Δήμος Νέας Ιωνίας: Ενημέρωση για την εναλλακτική διαχείριση οργανικών αποβλήτων

Νέα Ιωνία 23/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διαχείριση των οργανικών αποβλήτων στην πράξη!

Μια εποικοδομητική συνάντηση – ενημέρωση σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση των οργανικών αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στον χώρο στάθμευσης του ΟΑΚΑ, όπου εναποτίθενται κλαδιά και κορμοί δέντρων από τους Δήμους που επλήγησαν από την πρόσφατη ισχυρή κακοκαιρία.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία πολτοποίησης των κλαδιών και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού από τον ΕΔΣΝΑ, καθώς και την κοπή των κορμών των δέντρων με σκοπό να διατεθούν ως καύσιμη ύλη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες των Δήμων.

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων που αποδεικνύει στην πράξη πως μπορούμε να διαχειριστούμε τις συνέπειες μίας φυσικής καταστροφής με τρόπο ωφέλιμο για το περιβάλλον, αλλά και για τους πολίτες.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε σχετικά: «Είναι μια σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής προς τους πληττόμενους Δήμους που πλέον εναποθέτουν τεράστιους όγκους κλαδιών σε κοντινό σημείο, χωρίς να επιβαρύνουν τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ και με τα ξύλα να μετατρέπονται σε λίπασμα και καύσιμη ύλη για τους ευάλωτους πολίτες μας. Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια αυτή!».

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here