Δήλωση Π. Μανούρη: “Θα επιδιώξουμε συναινέσεις”

Αμέσως μετά από την παγίωση των ποσοστών κάθε δημοτικής παράταξης στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου Νέας Ιωνίας, ο νικητής της βραδιάς κ. Παναγιώτης Μανούρης, δήλωσε στην «ΙΟΝΙΑΝΕΤ» πως: «Είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα, που μας τιμά. Ο κόσμος της Νέας Ιωνίας μας δείχνει εμπιστοσύνη. Είναι προφανές ότι θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή. Νομίζουμε ότι η βούληση του κόσμου εκφράστηκε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Στο πλαίσιο του «Κλεισθένη» θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες συναινέσεις που υπάρχουν. Νομίζω ότι υπάρχουν πεδία σύγκλισης. Τόσο όσον αφορά εμένα και την παράταξη, η όλη μας κουλτούρα και ο τρόπος που πορευτήκαμε όλο αυτό το διάστημα, που το επαναλαμβάνω πολλές φορές σ’ όλη την πενταετία, ήταν ένας τρόπος που δείχνει ότι έχουμε πάρα πολλά περιθώρια σύγκλισης για το καλό της πόλης. Και γύρω από το πρόγραμμά μας, σε ένα μίνιμουμ δουλειάς μπορούμε κάλλιστα να συμμαχήσουμε με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, οι οποίες σήμερα έχουν άποψη και θέλουν το καλό της πόλης. Την επόμενη Κυριακή θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο Δήμαρχος. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της δημοκρατίας είναι βέβαιο ότι η Ιωνία θα έχει λύση, θα έχει Διοίκηση. Αυτό που ενδιαφέρει τον Ιωνιώτη.».

Ακόμη, ο κ. Μανούρης δήλωσε πως: «Στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου είναι προφανές πως θα μιλήσουμε και με τις άλλες παρατάξεις, πάντα σε επίπεδο προγραμματικών συγκλίσεων. Εμείς, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα επαναλάβουμε το πρόγραμμα, τις δεσμεύσεις που έχουμε, θα μιλήσουμε πάλι με τον κόσμο, και από εκεί και πέρα, σε επίπεδο συγκλίσεων, ανάλογα και με το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, θα δούμε τι ακριβώς θα επιχειρήσουμε.».

Επίσης, στην ερώτησή μας «αν είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του 1ου γύρου», ο κ. Μανούρης απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Είναι και συγκινητικό και ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Να σας πω την αλήθεια, δεν μπορούσα να ξέρω πόσο πάνω ή πόσο κάτω ήταν ο καθένας συνάδελφος επικεφαλής, αλλά θεωρώ ότι ο «Κλεισθένης» έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, έδωσε μία δυναμική στις παρατάξεις, όπως έδωσε και στη δικιά μας. Από εκεί και πέρα τα ψηφοδέλτια έχουν λειτουργήσει. Οι πολιτικές που θα διαμορφωθούνε μετά τον 2ο γύρο εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα είναι για το καλό της πόλης.».

Επίσης, στην ερώτηση πως: «Αυτή όλη η συγκρουσιακή κατάσταση και όλα αυτά τα οποία έγιναν στην πόλη, τα «φέιγ βολάν» και τα λοιπά, βλάψανε ή βοηθήσανε τελικά;», ο κ. Μανούρης απάντησε πως: «Να σας πω όσον αφορά το κομμάτι της παράταξης: Πολιτικά δεν νομίζω ότι έβλαψαν. Έβλαψαν την πόλη. Εμένα ανέβηκε η αναγνωρισιμότητά μου, αλλά κοιτάξτε τώρα, είμαι ένας άνθρωπος που έχω οικογένεια, έχω μια προσωπική ζωή, δεν μου αρέσει γενικώς να διαφημίζομαι με αυτόν τον τρόπο, έστω κι αν αυτό μπορεί να έχει ακόμα και πολιτικό αντίκρισμα.», ενώ στο ερώτημα: «Ποιες ήταν οι πραγματικές προσδοκίες σας για το αποτέλεσμα;», έδωσε την απάντηση πως: «Εγώ είχα ως στόχο τις 16 έδρες οπωσδήποτε. Δηλαδή, σε σχέση με το ποσοστό ο στόχος ήταν από 35% έως 40% σε σχέση με το ποσοστό και της προηγούμενης τετραετίας και την αναγνωρισιμότητα, που πλέον είναι διαφορετική. Νομίζω ότι έχουμε πέσει μέσα. Όμως, και 50% να πάρεις, και 51%, δεν σημαίνει τίποτα. Με 20 έδρες τι έχεις διασφαλίσει; Τίποτα. Πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με άλλες παρατάξεις. Θα χρειαστούμε, προφανώς, μία παράταξη, με την οποία να έχουμε οπωσδήποτε πολιτικές συγκλίσεις.».

Τέλος, στο ερώτημα: «Τι προτίθεστε να κάνετε εάν δεν υπάρξει κάποια μετεκλογική προγραμματική σύγκλιση;», ο κ. Μανούρης απάντησε ξεκάθαρα πως: «Αν είμαι Δήμαρχος χωρίς να έχω αυτή τη δυνατότητα, θα κατέβω στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις προτάσεις μας. Από εκεί και πέρα οι συνάδελφοι θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό. Αλλά εκτιμώ, επειδή ξέρω τη δημοκρατική Ιωνία σ’ αυτό το επίπεδο, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξουν συγκλίσεις σ’ αυτό το θέμα. Δηλαδή, κανείς δεν θέλει να ναυαγήσει μια πόλη. Νομίζω ότι από τη μεριά μου το έχω καλλιεργήσει αυτό. Θεωρώ πως η ερώτηση είναι ρητορική, όμως αν δεν μπορώ εγώ να κάνω μια σύγκλιση με κάποιους από τους συναδέλφους, έχοντας 15 ή 16 έδρες, ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει. Προφανώς δεν έχω με κάποιον κάτι να χωρίσω, αρκεί να κάτσουμε σ’ ένα τραπέζι και να δούμε έναν κοινό προγραμματισμό. Και, βέβαια, μιλώντας για την ανάγκη εύρεσης ενός κοινού προγραμματισμού, εννοώ πως η όποια σύγκλιση θα επιχειρηθεί όταν ολοκληρωθεί και ο 2ος γύρος και όχι πως τώρα θα κάνω τέτοιου είδους συζητήσεις με οποιονδήποτε. Μετά από την επόμενη Κυριακή, εφόσον κερδίσουμε και πάλι, ενδεχόμενο για το οποίο είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, θα επικοινωνήσω με όλες τις παρατάξεις.».

Παναγιώτα Σούγια

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ