσείο και στο άγαλμα της Ελευθερίας. Όπου όμως είχαν τοποθετηθεί και απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί πάντως ότι με μόνη εξαίρεση τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κανένα στέλεχος της δημοτικής αρχής δεν εμφανίστηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας και των επεισοδίων.

Στη Μυτιλήνη οι αψιμαχίες άρχισαν ανάμεσα σε νεαρούς από την πλευρά του Τελωνείου μισή ώρα πριν την άφιξη του πλοίου. Χωρίς λόγο άρχισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μπει στο λιμάνι της Μυτιλήνης να κάνουν χρήση χημικών που όπως ήταν φυσικό έδιωξαν αρκετούς από τους διαμαρτυρόμενους μια και η κατάσταση έγινε αποπνικτική.

Με την άφιξη του πλοίου «Πήγασος» στις 2,30 μετά τα μεσάνυχτα η ρίψη χημικών έγινε διαρκής. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αποβιβάστηκαν από το πλοίο περισσότεροι από 300 πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι στη βάση οργανωμένου σχεδίου βγήκαν από την είσοδο του αγάλματος της ελευθερίας. Κινήθηκαν στην οδό Αργύρη Εφταλιώτη διαχωρίστηκαν στη συμβολή με την 8η Νοεμβρίου και οι μεν κινήθηκαν στο Τελωνείο οι δε μέσω της 8ης Νοεμβρίου έδιωξαν τον κόσμο προς την Τζέημς Στο Τελωνείο ξαναενώθηκαν, ανασυντάχθηκαν και συνεχίζοντας να ρίχνουν χημικά, σπρέι πιπεριού και χειροβομβίδες κρότου λάμψης έσπρωξαν τον κόσμο προς την Προκυμαία έως το Λιμεναρχείο όπου παρέμειναν. Ας σημειωθεί ότι υπήρξαν και ξυλοδαρμοί ενώ φωτιές μπήκαν σε κάδους ως μέσο άμυνας.

Στις 4 τα χαράματα 10 κλούβες με ΜΑΤ, γκρέϊτερ του Στρατού, ο Αίαντας ειδικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας που ρίχνει νερό στους διαδηλωτές και μια σειρά άλλων εξειδικευμένων αυτοκινήτων ξεκίνησαν προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα. Σκοπός τους να συγκρουστούν με εκατοντάδες διαδηλωτές που είναι εκεί πριν ξημερώσει και να φτάσουν στου Καβακλή.

Η επιχείρηση της πρωτόγνωρης βίας σε βάρος του λαού της Λέσβου προκειμένου να επιβληθεί με τον πιο άγριο τρόπο η κατασκευή της δομής σε επιταγμένη έκταση συνεχίζεται.

Στις 18.00
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Διαμαρτυρία στον αυταρχισμό και την επιβολή

Συνάντηση μπροστά από την είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας!

Στήριξη στη Λέσβο, Χίο, Σάμο και τ΄άλλα νησιά!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ