Δημιουργία Αλληλεγγύη: Να συζητηθεί η αξιολόγηση των καθαριστριών στο επόμενο Δ.Σ.

Νέα Ιωνία 12 Ιουνίου 2020

Προς

  1. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους
  2. Γραμματεία Πρωτοκόλλου
  3. Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας

ΑΙΤΗΜΑ εισαγωγής θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου

Η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” αιτείται άμεσα την εισαγωγή προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος που ανέκυψε με την υποτιθέμενη αξιολόγηση των καθαριστριών στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, το οποίο “εμπνεύστηκε” αιφνιδιαστικά η αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Ελένη Αλατσίδου.

Ειδικότερα με έγγραφό της προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων με ημερομηνία κοινοποίησης 9/6/2020 η εν λόγω αντιδήμαρχος ζητά από τους εκπαιδευτικούς να αξιολογήσουν, βαθμολογώντας μάλιστα ως “καλό, εξαιρετικό ή μέτριο” το έργο των καθαριστριών στα σχολεία.

Ενημερώνουμε την αντιδήμαρχο πως οι όποιες διαδικασίες αξιολογήσεων δοκίμασαν να εφαρμοστούν σε εργασιακούς χώρους, προϋπέθεταν ειδικά καταρτισμένες ομάδες που έχουν συνάφεια με το αντικείμενο και συναίνεση σωματείων των προς αξιολόγηση εργαζομένων. Στην προκειμένη περίπτωση θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτη, άστοχη και αντιεργατική την πρωτοβουλία της κ. Αλατσίδου, επειδή κατ’ ουσίαν θέτει σε ρόλο κριτών εκπαιδευτικούς, που εξαναγκάζονται άνευ λόγου και αντικειμένου να “αξιολογήσουν” συμβασιούχες της καθαριότητας. Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικές καθαρίστριες αναγκάστηκαν λόγω της πανδημίας σε επιπλέον ώρες και φόρτο εργασίας ενώ όπως καταγγέλλει το Σωματείο τους οι αποδοχές τους αντίστοιχα δεν αυξήθηκαν και κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ ανά μήνα.

Αν η Δημοτική Αρχή αγωνιά ειλικρινά για το επίπεδο απολύμανσης και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, έχει την δυνατότητα μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκαν λόγω κορωνοΐου να ενισχύσει το δυναμικό της καθαριότητας στα σχολεία με έκτακτες προσλήψεις, χωρίς να καταφεύγει σε αλήστου μνήμης πρακτικές, που προσπαθούν να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε ρουφιάνους του Δήμου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία -πέρα από τον άστοχο χαρακτήρα της- προσβάλει γενικότερα τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της Νέας Ιωνίας και απαιτούμε όχι ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ αλλά ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ στα σχολεία της πόλης.

Με αφορμή το γεγονός ζητάμε πληροφόρηση από την Δημοτική Αρχή για:

– τις ενέργειες που έκανε για να διασφαλίσει την επαρκή απολύμανση και καθαριότητα    των σχολικών μονάδων της Νέας Ιωνίας

– τις ενέργειες που προγραμματίζει για να διασφαλίσει άρτιες συνθήκες υγιεινής με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Για την Παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

Ο Επικεφαλής 
Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χριστοδούλου Βασίλειος
Καναβός Μιλτιάδης
Τσομπάνογλου Φώτιος
Λάμπρου Χαράλαμπος
Λαζαρίδης Ιωάννης
Κλάρα Αναστασία
Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος
Σκευοφύλαξ Σωτήριος
Αναμουρλόγλου Χρήστος
Τσιακαλάκης Γεώργιος
Αγγελακοπούλου Αναστασία Ελένη
Στέφας Γεώργιος
Ναϊσίδου Σοφία
Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ