Δημιουργία Αλληλεγγύη: Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

21 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αίσθημα ευθύνης και με την πρόνοια να μην προκαλούμε περιττή ανησυχία στους συνδημότες μας, προσπαθούμε αυτές τις μέρες να κάνουμε μόνο τις απαραίτητα χρήσιμες για την υγεία παρεμβάσεις.

Βλέποντας όμως τους άλλους Δήμους να έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των κατοίκων τους, είναι καθήκον μας να επισημαίνουμε τις αδικαιολόγητες ελλείψεις και αμέλειες που πέφτουν στην αντίληψή μας και στην αντίληψη των συμπολιτών μας.

Θέλουμε να ρωτήσουμε την Δημοτική αρχή: όπως δείχνει και η φωτογραφία δεν έχουμε δει φόρμες μιας χρήσης στο Δήμο μας. Δεν προλάβαμε να παραγγείλουμε; Οι ειδικοί μας λένε ότι δεν χρειάζονται; Υπάρχει σχετική πρόβλεψη;

Οι φωτογραφίες από άλλους Δήμους, με τα αυτοκίνητα αποκομιδής απορριμμάτων και αυτά που πλένουν και απολυμαίνουν τους κάδους του Δήμου, δείχνουν πως οι εργαζόμενοι π.χ. στους Δήμους: Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κηφισιάς και Ηρακλείου φοράνε τις απαραίτητες φόρμες προφύλαξης μιας χρήσης.

Αντίθετα οι δικοί μας εργαζόμενοι φοράνε τα συνηθισμένα κίτρινα γιλέκα του Δήμου, χωρίς κανέναν εξοπλισμό που να διασφαλίζει την υγιεινή διεξαγωγή της υπηρεσίας τους, την ατομική και την ευρύτερη θωράκιση από ενδεχόμενη μόλυνση και διασπορά κωρονοϊού.

Στοιχειώδης σεβασμός και πρόνοια για τους εργαζόμενους του Δήμου, που δίνουν τη μάχη κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή, επιβάλει την άμεση προφύλαξή τους με την παροχή σε όλους του απαραίτητου εξοπλισμού (φόρμες μιας χρήσης, γάντια, μάσκες, αποστειρωτικά υλικά).

Καλούμε επίσης τους συνδημότες μας να τους βοηθούν, ρίχνοντας πάντοτε τα απορρίμματά τους μέσα στους κάδους και διατηρώντας καθαρούς τους χώρους μπροστά από τα σπίτια τους.

Επίσης τους παρακαλούμε να τηρούν ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις εντελώς απαραίτητες.

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Παναγιώτης Μανούρης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ