Δημιουργία Αλληλεγγύη: Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων

Ως παράταξη, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και ως άνθρωποι που νοιάζονται για την ουσιώδη και άμεση θωράκιση του Δήμου μας από την επαπειλούμενη διασπορά του κορωνοϊού, εκφράζουμε δημόσια την ανησυχία μας για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής της Νέας Ιωνίας και για την εμμονή της σε παιχνίδια εντυπώσεων αντί κινήσεων ουσίας. Η Δήμαρχος επιμένει να προτάσσει το ζήτημα της απαλλαγής των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, ως μείζον θέμα προς επικύρωση από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο πρόκειται για την γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει τα αυτονόητα και ο χρόνος επικύρωσής της δεν είναι ούτε δεσμευτικός, ούτε πιεστικός. Τόσο η παράταξή μας -που διαθέτει την πλειοψηφία των 15 Δημοτικών Συμβούλων- όσο και οι υπόλοιπες 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης (σύνολο 29 Δημοτικοί Σύμβουλοι) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν με επιστολική ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 30 Μαρτίου το οποίο και ματαιώθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας. Προς πληροφόρηση όσων συμπολιτών μας δέχονται την απροκάλυπτη πλέον επικοινωνιακή πολιτική σωρείας ψεμάτων από τη Δημοτική Αρχή παραθέτουμε τα θέματα του περιβόητου «Συμβουλίου- παρωδία» που δεν πήγαμε οι εκπρόσωποι του 70% του κόσμου της Ιωνίας μας.

Α) 6 θέματα με αιτήματα για κοπές δέντρων
Β) Ένα θέμα για απαλλαγή των καταστηματαρχών από τέλη κατάληψης πεζοδρομίου και δημοτικά τέλη όπως και το τέλος που  αντιστοιχεί στο 0.5% του τζίρου τους. (Μπορεί να ψηφιστεί ανά πάσα στιγμή με αναδρομική ισχύ. Ποιόν όμως τζίρο τελικά αφού έχουν κλείσει; Παρωδία λοιπόν).
Γ) Να δώσουμε τα χρήματα που ήρθαν για τις σχολικές επιτροπές. Χρήματα που έχουν έρθει δύο μήνες πριν και δεν τα έφερναν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα φέρνουν τώρα που έχουν κλείσει τα σχολεία.
Δ) Ένα άσχετο χρονικά  θέμα για το ποιός είναι υπεύθυνος για κάποιους κεντρικούς δρόμους. Ο Δήμος ή η Περιφέρεια.
Ε) Το τελευταίο βέβαια θέμα είναι το …ζουμί. Οι μισθοί Προέδρων και  Αντιπροέδρων της Διοίκησης της κ. Θωμαΐδου. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για την όλη θεατρική παράσταση περί επιτακτικού Δημοτικού Συμβουλίου (δια περιφοράς ψήφος).

Εν τούτοις, όλοι με αίσθημα ευθύνης καταθέσαμε προτάσεις και αναμένουμε ενημέρωση για ουσιώδη ζητήματα προστασίας των κατοίκων και θωράκισης της δημόσιας υγείας στη Νέα Ιωνία. Η Δήμαρχος για την ώρα παραθέτει μία σειρά από μέτρα που ΔΕΝ έχει πάρει, όπως για παράδειγμα το τηλεφωνικό κέντρο που εξήγγειλε στις 23 Μαρτίου για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια. Μόνο που η μελέτη και οι τεχνικές προδιαγραφές του εν λόγω κέντρου εγκρίθηκαν και δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια στις 30 Μαρτίου (επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο) δηλαδή 7 μέρες μετά την εξαγγελία.

Τα μικροπολιτικά παραμύθια και οι κοροϊδίες της Δημοτικής Αρχής δυστυχώς φέρνουν σε τραγικό αδιέξοδο ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, που έχουν ανάγκη την στήριξη του Δήμου στην παρούσα φάση για να επιβιώσουν.

Καλούμε για μία ακόμη φορά την Δήμαρχο με αίσθημα ευθύνης να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να μας ενημερώσει:

– Υπάρχει και λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο στο Δήμο για όσους χρειάζονται βοήθεια ή όχι;
– Κοινωνικές δομές και επισιτιστικά προγράμματα έχουν ενταθεί ή όχι και με ποιο τρόπο;
– Επαρκή μέτρα προστασίας και ειδικές στολές για το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου έχει προμηθευτεί η Νέα Ιωνία;
– Η απολύμανση των Δημοσίων χώρων γίνεται με απολυμαντικά που υπέδειξε ο ΕΟΔΥ;
– Υπάρχουν οχήματα και προσωπικό με επαρκή υγειονομικά υλικά προστασίας για όσους χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι;
Τέλος, «μαθήματα αλληλεγγύης και ενδιαφέροντος για το κοινό καλό» δεν δεχόμαστε ως παράταξη καθώς η πορεία μας αποδεικνύει τις προθέσεις μας και τις αξίες που εκπροσωπούμε. Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την ασφάλεια των κατοίκων της Νέας Ιωνίας και καταθέσαμε εγκαίρως δημόσια προτάσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιος νοιάζεται για την ουσία και ποιος πασχίζει να προσποριστεί επικοινωνιακά οφέλη, οχυρωμένος πεισματικά στην ανεπάρκειά του. Η Δημοτική Αρχή αντί να κατηγορεί συλλήβδην τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθεί πώς κατάφερε στο σύντομο χρόνο της εξουσίας της να τους συσπειρώσει σχεδόν όλους απέναντί της.  Ωστόσο, τα γεγονότα είναι κρίσιμα και την καλούμε –έστω και τώρα- να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. 

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Παναγιώτης Μανούρης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ