Διανομή τροφής για τα αδέσποτα της πόλης μας πραγματοποίησε η Φιλοζωική Νέας Ιωνίας

Μια ακόμα σημαντική δράση πραγματοποίησε η Φιλοζωική Ένωση Ν. Ιωνίας (ΦΕΝΙ) την Κυριακή (10/05) στον πεζόδρομο της Π.Π. Γερμανού. Η ΦΕΝΙ διένειμε σε ζωόφιλους συμπολίτες μας συσκευασμένη ξηρά τροφή για τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά του δήμου μας. Τα μέλη της ΦΕΝΙ με το πολύχρονο εθελοντικό τους έργο, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουν και παρά τις αντιξοότητες πραγματοποιούν συνεχώς δράσεις περίθαλψης και σίτισης των αδέσποτων με τη συνεργασία δικτύου εθελοντών και του δήμου Ν. Ιωνίας, ο οποίος χρηματοδοτεί σχετικό πρόγραμμα το οποίο όμως δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Το φετινό πρόγραμμα έχει λήξει και η γνωστή για την φιλοζωία της Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Σακκαλόγλου έχει ενημερώσει την εφημερίδα μας ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί και πάλι με πρόσθετους πόρους.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ επισκέφθηκε τον πεζόδρομο και μίλησε με τους εθελοντές της ΦΕΝΙ. Η δραστήρια Πρόεδρός της κ. Κόκοτζη ενημέρωσε την εφημερίδα μας ότι τα διανεμόμενα προϊόντα προήλθαν από την «Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία» και είναι χορηγία γνωστών εταιρειών παρασκευής τροφής για τους μικρούς μας φίλους.

Η κ. Κόκοτζη αναφέρθηκε στο δίκτυο εθελοντών που καθημερινά ακόμα και την περίοδο της καραντίνας, έχει κατανεμηθεί σε περιοχές του δήμου μας και καθημερινά φροντίζει με προσωπικά έξοδα και κόπο τα αδέσποτα της πόλης. Η Πρόεδρος της ΦΕΝΙ αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τον δήμο Ν.Ιωνίας και ζήτησε την συμπαράσταση όλων των φιλόζωων συμπολιτών μας και τη συμμετοχή τους στις δράσεις της. Τόνισε επίσης στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ την ανάγκη ενημέρωσης των δημοτών για το έργο της ΦΕΝΙ, απαντώντας σε απορίες κάποιων που δεν γνωρίζουν την πολύχρονη δραστηριότητά της (17 χρόνια) και που πολλές φορές έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από μια Ένωση που στηρίζεται σε εθελοντές και δεν διαθέτει παρά ελάχιστους πόρους.

Τέλος η Πρόεδρος μάς ενημέρωσε ότι το σχετικό πρόγραμμα του δήμου που θα ενεργοποιηθεί λίαν προσεχώς θα περιλαμβάνει σίτιση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, εμβόλια, στειρώσεις, καθώς και πανσιόν για την ανάρρωσή τους μετά από επεμβάσεις.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ