Δημιουργία Αλληλεγγύη: Ερώτηση για τις προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Παναγιώτης Μανούρης, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη

Νέα Ιωνία 26/02/21

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νο Κουλούρη
Δήμαρχο κα Δ. Θωμαϊδου
κ.κ. Συμβούλους

Ερώτηση για τις προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Στη διάρκεια της πανδημίας οι προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους γίνονται με βάση το νόμο 4764/2020 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Δήμο Νέας Ιωνίας παρατηρούμε ότι σε διάστημα 60 ημερών οι “ανάγκες” πρόσληψης προσωπικού αυξήθηκαν από 47 άτομα που είχαν προκηρυχθεί για συμβάσεις εργασίας 4 μηνών, σε 63 άτομα που κλήθηκαν για εργασία 5 μηνών και τελικά έφτασαν παραδόξως τα 73 άτομα που θα απασχοληθούν για 8 μήνες.

Σημειώνουμε ενδεικτικά πως ο αμέσως επόμενος σε αριθμό προσλήψεων Δήμος παίρνει 36 άτομα ενώ ο συνήθης μέσος όρων προσλήψεων προσωπικού σε Δήμους είναι περίπου 15 άτομα..

Με βάση τις ερμηνευτικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι προσλήψεις γίνονται με τη διαβεβαίωση των εκάστοτε Οικονομικών Υπηρεσιών, πως υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα όσων προσληφθούν.
Επίσης, η διαδικασία που ακολουθείται είναι η προκήρυξη των θέσεων, η δημοσιοποίηση του χρόνου κατάθεσης των αιτήσεων μέσω Τύπου, η αξιολόγηση των δικαιολογητικών και η μοριοδότηση των υποψηφίων για τις θέσεις που προκηρύσσονται και εν τέλει η ανάρτηση των πινάκων αξιολόγησης και κατάταξης των υποψηφίων με επιτυχόντες και επιλαχόντες. Ακολουθεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων και οι τελικές προσλήψεις.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

  1. Πως υπολογίζονται οι ανάγκες πρόσληψης στο Δήμο Νέας Ιωνίας και με βάση ποιες Υπηρεσιακές εισηγήσεις γίνονται;
  • Υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των προσλήψεων;  Ή μήπως υπάρχουν μόνο 280.000 ευρώ από τις 600.000 ευρώ, που θα χρειαστούν;
  • Τηρείται η σύννομη διαδικασία για την προκήρυξη των θέσεων; Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή Αξιολόγησης και που αναρτήθηκαν οι πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων; Αληθεύει η πληροφορία ότι η προκήρυξη ανοίγει και κλείνει μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, χωρίς ούτε καν το κριτήριο της ανεργίας ως προαπαιτούμενο;
  • Υπάρχει διαδικασία κατάθεσης ενστάσεων και πότε λήγει ; Έχουμε  ενστάσεις και  πόσες στον διαγωνισμό που τρέχει; 

Η Δημοτική Αρχή καλείται να απαντήσει αν προκηρύσσει θέσεις εργασίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας, ή αν σπαταλά αλόγιστα τα χρήματα των σκληρά δοκιμαζόμενων συμπολιτών  μας σε ρουσφετολογικές προσλήψεις.  

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 
Χριστοδούλου Βασίλειος, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος., Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία., Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ