Έντονη διαμαρτυρία της «Ενότητας» για παράκαμψη της διαπαραταξιακής επιτροπής από τη δημοτική αρχή

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την κατάργηση του ΟΠΑΝ

Νέα Ιωνία, 25  Μαίου 2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας σε πρόσφατη συνεδρίαση του έλαβε απόφαση να συσταθεί ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, με παρουσία φορέων του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, με στόχο και σκοπό την λήψη μέτρων ανακούφισης των πληττόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επέφερε  η καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής αναλύθηκε η διαδικασία εργασίας που θα ακολουθηθεί και ενημερώθηκαν οι παρατάξεις για την δωρεά υπολογιστικού προγράμματος από το Δήμο Αθηναίων με την βοήθεια του οποίου θα γίνει υπολογισμός των οικονομικών δεδομένων που θα διαχειριστεί η επιτροπή.

Σε αναμονή της δεύτερης συνεδρίασης όπου θα παρουσιαστούν τα οικονομικά δεδομένα από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου μας,  θα ακουστούν οι απόψεις των επιχειρηματιών της πόλης και θα κατατεθούν οι προτάσεις, των δημοτικών παρατάξεων διαπιστώσαμε πως η δημοτική αρχή προέβει σε μία αντιδεοντολογική πράξη, την οποία μάλιστα διαφήμισε διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα προχώρησε σε, μονομερή, συνάντηση και λήψη αποφάσεων, με μερίδα τοπικών επιχειρηματιών εστίασης οι οποίοι, εύλογα, στράφηκαν στη δημοτική αρχή της πόλης μας, θέλοντας να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Προκύπτουν λοιπόν, τα παρακάτω ερωτήματα τα οποία καταθέτουμε εγγράφως προς την Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

  1. Γιατί δεν έγινε η συνάντηση με τους επιχειρηματίες στα πλαίσια της Διαπαραταξιακής Επιτροπής η οποία συστάθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται στην πράξη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης;
  2. Γιατί δεν ενημερώθηκε το σύνολο των επιχειρηματιών εστίασης (και όχι μόνο) για την πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των Παρατάξεων για εύρεση λύσης στα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες;
  3. Γιατί η Δήμαρχος έδωσε συγκεκριμένες υποσχέσεις και οδηγίες στους τοπικούς επιχειρηματίες, χωρίς να προηγηθεί εισήγηση και συζήτηση στην αρμόδια Διαπαραταξιακή Επιτροπή;
  4. Τι απαντάει η Δήμαρχος στους υπόλοιπους επιχειρηματίες εστίασης της πόλης οι οποίοι ρωτούν γιατί δόθηκαν υποσχέσεις και οδηγίες μόνο σε συγκεκριμένους τοπικούς επιχειρηματίες αγνοώντας το σύνολο του κλάδου, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις;
  5. Έχει γίνει συγκρότηση από τη δημοτική αρχή, με απόφαση δημάρχου, συνεργείων ελέγχου από δημοτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) καθώς και για την αφαίρεση και περισυλλογή αντικειμένων πάσης φύσεως επί του αυθαιρέτως καταληφθέντος κοινόχρηστου χώρου, όπως προβλέπει η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

Η Δημοτική μας Παράταξη θα σταθεί δίπλα στους δημότες, τους επιχειρηματίες της πόλης αλλά και στη δημοτική αρχή ώστε όλοι μαζί να τεκμηριώσουμε τις καλύτερες δυνατές  λύσεις και να εγγυηθούμε την υλοποίηση τους.

Για το λόγο αυτό προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την σύσταση και λειτουργία της ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ώστε να υπάρχουν κοινά διαμορφωμένες λύσεις και να εφαρμοστούν οριζόντια σε κλίμα σύμπνοιας που απαιτούν οι συνθήκες.

Ο Δήμαρχος της πόλης είναι θεσμός. Είναι υποχρέωση της Δημάρχου να δεχθεί τους επιχειρηματίες και να τους παραπέμψει στο αρμόδιο όργανο, την λειτουργία του οποίου ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Θεωρούμε απερίσκεπτη και αντιδημοκρατική την κίνηση της Δημάρχου να μην παραπέμψει τους τοπικούς επιχειρηματίες στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή ώστε τα προβλήματα τους να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού ο οποίος θα αγγίζει όλους τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Εκ μέρους της Παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΙΛΙΑΝ ΑΘΥΜΑΡΙΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ
ΟΛΓΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ
ΟΛΓΑ ΑΚΙΑΝΙΔΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ