Δήλωση του κ. Παν. Μανούρη για την 27η Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

Με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην 27η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτης Μανούρης, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και μας δήλωσε πως: «Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας πως πριν από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ηρακλής Γκότσης μου είχε στείλει την παρέμβασή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα. Κάνοντας μία σύγκριση με το Τεχνικό Πρόγραμμα της κ. Θωμαΐδου διαπίστωσα πως η Δημοτική Αρχή αναπαρήγαγε το αντίστοιχο πρόγραμμα του κ. Γκότση, όπως ακριβώς το είπα και στο Δ.Σ., με ελάχιστες αλλαγές. Επίσης, είναι εμφανές, όπως παραδέχτηκε και η ίδια η Δήμαρχος, πως το πρόγραμμα είναι λιγότερο ρεαλιστικό από ό,τι ήταν του κ. Γκότση, με την έννοια πως υπάρχουν μέσα πάρα πολλά ποσά, που δίπλα τους αναγράφεται πίστωση 10 Ευρώ. Δηλαδή, για κάποια έργα υπάρχουν ποσά, τα οποία απλώς τα γράφουμε, διότι μέσα στη χρονιά δεν πρόκειται να τα εκτελέσουμε. Άρα, είναι ένας μη ρεαλιστικός προϋπολογισμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται κυρίως για παρεμβάσεις σε κάποια πεζοδρόμια και οδοστρώματα, ενώ οι υποσχέσεις για στάδια-μπαλόνια κ.τ.λ., καταλαβαίνουμε όλοι πως αν δεν απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα είναι σαν να συζητάμε για θέματα τα οποία θα μας απασχολήσουν μετά από 3-4 χρόνια.

Βέβαια, το γεγονός πως η Δήμαρχος ζήτησε να κάνουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα κοινή συναινέσει δεν μπορώ να κατανοήσω πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό. Στο δικό μας επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με καινοτομίες, με πλατφόρμες επικοινωνίας με τον πολίτη, με ψηφιοποίηση της πόλης, με δημιουργία υποδομών κ.τ.λ., με προτάσεις που δεν υπάρχουν πουθενά στο δικό της πρόγραμμα. Άλλωστε, ακόμα συζητάμε για την πεζογέφυρα της οδού Αλέκου Παναγούλη, για το μεγάλωμα των πεζοδρομίων, για το στηθαίο με κάποιες παρεμβάσεις καλαισθησίας, όπως λένε, με λουλουδάκια κ.τ.λ., και για κάποια όνειρα μελλοντικά, με πολλά εκατομμύρια, τα οποία δεν τα βάζει στην πίστωση, διότι δεν θα τα έχει στα χέρια της.

Όλο αυτό είναι μια επικοινωνιακού τύπου «φούσκα», ένα πρόγραμμα το οποίο ούτε η προηγούμενη Διοίκηση δεν τολμούσε να κατεβάσει σε αυτό το επίπεδο. Η πόλη, δυστυχώς, παραμένει χωρίς όραμα και με μεγάλες ελλείψεις σε κάθε είδους υποδομές. Δεν είδαμε τίποτε καινούργιο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, γιατί τέτοιου είδους παρωχημένοι προϋπολογισμοί δεν λύνουν ούτε καν τα αυτονόητα προβλήματα της πόλης, για τα οποία η Δήμαρχος δεν έκανε κανέναν κόπο να πάει επί τόπου να τα δει. Απλά αντέγραψε. Και, μάλιστα, έξυπνα ο κ. Γκότσης δεν της το είπε, καθώς με τις παρεμβάσεις που έκανε στο τέλος, οι οποίες έγιναν αποδεκτές, το πρόγραμμα δεν είναι 90% δικό του, όπως ήταν αρχικώς, αλλά έγινε 100% δικό του. Με τη διαφορά ότι δεν είναι το ρεαλιστικό μίζερο πρόγραμμα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι ένα μη ρεαλιστικό αντιγραμμένο πρόγραμμα, στο οποίο η Δήμαρχος βάζει απλώς μεγαλύτερα νούμερα.

Όσον αφορά στις ομάδες στίβου της πόλης μας, «Ίκαρο» και «Ανατολή», φροντίσαμε να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή ότι δεν παίρνουμε το μέρος καμίας ομάδας. Γι’ αυτό και δεν θέλαμε να αναπτύξουνε επιχειρήματα τα στελέχη τους. Αυτό που μας ενδιαφέρει πως αυτή τη στιγμή κάποια παιδιά δεν μπορούν να αλλάξουν σε σύγχρονα αποδυτήρια και δεν μπορούν να γυμναστούν. Είπαμε ότι σίγουρα χωράει μια δεύτερη ομάδα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο και όχι στα κλειστά γυμναστήρια της πόλης, που ασφυκτιούν. Και από εκεί και πέρα πρέπει να μελετήσει το ζήτημα ο Ο.Π.Α.Ν. και να μας πει πόσες ομάδες χωράνε. Για παράδειγμα, αν χωράνε μόνο δύο, να σταματήσουμε στις δύο. Αν χωράνε τρεις, να πάμε στις τρεις. Αλλά σίγουρα το δόγμα: «Μία ομάδα μόνο», είναι προφανές ότι δεν εξυπηρετεί όλον τον κόσμο.

Παρότι παλαιότερα είχαμε φέρει και εμείς το θέμα στο Δ.Σ., με διαφορετικό βέβαια τρόπο, νομίζω πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» το εισήγαγε και τοποθετήθηκε σωστά, οπότε δεν είχαμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να συμφωνήσουμε, θεωρώντας πως είναι ένα βήμα μπροστά. Και επειδή ως παράταξη δεν μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά ζητήματα κανενός, εύχομαι οι σύλλογοι να ομονοήσουν και να μπορέσουν να έχουν μία καλή συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο ερώτημα, που έθεσα στο Δ.Σ., για τη δίωξη μιας δημοτικής υπαλλήλου, η οποία έχει καταταλαιπωρηθεί επειδή πολιτικά πρόσκειται είτε στον κ. Γκότση, είτε στον κ. Μανούρη, είτε στον κ. Κατιμερτζόγλου, έχω να πω ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες. Δεν επιθυμώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες δημόσια, αλλά είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα για εμάς. Ούτε θέλω να αναφερθώ σε μαρτυρίες σχετικά με το πώς συμπεριφέρθηκε η Δήμαρχος μπροστά σε κόσμο για το θέμα αυτό. Όμως, η Δήμαρχος θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι εχθρός με κανέναν. Ούτε καν με εμένα, που όπως φαίνεται έχει προσωπικό θέμα, καθώς όποτε μιλάμε μου επιτίθεται αναίτια.

Τέλος, με τη στάση μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο της Νέας Ιωνίας το μήνυμα πως θα είμαστε πάντοτε παρόντες και με τη «λευκή» ψήφο μας, όπου δεν συμφωνούμε (γιατί υπάρχουν και θέματα που τα ψηφίζουμε), θα δίνουμε τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να εκτελέσει το πρόγραμμα της. Να σταματήσει, λοιπόν, η Δήμαρχος να κλαίγεται δεξιά και αριστερά ότι δεν την αφήνει η αντιπολίτευση να κάνει έργο. Ποια αντιπολίτευση δεν την αφήνει; Σε ποιο θέμα είπαμε εμείς όχι; Η ανικανότητά τους είναι αυτή που καθυστερεί τα πράγματα και η έλλειψη σχεδίου.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ