Δήλωση της Αντιδημάρχου Αγγελικής Σακκαλόγλου για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 21/11/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση της Αντιδημάρχου Αγγελικής Σακκαλόγλου για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών

Η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, κα. Αγγελική Σακκαλόγλου προς ενημέρωση των δημοτών εξέδωσε την κάτωθι διευκρινιστική δήλωση:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, και βλέπετε άλλωστε, η πόλη μας έχει γεμίσει σχεδόν σε όλες τις γωνιές της από ανακυκλώσιμα οικοδομικά υλικά, όπως λέγονται τώρα τα μπάζα.

Αυτό συμβαίνει διότι ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν τα δέχεται, έχει ξεκινήσει αυτό από το 2017, διότι πλέον ο νόμος επιτρέπει την εναπόθεσή τους μόνο σε πιστοποιημένους χώρους ανακυκλώσιμων οικοδομικών υλικών. Η αποκομιδή τους με τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος μας είναι εφικτή, αλλά η μεταφορά τους και η εναπόθεσή τους σε αυτούς τους συγκεκριμένους χώρους προϋποθέτει ειδική άδεια στα φορτηγά μας. Η διαδικασία αδειοδότησης είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Δηλαδή αυτή την στιγμή δεν μπορούμε μόνοι μας να μεταφέρουμε τα μπάζα με νόμιμο τρόπο.

Στο πρόσφατο (18/11) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ήρθε εισήγηση από την Δήμαρχο και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, για ολιγόμηνη ανάθεση σε ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα για αυτό το σκοπό, μέχρις ότου αδειοδοτηθούν τα οχήματά μας και μας δοθεί η άδεια να μεταφέρουμε μόνοι μας και να εναποθέτουμε στο χώρο που ορίζεται από το νόμο τα υλικά αυτά. Η εισήγηση αυτή δυστυχώς δεν πέρασε. Την υποστήριξε μόνο η παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, από την παράταξη του κ. Νίκου Κουκουλάρη.

Αγαπητοί δημότες, η άσχημη εικόνα της πόλης μας δυστυχώς θα συνεχιστεί. Ζητάμε την κατανόησή σας και υποσχόμαστε ότι θα βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο μας και γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι πάντα θα προασπίσουμε τα δικαιώματα τους. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι από την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία αλλά και απέναντι στους δημότες να έχουμε καθαρή και όχι μόνο την πόλη μας».

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ