«Δημιουργώ τη σταδιοδρομία μου»: Webinar του Δήμου Νέας Ιωνίας & του ΕΟΠΠΕΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                                    
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 6/7/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Δημιουργώ τη σταδιοδρομία μου»: Διαδικτυακό σεμινάριο του Δήμου Νέας Ιωνίας και του ΕΟΠΠΕΠ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων διοργανώνουν ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σταδιοδρομίας για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) της πόλης μας.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά και τιμή τη συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ, τον καταξιωμένο, μεταξύ άλλων, φορέα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων στα θέματα Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εδρεύει στην πόλη μας. Απευθυνόμαστε ιδιαιτέρως στους αποφοίτους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της πόλης μας, αλλά και σε όσους ζητούν άλλες επιλογές σταδιοδρομίας. Καλούμε τους Γονείς και Κηδεμόνες, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να παρακολουθήσει αυτή τη διαδικτυακή ημερίδα με την πίστη ότι ενθαρρύνουμε και οικοδομούμε την προοπτική της πόλης μας, τη νέα γενιά».

Θέμα Webinar
“Δημιουργώ τη σταδιοδρομία μου. Μια δια βίου πορεία με οδηγό την αυτογνωσία, την πληροφόρηση και τις δεξιότητες ζωής και απασχόλησης”. 

Εισηγήσεις: 

  • Η νέα Ευρωπαϊκή πύλη Europass ως εργαλείο υποστήριξης της σταδιοδρομίας

Σταυρούλα Δουλάμη, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων ΣυΕΠ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Europass

  • Τα Εργαλεία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τη διερεύνηση της προσωπικότητας και τη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων

Σταυρούλα Τετραδάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Εργαλείων ΣυΕΠ του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Euroguidance. 

  • Πως σχεδιάζω τη σταδιοδρομία μου; Ποιους παράγοντες λαμβάνω υπόψη κατά τη λήψη εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων;

Δημήτριος Γαϊτάνης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00

Πληροφορίες και Τεχνική Υποστήριξη: Αυτοτελές Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων (email: dimsxeseis@neaionia.gr).


Τα βήματα για τη σύνδεση και παρακολούθηση του Webinar «Δημιουργώ τη σταδιοδρομία μου»

Πώς συνδεόμαστε;

▪️ Μπορείτε να συνδεθείτε μαζί μας μέσω υπολογιστή ή κινητού ή tablet στο webinar.

▪️ Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό της Webex Cisco για τηλεδιάσκεψη: https://ota-sjk.my.webex.com/meet/it και ακολουθώντας τις απλές οδηγίες θα συνδεθείτε άμεσα.

▪️ Την πρώτη φορά θα σας ζητηθεί η εγκατάσταση εφαρμογής. Καλό θα ήταν να προχωρήσετε. Αν τελικά δεν γίνει αυτό το webinar «ανοίγει» από οποιοδήποτε φυλλομετρητή. Κάτω από το Join meeting (Συνδεθείτε σε συνάντηση), σας δίνεται η επιλογή να συνδεθείτε και με άλλα μέσα (More ways to join). Επιλέξτε το πιο πρόσφορο, το πιο εύκολο!

▪️ Κατά τη διάρκεια του webinar, οι εισηγητές μπορούν να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες αρχεία, παρουσιάσεις, την εικόνα της οθόνης τους κ.ά.

▪️ Οι συμμετέχοντες, από την πλευρά τους, μπορούν να «σηκώσουν χέρι», να λάβουν το λόγο, να υποβάλουν ερωτήματα, να στείλουν γραπτά μηνύματα στον/στην εισηγητή/τρια (μέσω του chat) κ.ά.

▪️ Ποια προσωπικά δεδομένα συμμετεχόντων είναι απαραίτητα για την είσοδο στην πλατφόρμα;1) Email:2) Ονοματεπώνυμο ή όνομα χρήστη. Συνιστάται στους συμμετέχοντες να συνδέονται στην πλατφόρμα μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας!

ℹ️ Πληροφορίες και Τεχνική Υποστήριξη: Αυτοτελές Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων (email: dimsxeseis@neaionia.gr).

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ