Δήλωση της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου για την επαναλειτουργία των σχολείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση της Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου για την επαναλειτουργία των σχολείων

Αγαπητές/οί,

Μαθήτριες και μαθητές,

Εκπαιδευτικοί,

Γονείς και Κηδεμόνες,

Καθώς τις επόμενες εβδομάδες, αρχής γενομένης από τις 4 Μαΐου 2020, ξεκινά η σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της πατρίδας μας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του Covid-19 έλαβε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τις σχολικές μας μονάδες.

Ξεχωρίζω, μεταξύ άλλων, την προμήθεια ενημερωτικού και υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια), τις εκτεταμένες απολυμάνσεις και τη γενική καθαριότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας προκειμένου να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με την επάνοδο των παιδιών και των εκπαιδευτικών, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλη τη σχολική κοινότητα. Σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές έχουμε ήδη εξασφαλίσει και διαθέσει αντισηπτικά για κάθε αίθουσα διδασκαλίας και χώρο, γάντια και μάσκες μιας χρήσης. Έχει ήδη αποσταλεί στα Λύκεια και η ποσότητα των αντισηπτικών που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, ενώ άμεσα θα δοθεί υφασμάτινη πλενόμενη μάσκα για τον κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό, και προσωπικό καθαριότητας, όπως και επιπλέον ποσότητα αντισηπτικών.

Σε ότι αφορά την καθαριότητα, όλα τα σχολεία της Δ/θμιας Εκπαίδευσης έχουν ενισχυθεί με προσωπικό καθαριότητας ώστε οι Διευθυντές των σχολείων να μπορέσουν να συντονίσουν την καθαριότητα σύμφωνα τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου ολοκληρώθηκε το καθάρισμα και η περιποίηση των αύλειων χώρων και κήπων των σχολείων μας. Αναστέλλεται δε η λειτουργία των κυλικείων.

Για εμάς η παιδεία είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας και το έχουμε αποδείξει. Συνεχίζουμε δυναμικά, με πίστη σε εσάς, την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας που αγωνίζεται για την επίτευξη των προσδοκιών όλων μας. Είμαστε περήφανοι για εσάς.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία όλων. Είμαστε στη διάθεσή σας.

Η Δήμαρχος

Δέσποινα Θωμαΐδου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ