Δήμος Ηρακλείου: Νέο πρόγραμμα εξυπηρέτησης του κοινού

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Στ. Καραγιώργη 2, Ηράκλειο Αττικής, 14121
2132000102-106
pressirakleio@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε νέο πρόγραμμα εξυπηρέτησης του κοινού ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής: δεν είναι πια υποχρεωτικό το ραντεβού αλλά συστήνεται για την διευκόλυνση των πολιτών

Νίκος Μπάμπαλος: «Ας κρατήσουμε την συνταγή που άφησε το Ηράκλειο εκτός λίστας κρουσμάτων: οργανωμένη και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση»

Με νέο πρόγραμμα εξυπηρετεί πλέον ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τους πολίτες μετά και την τελευταία τροποποίηση των μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού που αφορούν το Δημόσιο. Πλέον οι δημότες δεν είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν ραντεβού πριν έρθουν στις υπηρεσίες του Δήμου. Παρόλα αυτά, είναι προτιμητέο και ωφέλιμο για τους ίδιους, προκειμένου να μην χρειαστεί να περιμένουν ή να συνωστίζονται σε ουρά, να συνεχίσουν να τηλεφωνούν για να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους ανάλογα με την διαθεσιμότητα της κάθε υπηρεσίας (που στις περισσότερες των περιπτώσεων η υποδοχή και η εξυπηρέτηση γίνεται αυθημερόν) και αφού, βέβαια, πρώτα έχουν εξακριβώσει εάν η υπόθεση τους μπορεί να διεκπεραιωθεί ηλεκτρονικά, από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης του Δήμου στο site iraklio.gr. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ταυτόχρονης παρουσίας, θα εξυπηρετούνται πρώτα οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού.

Για την είσοδο στις δημοτικές υπηρεσίες οι πολίτες πρέπει να διαθέτουν μάσκα (συστήνονται και γάντια μιας χρήσης). 

«Δήμος και πολίτες δείξαμε μια σοβαρή στάση απέναντι στην πανδημία κατά το προηγούμενο διάστημα. Ήταν αυτή η λελογισμένη αντιμετώπιση που άφησε το Ηράκλειο εκτός λίστας κρουσμάτων, που κράτησε τους Ηρακλειώτες ασφαλείς. Για αυτό και τώρα, με την χαλάρωση των μέτρων, προτείνουμε στους δημότες μας να συνεχίσουμε να τηρούμε, ακόμα και εάν δεν μας υποχρεώνουν, κάποια απλά μέτρα προστασίας που απέδειξαν ότι έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, που συμβάλλουν στο να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης. Εξάλλου, με τις ηλεκτρονικές πλέον υπηρεσίες μας, δίνουμε την ευκαιρία να εξυπηρετηθούν οι δημότες μας από τον προσωπικό τους υπολογιστή, χωρίς να μπουν στην διαδικασία του γκισέ», το σχόλιο του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ