Δήλωση Παναγιώτη Μανούρη: «Ας σταματήσει επιτέλους η αναξιόπιστη Δημοτική Αρχή να εμπαίζει θεσμούς και πολίτες»

Παναγιώτης Μανούρης - Επικεφαλής Δημιουργία Αλληλεγγύη

Όσον αφορά τα κρούσματα δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα. Μίλησα ήδη για την ασυνεννοησία της Δημοτικής Αρχής, την απουσία ουσιώδους ενημέρωσης και άρα την αναξιοπιστία της. Είναι προφανές ότι το μόνο πράγμα που έχουμε οργανώσει ως Δήμος είναι φιέστες, φωτογραφήσεις και η Δήμαρχος το μόνο που κάνει είναι να αναφέρεται στις εγκυκλίους των Υπουργείων και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που έτσι κι αλλιώς ισχύουν υποχρεωτικά παντού.

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην προμήθεια των σχολείων με αντισηπτικά και στην οργάνωση και συζήτηση με τους Συλλόγους Διδασκόντων, παρά το γεγονός ότι η Δήμαρχος δήλωνε πως όλα είναι έτοιμα για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Η ανασφάλεια είναι διάχυτη γιατί δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς οι άνθρωποι για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τι μέριμνα υπάρχει για απολυμάνσεις. Σε πολλά σχολεία (ιδίως Δημοτικά) δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία και ενημέρωση στο Διδακτικό προσωπικό. Γενικότερα, το διάστημα που πέρασε θα μπορούσαν ιδίως στα σχολεία να είχαν γίνει αρκετά πράγματα. Υπήρχε χρόνος -έστω με μερεμέτια- να δοθούν λύσεις σε διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία της πόλης και θα μπορούσαν να έχουν γίνει οι στοιχειώδεις παρεμβάσεις. Δεν μπορεί η Δήμαρχος να μας λέει ότι δεν γίνεται διαρκούσης της πανδημίας να γίνουν εργασίες. Η ίδια ξέρει ότι εργασίες έγιναν σε τομείς όπως είναι το πράσινο (που υπάρχουν καταγγελίες γιατί έγιναν ακόμη και την Εργατική Πρωτομαγιά). Έγιναν ακόμη παρεμβάσεις και εργασίες στο Δημαρχείο, που ήταν προσωπικές της επιλογές και δεν είχαν να κάνουν με το κοινό συμφέρον, αλλά με την προσωπική της ματαιοδοξία.

Αναφορικά με το πόσο καλά διαχειρίστηκε ο Δήμος μας την αγωνία των συμπολιτών μας για τον κορωνοϊό αρκεί να αναφέρω το εξής: Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων, που για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζω, οι οποίοι επικοινώνησαν διαρκούσης της πανδημίας με τον ΕΟΔΥ και από εκεί τους παρέπεμψαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, με τη λογική ότι υπάρχουν κινητά συνεργεία και είναι ενημερωμένοι οι Δήμοι για να κατευθύνουν τους δημότες που εμφανίζουν συμπτώματα. Πήραν λοιπόν κάποιοι συμπολίτες μας τηλέφωνο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας και εκεί κανείς δεν γνώριζε τίποτα. Τους ενθάρρυναν, μάλιστα, να πάνε στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, που δεν είναι καν Νοσοκομείο αναφοράς. Πράγμα που δείχνει ότι η επαφή που έχουμε με το πρόβλημα, ως Δήμος, είναι εντελώς επιδερμική και το αντιμετωπίζουμε ως θέμα ρουτίνας.

Σε θεσμικό επίπεδο υπάρχει προβληματισμός για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής. Η περιβόητη Επιτροπή που θα συζητούσε τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν σε επίπεδο Δήμου γιατί δεν συνεδρίασε ακόμη και αναμένεται να συνεδριάσει τη Δευτέρα, δέκα (10) μέρες μετά από την απόφαση του Δ.Σ.;  Τι ακριβώς γίνεται στον Δήμο; Δεν είναι προτεραιότητα αυτό το ζήτημα; Είμαστε ο μόνος Δήμος όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης και τονίζει το πρόβλημα, και η συμπολίτευση, αντί να εκτιμά τη συναίνεση όλων, επιλέγει τον μοναχικό δρόμο της και εκ των υστέρων παραπονιέται ότι της ασκούν όλοι κριτική. Μα δεν αποζητά βοήθεια ή συναίνεση η Δημοτική Αρχή. Ποια μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης πήραν; Ποια ουσιαστική μέριμνα για τον κορωνοϊό ελήφθη στη Νέα Ιωνία; Κάποια χαρτιά που εστάλησαν στο Υπουργείο κι έμειναν αναπάντητα; Ποιες εξηγήσεις δόθηκαν για το τι συμβαίνει με τα κρούσματα στη Νέα Ιωνία; Ας τρέξει η ίδια η Δήμαρχος να μάθει. Είναι υποχρέωσή της και να ενημερώσει και να προστατεύσει την πόλη. Κι αν δεν βρει ανταπόκριση ας μας το πει, μήπως μπορέσουμε να πιέσουμε όλοι μαζί. Αλλά έλεος πια με τη μόνιμη επωδό πως φταίνε διαρκώς οι …άλλοι.

Ακόμα και οι κατεπείγουσες εκκλήσεις μας για Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που δημιούργησε η κατάσταση με τον κορωνοϊό, καθυστερούν μέχρι η Δήμαρχος να μαζέψει και τα υπόλοιπα θέματα για να κάνει συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη. Αυτό δεν έχει καμία λογική γιατί αφενός τα θέματα είναι επείγοντα και αφετέρου η τηλεδιάσκεψη είναι το πιο γρήγορο και πρόσφορο εργαλείο, ακριβώς για να είναι οι συνεδριάσεις άμεσες και αποτελεσματικές.

Ας σταματήσει επιτέλους η αναξιόπιστη Δημοτική Αρχή να εμπαίζει θεσμούς και πολίτες

Παναγιώτης Μανούρης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ