Διεθνής συνεργασία της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη χαρά το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Istituto Ellenico di Cultura) που εδρεύει στο Μιλάνο της Ιταλίας (με παράρτημα στο Μπάρι) και η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αττικής ανακοινώνουν ότι συνυπέγραψαν την 1η Ιανουαρίου 2021 στις έδρες τους αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Συναντίληψης.

Οι πρόεδροι κ. Νικόλαος Φράγκος και κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, εκτιμώντας τα σύγχρονα δεδομένα και διερμηνεύοντας την κοινή επιθυμία των Διοικητικών Συμβουλίων τους,  επικύρωσαν το όραμα μιας σημαντικής  συνεργασίας!

Έχοντας ως κοινή αποστολή και όραμα το σεβασμό και την ανάδειξη  του Ελληνικού Πολιτισμού, την προώθηση της ειρήνης και της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων και των εθνών μέσω του διαπολιτισμικού διαλόγου, οι δύο Φορείς, συνομολογούν τους κυρίους αρμούς των δράσεών τους, δηλαδή την  ιστορία, την τέχνη στην ολότητά της, τη λογοτεχνία, τη μουσική, την παράδοση καθώς διανύουμε το επετειακό έτος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και είμαστε προ 2 ετών σημαίνουσας αναφοράς, τα 100 έτη από τη Μικρασιατική Καταστροφή (2022) και της ίδρυσης της πόλης της Νέας Ιωνίας (2023).

Η εξωστρέφεια και η συμπόρευση συνιστούν βιώματα για τους 2 φορείς, καρποί των οποίων είναι μεταξύ άλλων δράσεις και  εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στην Ιταλία!                                                                                                                                                                     

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ